«Είναι εκτεθειμένος ο Κασσελάκης»

Κληθείς να σχολιάσει τον πολιτικό σάλο που ξέσπασε με τα περιουσιακά στοιχεία Κασσελάκη και ιδίως τα αστακοκάραβα, με αφορμή και τον σχετικό Νόμο του 2016 που είχε ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ με τον οποίο πλέον εμπλέκεται ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ λόγω των επαγγελματικών του δραστηριοτήτων, ο κ. διευθυντής του γραφείου τύπου του Πρωθυπουργού  ανέφερε απερίφραστα πως ο κ. Κασσελάκης είναι «σαφέστατα» εκτεθειμένος, προσθέτοντας μεταξύ άλλων:

«Αυτός ο νόμος που ψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ για τον κ. Μητσοτάκη, έχει σήμερα τον κ. Κασσελάκη να απολογείται γιατί είναι μέτοχος εταιρειών εξωτερικού. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης οφείλει να απαντήσει γιατί έχει παραβιάσει το νόμο που ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε, αν είναι μια ή πολλές εταιρείες, αν είναι σε φορολογικούς παραδείσους και τι αντικείμενα έχουν. Προς το παρόν ο κ. Κασσελάκης ρίχνει την μπάλα στην κερκίδα», ζητώντας από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να δώσει απαντήσεις.

 

Novartis: «Ο κ. Τσίπρας το λιγότερο που οφείλει είναι μια συγνώμη»

Ο κ. Τσιόδρας σχολίασε και την υπόθεση Novartis, με τα τότε κυβερνητικά στελέχη να μιλούν για το μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης, ενώ μετέπειτα ο κ. Τσίπρας παραδέχθηκε πως έγιναν για «λάθη», όπως είπε, λέγοντας πως έγινε ενδελεχή έρευνα από το δικαστήριο και δεν βρέθηκε τίποτα για αυτό και «ο κ. Τσίπρας το λιγότερο που οφείλει είναι μια συγνώμη».

 

Τέμπη: «Βεβαίως και θα την πληρώσουν όσοι έφταιξαν»

Για το θέμα των Τεμπών και το αίσθημα της ατιμωρησίας που έχει η κοινωνία, με αφορμή και τα πορίσματα της Εξεταστικής Επιτροπής, ο ίδιος ερωτηθείς αν θα την «πληρώσει» κάποιος, απάντησε πως «βεβαίως και θα την πληρώσει», προσθέτοντας πως η υπόθεση βρίσκεται στη δικαιοσύνη η οποία για τα δεδομένα της κινείται με γρήγορους ρυθμούς, ενώ σημείωσε παράλληλα ότι: «Εκεί θα αποδοθεί δικαιοσύνη, και οι δικαστές θα αποφανθούν ποιος έφταιξε. Κάπου υπήρξαν παραλείψεις, κάποιος έφταιξε».

Για τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης πως αν υπήρχε η τηλεδιοίκηση θα είχε αποφευχθεί η τραγωδία, ο ίδιος απάντησε πιθανώς με ένα ολοκληρωμένο σύστημα να είχε αποφευχθεί, ωστόσο προσέθεσε πως επί χρόνια κινούνταν τα τρένα έτσι. «Εκεί υπάρχουν λάθη, παραλείψεις, παραβίαση του κανονισμού λειτουργίας των σιδηροδρόμων αλλά από εκεί και πέρα το κάθε κόμμα έχει τη δική του εκδοχή, με τα κόμματα να καταλογίζουν το καθένα ανάλογες ευθύνες. Απαίτηση των συγγενών και της κοινωνίας είναι να δοθούν απαντήσεις και να αποδοθούν ευθύνες από τη δικαιοσύνη στην οποία έχουμε εμπιστοσύνη», κατέληξε.

 

«Τυχοδιωκτισμοί Τσίπρα»

Ο κ. Τσιόδρας με αφορμή το βιβλίο του «Οι περιπέτειες ενός οράματος», το οποίο μιλάει στην ευρωπαϊκή ενοποίηση, κλήθηκε να σχολιάσει την κρίση που πέρασε η χώρα μας, κάνοντας λόγο για «τυχοδιωκτισμούς» Τσίπρα, καθώς: «Βρεθήκαμε ένα βήμα πριν από την έξοδο και αυτό επετεύχθη χάρη σε ένα ευρύ ευρωπαϊκό μέτωπο δυνάμεων, το οποίο έφερε τον Κ. Μητσοτάκη στα πράγματα για να επουλώσει την κατάσταση, όπως και έγινε, μιας και σήμερα είναι μια χώρα που πέτυχε στόχους, προοδεύει και οδηγείται στην ευρωπαϊκή σύγκλιση».

 

X