Το πρωτάθλημα της Super League 2 ξεκινάει και το SPORT24 σάς παρουσιάζει τους μονομάχους της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας του ελληνικού ποσοφαίρου. Οι προπονητές, τα αστέρια, τα ρόστερ και οι φιλοδοξίες τους στο νέο πρωτάθλημα.

Μετά από πολλά χρόνια το πρωτάθλημα της Super League 2 ξεκινάει το μήνα Σεπτέμβριο. Μάλιστα ξεκινάει κανονικά στην ημερομηνία που είχε οριστεί η έναρξή του χωρίς να υπάρξει κάποια αναβολή, όπως είχαμε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια.

Στη μάχη ρίχνονται 24 ομάδες και μένει να φανεί τι μέλλει γενέσθαι με τρεις ομάδες. Ο Αλμωπός Αριδαίας αποβλήθηκε από το πρωτάθλημα για τη μη λήψη πιστοποιητικού συμμετοχής από την ΕΕΑ, ωστόσο προσέφυγε στην επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ και ακύρωσε την απόφαση. Για να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα πρέπει να καταθέσει φυσικά να εγγυητική επιστολή. Ο αγώνας με τη Νίκη βόλου για την πρεμιέρα δεν ορίστηκε.

Την προσεχή Τρίτη αναμένεται να βγει η απόφαση της αίτησης αναψηλάφησης του Ηρακλή για την υπόθεση του Μπόγκνταν Μάρα, μια υπόθεση που τον επηρεάζει σε αρκετά μεγάλο βαθμό. Την ίδια στιγμή, ο Καμπανιακός δεν έχει λάβει πιστοποιητικό συμμετοχής από την ΕΕΑ, ωστόσο στην πρεμιέρα με την ΑΕΛ θα αγωνιστεί κανονικά.

 

Στον Β’ όμιλο, ο Απόλλων Σμύρνης δε δήλωσε συμμετοχή και τη θέση του πήρε ο Γιούχτας, ενώ το κενό του ΟΦ Ιεράπετρας δεν καλύφθηκε.

Οι όμιλοι λοιπόν των δύο ομάδων έχουν καταταριστεί ως εξής:

Α΄ Ομιλος: ΑΕΛ, ΑΕΚ Β’, Αιολικός, Αλμωπός Αριδαίας (με αστερίσκο η συμμετοχή του), Αναγέννηση Καρδίτσας, Απόλλων Πόντου, Ηρακλής, Καμπανιακός, Κοζάνη, Λεβαδειακός, Μακεδονικός, Νίκη Βόλου, ΠΑΟΚ Β’.

Β’ Ομιλος: Athens Kallithea, Αιγάλεω, Γιούχτας, Διαγόρας Ρόδου, Ηλιούπολη, Ιωνικός, Καλαμάτα, Ολυμπιακός Β’, Παναθηναϊκός Β’, Παναχαϊκή, Τηλυκράτης, Χανιά.

 

Τι έχει αλλάξει σε σχέση με την περσινή σεζόν
Το φετινό πρωτάθλημα έχει αλλάξει αρκετά σε σχέση με το περσινό. Δεν είναι μόνο ο μειωμένος αριθμός των ομάδων, αλλά η αλλαγή του φορμάτ διεξαγωγής του πρωταθλήματος, καθώς θα περιλαμβάνει playoffs και playouts.

Οι ομάδες που θα τερματίσουν στις πρώτες πέντε θέσεις του πρωταθλήματος θα παίξουν στα playoffs ανόδου, τα οποία θα διεξαχθούν σε δύο γύρους (και δύο ρεπό). Οι ομάδες που θα τερματίσουν πρώτες στους δύο ομίλους θα προβιβαστούν στη Stoiximan Super League, όπως συνέβαινε και πέρυσι.

Οι ομάδες που θα τερματίσουν στη 13η και τη 12η θέση (13 ομάδες έχει μόνο ο Βορράς πλέον εφόσον συμμετάσχει ο Αλμωπός) θα υποβιβαστούν απευθείας στη Γ’ Εθνική, ενώ οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 6-11 θα παίξουν στα playouts. Εκεί οι τρεις τελευταίοι θα υποβιβαστούν στη Γ’ Εθνική.

Οι ομάδες θα κουβαλήσουν τους μισούς βαθμούς στα παιχνίδια του μίνι πρωταθλήματος (αν μια ομάδα τερματίσει στην κανονική διάρκεια με 48 θα παίξει στα playoffs ή τα playouts με 24 βαθμούς).

 

Στα playoffs και τα playouts συμμετέχουν και οι ομάδες Β, οι οποίες πλέον δεν αποφεύγουν τον υποβιβασμό, καθώς αν πέσουν κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού συνεχίζουν στη Γ’ Εθνική κατηγορία. Υπενθυμίζεται ότι ο Ολυμπιακός Β’ ξεκινάει το πρωτάθλημα με -10 λόγω των τιμωριών που του επιβλήθηκαν πέρυσι για τις αποχωρήσεις από τα παιχνίδια. Η ΑΕΚ Β’ αγωνίζεται στον Βορρά μαζί με τον ΠΑΟΚ Β’, ενώ ο Παναθηναϊκός Β’ κατεβαίνει στο Νότο μαζί με τον Ολυμπιακό Β’.

Τι ισχύει με τηλεοπτικά και ισοβαθμία
Η Super League 2 δεν έχει συμφωνήσει ακόμα με κάποιον πάροχο για τα τηλεοπτικά, ωστόσο είναι πολύ κοντά σε συμφωνία με την ΕΡΤ για μια ακόμα χρόνια. Η πρεμιέρα δεν θα έχει τηλεοπτική κάλυψη, όμως δύο παιχνίδια της (Athens Kallithea – Παναχαϊκή, Ιωνικός – Χανιά) θα καλυφθούν σε Live Streaming από το νεοσύστατο κανάλι της Super League 2 στο YouTube. Παράλληλα όλοι οι αγώνες θα βιντεοσκοπούνται μέσω μιας πλατφόρμας για να μπορεί να δει η ΕΠΟ και η ΕΠΑΘΛΑ όποιο παιχνίδι θεωρηθεί ύποπτο.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας ισχύουν όσα προβλέπει το άρθρο 20 του ΚΑΠ. Πρώτα, δηλαδή, μετρούν τα αποτελέσματα στα παιχνίδια ανάμεσα στις ομάδες που ισοβαθμούν και μετά η διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων στους μεταξύ τους αγώνες. Στη συνέχεια μετράει η διαφορά τερμάτων στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος, μετά η καλύτερη επίθεση και στη συνέχεια η καλύτερη άμυνα.

Αφού σας περιγράψαμε τι ισχύει για το νέο πρωτάθλημα και τι αλλαγές υπάρχουν σε σχέση με την περσινή σεζόν, το SPORT24 σάς παρουσιάζει τα προφίλ των 24 μονομάχων της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο Αλμωπός Αριδαίας δεν έχει αυτή τη στιγμή στελεχώσει το ρόστερ του.

 

Α’ όμιλος
ΠΑΟΚ Β’
Προπονητής: Αλέξανδρος Αλεξιάδης

Ο στόχος της χρονιάς: Ο ΠΑΟΚ Β’ θέλει να επιβεβαιώσει για μια ακόμα φορά την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στα φυτώριά του και αναδεικνύει ποδοσφαιριστές που μπορούν να αποτελέσουν τμήμα της πρώτης ομάδας. Ο Πάμπλο Γκαρσία αποχώρησε το περασμένο καλοκαίρι από τον πάγκο της δεύτερης ομάδας του Δικεφάλου για να αναλάβει τον Πανσερραϊκό και στη θέση του βρίσκεται ο Αλέξης Αλεξιάδης, ο οποίος έχει υπηρετήσει τον ΠΑΟΚ στα τμήματα υποδομής.

Το ρόστερ του διαθέτει πολλούς ποδοσφαιριστές οι οποίοι αποτελούν τμήμα της πρώτης ομάδας. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα ο Στέφανος Τζίμας, ο οποίος μάλιστα πλέον προπονείται με την πρώτη ομάδα και είναι τακτικά στις επιλογές του Λουτσέσκου για την αποστολή, ωστόσο δεν πρέπει αποκλείεται εντελώς το ενεδεχόμενο να τον δούμε και με τη δεύτερη ομάδα, μιας και πληροί τα ηλικιακά όρια. Άλλωστε μιλάμε για έναν παίκτη που δεν έχει συμπληρώσει τα 18 έτη.

Στο ρόστερ της δεύτερης ομάδας ξεχωρίζουν επίσης και οι Γκορντεζιάνι, Κανίς, Νινούα και Παντεκίδης, οι οποίοι θα έχουν πιο ενεργό ρόλο από τον Τζίμα στην ομάδα. Η δεύτερη ομάδα του Δικεφάλου μπορεί να ελπίζει για την είσοδο στα Playoffs προβιβασμού, παρότι δεν έχει δικαίωμα για άνοδο.

 

Έδρα: Γήπεδο Μακεδονικού (8.100)

Παίκτης που αξίζει προσοχή: Στέφανος Τζίμας

Καλύτερη μεταγραφή: Φώτης Παντεκίδης

Τερματοφύλακες: Κώστας Μπαλωμένος (21), Δημήτρης Μοναστηρλής (19), Αλέξανδρος Τσιόπτσης (20), Αλέξανδρος Λυπηρίδης (19), Χρήστος Ταλιχμανίδης (22).

 

Αμυντικοί: Παναγιώτης Παναγιώτου (21), Άγγελος Ζίλο (19), Λευτέρης Τασιούρας (19), Ερμής Σελιμάι (19), Βασίλης Κιτσάκης (20), Δημήτρης Κωττάς (18), Γιάννης Μανωλιούδης (20), Μάριος Σινανάι (19), Φώτης Παντεκίδης (26).

Μέσοι: Νίκα Νινούα (24), Δημήτρης Τσοπούρογλου (21), Αργύρης Δαρέλας (20), Βασίλης Γρόσδης (20), Γιώργος Κουλούρης (19), Ζήσης Τσίκος (19), Κώστας Γκούμας (18), Μαξιμίλιαν Σνάουτσνερ (17), Κυριάκος Γιαξής (22), Βίκτωρ Ρούμιαντσεβ (19), Θόδωρος Καλόγηρος (19).

Επιθετικοί: Δημήτρης Πανίδης (22), Βασίλης Γκορντεζιάνι (21), Νίκος Σπυράκος (19), Λάμπρος Σμυρλής (19), Μηνάς Βασιλειάδης (18), Χισάμ Κανίς (26), Στέφανος Τζίμας (17).

Τι έκανε στο μεταγραφικό παζάρι: Ο ΠΑΟΚ τροφοδότησε τη δεύτερη ομάδα του αποκλειστικά και μόνο από τα τμήματα υποδομής του. Εξαίρεση αποτελεί ο Φώτης Παντεκίδης που αποκτήθηκε από τον Πανσερραϊκό για να προσθέσει εμπειρία στην άμυνα. Αντίθετα αποχώρησαν κάποιοι ποδοσφαιριστές, μεγαλύτεροι σε ηλικία, οι οποίοι την περσινή σεζόν είχαν ενεργό ρόλο στην πρώτη ομάδα όπως οι Χατζηστραβός, Μπράντονιτς, Ουεντραόγκο, Μελετίδης και Μορικέλι.

 

Οι πρώτες έξι αγωνιστικές: Απόλλων Πόντου (25/09 – εντός), Καμπανιακός (01/10 – εντός), ΑΕΚ Β’ (11/10 – εντός), Ηρακλής (15/10 – εκτός), Αιολικός (22/10 – εντός), Μακεδονικός (29/10 – εκτός).

ΑΕΚ Β’
Προπονητής: Νίκος Κούστας

Ο στόχος της χρονιάς: Η ΑΕΚ Β’ θέλει δεδομένα να έχει μια πολύ καλύτερη πορεία σε σχέση με την περσινή, στην οποία τερμάτισε κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Άλλωστε από φέτος οι δεύτερες ομάδες μπορούν να υποβιβάζονται, οπότε το να παραμείνει σε τροχιά πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού αποτελεί “υποχρέωση”.

Ο Νίκος Κούστας ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της δεύτερης ομάδας της Ένωσης και θέλει να προετοιμάσει τους παίκτες για να ανεβούν στην πρώτη ομάδα υπό τις οδηγίες του Ματίας Αλμείδα, όπως έκανε ο Ζίνι. Από το ρόστερ ξεχωρίζουν οι παλαιότεροι Ραντόνια, Λάτσι, Γκίνης και Τζούντα Γκαρσία, ενώ αποκτήθηκαν και ποδοσφαιριστές με προοπτική για το μέλλον όπως οι Ιλίας Λεφράνκ, Ζαν Πιέρ Τιεΐ και Σάμι Τιλμκενί.

 

Έδρα: Σεραφείδειο (3.000)

Ο παίκτης που αξίζει προσοχή: Βεντάτ Ραντόνια

Η καλύτερη μεταγραφή: Ιλίας Λεφράνκ

Τερματοφύλακες: Παναγιώτης Γκίνης (24), Άγγελος Αγγελόπουλος (20), Σάμι Τλμεκανί (19), Γιάννης Μαρίνης (18).

 

Αμυντικοί: Ζίγκα Λάτσι (21), Βασίλης Τρούμπουλος (19), Σπύρος Χατζηκυριάκος (18), Βεντάτ Ραντόνια (22), Στέφανος Κάτσικας (21), Νίκος Κανελλόπουλος (20), Αλέξανδρος Πήλιος (19).

Μέσοι: Χρήστος Λέλεκας (19), Ανέλ Σαμπανάτζοβιτς (24), Κώστας Ρουκουνάκης (22), Γιάννης Πιτιλάκος (19), Λαέρτ Πάπα (20), Γιάννης Κορομηλάς (21), Χαμέντ Φοφανά (19), Τζέιμς Πανέρας (21)

Επιθετικοί: Τζούντα Γκαρσία (22), Ιλίας Λεφράνκ (19), Παναγιώτης Γεωργέας (20), Αλέξης Γκολφίνος (20), Άρης Ανδρικόπουλος (17), Αποστόλης Χριστόπουλος (20), Γιώργος Σταμούλης (21), Λάμπρος Μουστάκας (20), Σπύρος Σκόνδρας (22), Γιώργος Δημοσθενιάδης (20), Ζαν Πιέρ Τιεΐ (21), Αναστάσιος Κοντορούχας (19).

Τι έκανε στο μεταγραφικό παζάρι: Η ΑΕΚ κινήθηκε στο μεταγραφικό παζάρι φέρνοντας ταλέντα από την Αφρική για τη στελέχωση της δεύτερης ομάδας, ακολουθώντας το παράδειγμα του Ζίνι. Οι Ιλίας Λεφράνκ, Σάμι Τλμεκανί Ζαν Πιέρ Τιεΐ εντάσσονται στη δεύτερη ομάδα, ενώ εκεί λογικά θα δούμε και τους Τζάλοου Λαμαράνα και Ρόκσον Γεμπόα να παίρνουν χρόνο συμμετοχής. Φυσικά από την περσινή ομάδα αποχώρησαν και κάποιοι ποδοσφαιριστές οι οποίοι είχαν ενεργό ρόλο στην ομάδα. Πρόκειται για τους Χατζηεμμανουήλ, Κοσίδη, Παρρά, Γερολέμου και Ευθήμη Χριστόπουλο.

 

Οι πρώτες έξι αγωνιστικές: Αναγέννηση Καρδίτσας (24/09 – εκτός), ΑΕΛ (01/10 – εντός), ΠΑΟΚ Β’ (11/10 – εκτός), Αλμωπός Αριδαίας (εκτός), Ρεπό, Λεβαδειακός (εκτός – 29/10).

ΑΕΛ
Προπονητής: Παναγιώτης Γκουτσίδης

Ο στόχος της χρονιάς: Η ΑΕΛ τερμάτισε για δεύτερη διαδοχική σεζόν πέρυσι στη δεύτερη θέση και φέτος συγκαταλέγεται ξανά στα φαβορί για την άνοδο στη Stoiximan Super League. Ο στόχος για τους βυσσινί παραμένει ο ίδιος και επιθυμούν φέτος με την επιστροφή στην AEL FC Arena να το πετύχουν.

Ο Παναγιώτης Γκουτσίδης συνεχίζει στον πάγκο της ομάδας και έχει αναλάβει το έργο για να επαναφέρει την ΑΕΛ στα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου, θέση στην οποία ανήκε και στο παρελθόν με αρκετά μεγάλη επιτυχία.

 

Έδρα: AEL FC Arena (16.118)

Ο παίκτης που αξίζει προσοχή: Μάριος Όγκμποε

Καλύτερη μεταγραφή: Λεάντρο Οτορμίν

Τερματοφύλακες: Κώστας Θεοδωρόπουλος (33), Στέφανος Σουλούκος (22), Θόδωρος Βενετικίδης (22), Λάμπρος Αντωνόπουλος (18)

 

Αμυντικοί: Πέτρος Καλουτσικίδης (22), Θεοχάρης Ηλιάδης (27), Θανάσης Γιανναράκης (24), Μαξίμ Μαξιμένκο (33), Δημήτρης Στάμου (32), Αχμέντ Ουαταρά (19), Γιώργος Μαϊδανός (25), Γιώργος Παπαδόπουλος (20), Νίκος Κουκουβάρας (18), Στέργιος Παρασκευάς (22), Θανάσης Παπαγεωργίου (36)

Μέσοι: Κώστας Πλέγας (26), Μανώλης Πατράλης (26), Δημήτρης Θωμαΐδης (23), Λούκα Αντράντα (22), Παναγιώτης Νίκας (17), Βασίλης Αρσένης (18), Κώστας Παπαγεωργίου (28), Μάρκος Νίνο (20), Δημήτρης Μιλτιάδης (21), Κυριάκος Ζισούλης (19), Ανισέ Μπρου (24)

Επιθετικοί: Φαμπρίσιο Πεντρόσο (30), Δημήτρης Μαυριάς (26), Σπύρος Ρούσης (21), Λεάντρο Οτόρμιν (27), Μάριος Ογκμπόε (28), Τομπίας Ζάρατε (23), Νίκος Βλιώρας, Ανίς Μπρου (24).

Τι έκανε στο μεταγραφικό παζάρι: Η ΑΕΛ κράτησε κάποια βασικά κομμάτια του περσινού ρόστερ και φέτος, ωστόσο προχώρησε και σε αλλαγές. Στην επιθετική γραμμή ξεχωρίζουν οι μεταγραφές των Οτορμίν, Ζάρατε και Μπρου. Ως προς τις αποχωρήσεις ξεχωρίζουν αυτή του Νίκου Γκοτζαμανίδη για τον Πανσερραϊκό και του Αλέξανδρου Νικολιά για τον Λεβαδειακό.

 

Οι πρώτες έξι αγωνιστικές: Καμπανιακός (24/09 – εντός), ΑΕΚ Β’ (01/10 – εκτός), Ηρακλής (11/10 – εντός), Αιολικός (15/10 – εντός), Μακεδονικός (22/10 – εντός), Αναγέννηση Καρδίτσας (29/10 – εκτός).

Αιολικός
Προπονητής: Απόστολος Χαραλαμπίδης

Ο στόχος της χρονιάς: Ο Αιολικός επέστρεψε στη δεύτερη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου μετά από 37 χρόνια και ο στόχος του είναι να παραμείνει εκεί για αρκετά χρόνια. Η ομάδα της Λέσβου πήρε τον Απόστολο Χαραλαμπίδη στο τιμόνι και ενισχύθηκε σημαντικά με στόχο να πετύχει μια εύκολη παραμονή στην κατηγορία, χωρίς να μπλέξει σε περιπέτειες.

Ο Απόστολος Χαραλαμπίδης έχει αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας, έχοντας εμπειρία από την κατηγορία, ενώ από το ρόστερ ξεχωρίζει ο Γιώργος Μανούσος που επέστρεψε στην ιδιαίτερη πατρίδα του.

 

Έδρα: Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης, “Ταρλάς” (3.000)

Παίκτης που αξίζει την προσοχή: Γιώργος Μανούσος

Καλύτερη μεταγραφή: Αλέκσα Μιλόγεβιτς

Τερματοφύλακες: Γιάννης Μπότσαρης (22), Ιβάν Ντόκιτς (23), Αλέκσα Μιλόγεβιτς (23).

 

Αμυντικοί: Γκουρζίντερ Σινγκ (26), Άρης Κολλαράς (28), Μανώλης Αλιατίδης (28), Νίκος Καρανίκας (31), Γιώργος Κριμιτζάς (21), Νίκος Κεχαγιάς (23), Αστέριος Μούχαλης (26), Κώστας Γαλεάδης (24), Δημήτρης Ουνγιαλίδης (29), Λευτέρης Τριανταφύλλου (20), Γιαν Λουμανσρούμπεν (32).

Μέσοι: Κέβιν Γιοκέ (27), Τάσος Λαγός (31), Γκόραν Ζάκαριτς (31), Νίκος Χαλκιαδάκης (19), Στάθης Καγκελίδης (23), Βασίλης Τριανταφυλλάκος (31), Χρήστος Νούλας (18), Ντράγκολιουμπ Σέρνιτς (31).

Επιθετικοί: Γιώργος Μανούσος (36), Ούλριχ ΕνΝομό (27), Γιάννης Ιωάννου (23), Μπραχίμε Κονέ (23), Σαλέτα Κόρντιτς (30).

Τι έκανε στο μεταγραφικό παζάρι: Ο Αιολικός άλλαξε ολόκληρη την ομάδα, καθώς δεν κράτησε κανέναν ποδοσφαιριστή από την περσινή σεζόν, όπου πανηγύρισε την άνοδο στη Super League 2. Το πρώτο διάστημα η χημεία δεδομένα θα είναι ένα θέμα για την ομάδα του Βορείου Αιγαίου.

 

Οι πρώτες έξι αγωνιστικές: Κοζάνη (24/10 – εκτός), Μακεδονικός (01/10 – εντός), Αναγέννηση Καρδίτσας (11/10 – εκτός), ΑΕΛ (15/10 – εντός), ΠΑΟΚ Β’ (22/10 – εκτός), Αλμωπός Αριδαίας (εντός).

Αναγέννηση Καρδίτσας
Προπονητής: Γιώργος Τυριακίδης

Ο στόχος της χρονιάς: Την περσινή σεζόν η Αναγέννηση Καρδίτσας ήταν από τις καλύτερες ομάδες, ωστόσο φέτος οι πιθανότητες για άνοδο είναι πολύ λιγότερες. Οι Θεσσαλοί κράτησαν ένα μεγάλο κορμό από το περσινό ρόστερ, ενώ την τεχνική ηγεσία της ομάδας ανέλαβε ο Γιώργος Τυριακίδης, επί χρόνια προπονητής του Αλμωπού Αριδαίας. Αν δεν κάνουν την έκπληξη για την άνοδο στη Super League δεδομένα δε θέλουν να μπλέξουν σε περιπέτειες ως προς την παραμονή τους.

Ο Στέφανος Αθανασιάδης με τη φανέλα της Αναγέννησης Καρδίτσας INTIME SPORTS
Έδρα: Δημοτικό Στάδιο Καρδίτσας (3.500)

Ο παίκτης που αξίζει την προσοχή: Στέφανος Αθανασιάδης

Η καλύτερη μεταγραφή: Σωτήρης Κοκκίνης

Τερματοφύλακες: Νέστορας Γκέκας (28), Θεμιστοκλής Τσέλιος (25).

Αμυντικοί: Νίκος Γκόλιας (30), Απόστολος Σκόνδρας (34), Νίκος Στασινόπουλος (19), Κώστας Μπαλαμότης (18), Τζέιμς Σταμόπουλος (32), Γιώργος Μακρυδάκης (23), Βλάσης Ανδρικόπουλος (24), Παρασκευάς Ντουμάνης (22).

Μέσοι: Βαγγέλης Κέρθι (24), Βαλάντης Κοζορώνης (31), Αχιλλέας Σαλαμούρας (23), Βασίλης Μπούζας (30), Κώστας Κορελάς (23).

Επιθετικοί: Ελιβέλτο (31), Σωτήρης Κοκκίνης (23), Γιώργος Ξύδας (26), Θόδωρος Βερνάρδος (25), Θανάσης Παπαδάκος (20), Παναγιώτης Ζάνγκος (20), Στέφανος Αθανασιάδης (34), Δημήτρης Θεοδωρίδης (21).

Τι έκανε στο μεταγραφικό παζάρι: Η Αναγέννηση ενισχύθηκε στο μεταγραφικό παζάρι με νεαρούς ποδοσφαιριστές με τις κινήσεις των Κοκκίνη, Σαλαμούρα και Ανδρικόπουλου να ξεχωρίζουν. Ο μέσος όρος ηλικίας του ρόστερ έπεσε, καθώς οι περισσότεροι παίκτες που αποχώρησαν ήταν οι πιο έμπειροι και μεγαλύτεροι σε ηλικία με μικρές εξαιρέσεις, όπως οι Αθανασιάδης, Κοζορώνης, Σταμόπουλος, Σκόνδρας και Γκόλιας.

Οι πρώτες έξι αγωνιστικές: ΑΕΚ Β’ (24/10 – εντός), Ηρακλής (01/10 – εκτός), Αιολικός (11/10 – εντός), Μακεδονικός (15/10 – εκτός), Κοζάνη (22/10 – εκτός), ΑΕΛ (29/10 – εντός).

Απόλλων Πόντου
Προπονητής: Σιρίλ Καλί

Ο στόχος της χρονιάς: Ο Απόλλων Πόντου κατάφερε και πέρυσι να σωθεί την τελευταία στιγμή, με τις φιλοδοξίες της να μην αλλάζουν και φέτος, καθώς ο στόχος της είναι η παραμονή στην κατηγορία, με την αποστολή φέτος να είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Φέτος μετά από πολλά χρόνια είχαμε αλλαγή στην τεχνική ηγεσία της ομάδας, καθώς ο άλλοτε ποδοσφαιριστής Σιρίλ Καλί και πρώην βοηθός του Καλαϊτζίδη, τον διαδέχθηκε στον πάγκο.

Το ρόστερ έχει αλλάξει στο μεγαλύτερο μέρος του σε σχέση με πέρυσι, με τους Θεσσαλονικείς να αποκτούν κυρίως νεαρούς ποδοσφαιριστές.

Έδρα: Δεν έχει γνωστοποιηθεί η έδρα του Απόλλωνα.

Ο παίκτης που αξίζει προσοχή: Χουσεΐν Μουμίν

Η καλύτερη μεταγραφή: Κώστας Ρουγκάλας

Τερματοφύλακες: Γιάννης Ράντος (23), Βασίλης Κίναλης (24).

Αμυντικοί: Αλέξανδρος Κάρδαρης (22), Βαλεντίν Μέτγκενμπεργκ (20), Αλέξανδρος Καλογέρης (37), Δημήτρης Αμαραντίδης (37), Ζογκ Ντιαλόσι (23), Κώστας Ρουγκάλας (29).

Μέσοι: Αλέξανδρος Σαχόλλι (22), Χουσεΐν Μουμίν (36), Γιάννης Καλαϊτζίδης (30), Κώστας Ισαακίδης (20), Βασίλης Κωστίκα (24), Μιλτιάδης Ίννος (20), Σάββας Ζαπουνίδης (19), Βασίλης Πέλκας (24), Κώστας Λαμπίρης (24), Άλεξ Αγκουάδο (20).

Επιθετικοί: Ρουμπέν Ντε Τομάς (23), Αλφρέδρο Μπλανκ (25), Μάριος Χαμοξάρας (19), Χρήστος Αλμπάνης (24), Τζόναθαν Φλένσμποργκ (22).

Τι έκανε στο μεταγραφικό παζάρι: Αρκετές αλλαγές στο ρόστερ του Απόλλωνα Πόντου που κινήθηκε κυρίως στην απόκτηση νεότερων σε ηλικία ποδοσφαιριστών χωρίς να κάνει το μεγάλο μπαμ. Ξεχωρίζουν οι μεταγραφές των Ρουγκάλα, Αλμπάνη και Κίναλη από την εγχώρια αγορά. Αντίθετα αποχώρησαν μεταξύ άλλων οι Αραβίδης, Ντοναλντόνι και Μπελεβώνης.

Οι πρώτες έξι αγωνιστικές: ΠΑΟΚ Β’ (25/10 – εκτός), Αλμωπός Αριδαίας (εκτός), ρεπό, Λεβαδειακός (15/10 – εκτός), Νίκη Βόλου (22/10 – εντός), Κοζάνη (29/10 – εντός).

Καμπανιακός
Προπονητής: Ηλίας Σαπάνης

Ο στόχος της χρονιάς: Ο Καμπανιακός επιστρέφει στη Β’ Εθνική σχεδόν μισό αιώνα μετά (48 χρόνια). Η ομάδα από τη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης βέβαια δεν έχει εξασφαλίσει ακόμα πιστοποιητικό συμμετοχής από την ΕΕΑ και μέχρι να ξεκαθαρίσει αυτό το ζήτημα, η συμμετοχή της παραμένει ένα ερωτηματικό. Στον πάγκο της ομάδας παρέμεινε ο Ηλίας Σαπάνης, ο οποίος την περσινή σεζόν είχε οδηγήσει τους Θεσσαλονικείς στη δεύτερη κατηγορία. Αν ξεπεραστούν τα γραφειοκρατικά κωλύματα που αντιμετωπίζει η ομάδα, τότε θα παλέψει για την παραμονή της στην κατηγορία.

Έδρα: Γήπεδο Χαλάστρας Θεσσαλονίκης

Ο παίκτης που αξίζει την προσοχή: Άγγελος Παπαστεριανός

Η καλύτερη μεταγραφή: Δημήτρης Γιυοκούδης

Τερματοφύλακες: Χρήστος Κασαπίδης (22), Αστέριος Γιακουμής (25).

Αμυντικοί: Παύλος Καθάριος (31), Γιώργος Λαγωνίδης (21), Μάριος Προσκυνητόπουλος (27), Μιχάλης Μπούσης (24), Κρίτων Νικολαΐδης (25), Φιλήμων Φροσύνης (22), Άγγελος Παπαστεριανός (32), Γιάννης Βοσκόπουλος (36).

Μέσοι: Στάθης Σαρβανίδης (28), Νίκος Καθάριος (29), Χρήστος Καράμπελας (31), Γιώργος Γαρύφαλλος (29), Παναγιώτης Παντέλης (17), Γιώργος Παπακωνσταντίνου (22).

Επιθετικοί: Δημήτρης Γιουκούδης (26), Παναγιώτης Μανιός (27), Στέλιος Πόζογλου (27), Μιχάλης Ζαννάκης (23), Δημήτρης Ξιφιλίνος (22), Γκερόν Τότσκα (24).

Τι έκανε στο μεταγραφικό παζάρι: Ο Καμπανιακός κράτησε μεγάλο κομμάτι από το ρόστερ της περσινής σεζόν στο οποίο συμμετείχε στη Γ’ Εθνική και το ενίσχυσε με παίκτες κυρίως από ομάδες της Βόρειας Ελλάδας. Ξεχωρίζουν οι μεταγραφές των Γιουκούδη, Παπαστεριανού και Τότσκα, ενώ έχασε τον πρώτο σκόρερ του την περσινή σεζόν, Ηλία Ιγνατίδη.

Οι πρώτες έξι αγωνιστικές: ΑΕΛ (24/10 – εκτός), ΠΑΟΚ Β’ (01/10 – εκτός), Αλμωπός Αριδαίας (εντός), ρεπό, Λεβαδειακός (22/10 – εντός), Νίκη Βόλου (20/10 – εκτός).

Κοζάνη
Προπονητής: Άγγελος Διγκόζης

Ο στόχος της χρονιάς: Η Κοζάνη εκπλήρωσε ένα όνειρο 42 ετών, καθώς επέστρεψε στη δεύτερη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η ομάδα της Δυτικής Μακεδονίας θέλει να πετύχει μια άνετη παραμονή και έχει χτίσει ένα ρόστερ που μπορεί να το πετύχει. Προπονητής της ανέλαβε ο Άγγελος Διγκόζης, ο οποίος στο παρελθόν έχει κοουτσάρει αρκετές ομάδες στην κατηγορία, ενώ το ρόστερ της αποτελείται από ένα κράμα έμπειρων και νεαρών ποδοσφαιριστών.

Έδρα: ΔΑΚ Κοζάνης (4.000)

Ο παίκτης που αξίζει προσοχή: Θεμιστοκλής Τζημόπουλος

Η καλύτερη μεταγραφή: Νίκος Κοροβέσης

Τερματοφύλακες: Τάσος Καραγκιόζης (26), Θανάσης Μπίκος (19), Πρόδρομος Μπλατσιώτης (24).

Αμυντικοί: Ξενοφών Πάνος (34), Δημήτρης Σουλιώτης (28), Θέμης Τζημόπουλος (37), Αδάμ Κούφας (21), Βαγγέλης Αναστασόπουλος (29), Δημήτρης Τάτσης (23), Νίκος Κοροβέσης (32), Κώστας Τρομπούκης (22).

Μέσοι: Κώστας Ίτσιος (22), Θεοχάρης Ψάλτης (27), Μανώλης Καλλέργης (33), Γιώργος Αποστολίδης (28), Σπύρος Βλαχόπουλος (20), Κώστας Βοριαζίδης (21), Γιάννης Παπαδόπουλος (22), Παναγιώτης Κάτανας (16), Σπύρος Νάτσιος (25), Άνταμ Ελ Ιντρίσι (26), Αλέξανδρος Καραγιάννης (30).

Επιθετικοί: Θανάσης Κανούλας (31), Αλεξάντερ Ζαρίκος (23), Θεοχάρης Ποζατζίδης (24), Σάββας Σιατραβάνης (31).

Tι έκανε στο μεταγραφικό παζάρι: Η Κοζάνη ενισχύθηκε σημαντικά στο μεταγραφικό παζάρι, αποκτώντας αρκετούς έμπειρους ποδοσφαιριστές (Τζημόπουλος, Κοροβέσης, Καλλέργης), αλλά και νεότερους παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά (Ποζατζίδης, Νάτσος). Ταυτόχρονα κράτησε σημαντικούς παίκτες από την περσινή σεζόν, όπως ο πρώτος σκόρερ Κανούλας, αλλά και ο αρχηγός Ξενοφών Πάνος.

Οι πρώτες έξι αγωνιστικές: Αιολικός (24/10 – εντός), Λεβαδειακός (01/10 – εκτός), Μακεδονικός (11/10 – εκτός), Νίκη Βόλου (15/10 – εκτός), Αναγέννηση Καρδίτσας (22/10 – εντός), Απόλλων Πόντου (29/10 – εκτός).

Λεβαδειακός
Προπονητής: Νίκος Νιόπλιας

Ο στόχος της χρονιάς: Ο Λεβαδειακός δεν κατάφερε να παραμείνει στη Stoiximan Super League την περσινή σεζόν, καθώς υποβιβάστηκε στη Super League 2, όμως στοχεύει να επιστρέψει άμεσα στην πρώτη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μάλιστα για πολλούς θεωρείται το Νο.1 φαβορί του Α’ ομίλου για να εξασφαλίσει την άνοδο. Την τεχνική ηγεσία της ομάδας ανέλαβε ο Νίκος Νιόπλιας, ο οποίος έχει εμπειρίες και παραστάσεις από την Α’ Εθνική.

Το μεγαλύτερο κομμάτι του ρόστερ άλλαξε σε σχέση με το περσινό, ωστόσο οι παλαιότεροι σε συνδυασμό με τις νέες προσθήκες συνθέτουν ένα δυνατό σύνολο το οποίο μπορεί να πετύχει την άνοδο.

Έδρα: Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς (5.915)

Ο παίκτης που αξίζει προσοχή: Γιώργος Νίκας

Η καλύτερη μεταγραφή: Λούκας Πολέτο

Τερματοφύλακες: Χρυσόστομος Στάγκος (21), Γιάννης Αγγελόπουλος (25), Στέφαν Γιοβάνοβιτς (26), Ντάβιντ Γκροφ (31).

Αμυντικοί: Αντώνης Ντεντάκης (28), Μάριος Βήχος (23), Τριαντάφυλλος Τσάπρας (22), Γιούχα Πίρινεν (32), Γιάννης Σωτηράκος (28), Άνχελ Λόπεθ (26), Παναγιώτης Λιάγκας (24), Κώστας Βέρρης (17), Νίκος Τσάρας (17), Τιμόθεος Τσελεπίδης (27).

Μέσοι: Στέφεν Χάμοντ (27), Αντονί Μπελμόν (28), Γιώργος Νίκας (24), Αλφρέδο Μεχία (33), Ρενίλντ Κασέμι (20), Παναγιώτης Συμελίδης (31), Αλέξανδρος Νικολιάς (29).

Επιθετικοί: Νάντρεϊ Νταγκό (26), Χοσέ Ρομό (30), Μιχάλης Κουιρουκίδης (28), Γιάννης Γιαννιώτας (30), Καζένγκα Λούλα Λούα (33), Μαξιμιλιάνο Κουάδρα (28), Λούκας Πολέτο (28), Θόδωρος Τσιριγώτης (23).

Τι έκανε στο μεταγραφικό παζάρι: Τα δικαιώματα του Γιώργου Νίκα παραχωρήθηκαν στον Παναθηναϊκό, ωστόσο ο 24χρονος μέσος παρέμεινε στον Λεβαδειακό με δανεισμό. Οι Βοιωτοί κράτησαν μεταξύ άλλων και τους Μεχία, Μπελμόν, Χάμοντ και Γιαννιώτα, επανέφεραν στο ρόστερ τους τον Λούκας Πολέτο, ενώ απέκτησαν τους Κουιρουκίδη, Κουάδρα, Σωτηράκο και Τσελεπίδη που ξεχώρισαν από την περσινή Super League 2, όπως και τον Νταγκό από τον Παναιτωλικό.

Οι πρώτες έξι αγωνιστικές: Ρεπό, Κοζάνη (01/10 – εντός), Νίκη Βόλου (11/10 – εκτός), Απόλλων Πόντου (15/10 – εντός), Καμπανιακός (22/10 – εκτός), ΑΕΚ Β’ (29/10 – εντός).

Μακεδονικός
Προπονητής: Στέλιος Μαλεζάς

Ο στόχος της χρονιάς: Ο Μακεδονικός μπαίνει με τον ίδιο στόχο σε σχέση με πέρυσι στο νέο πρωτάθλημα, καθώς θέλει να παραμείνει στην κατηγορία, μια αποστολή που δεν θα είναι καθόλου εύκολη. Ο Στέλιος Μαλεζάς ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας της Νέας Ευκαρπίας, η οποία δεν προχώρησε σε πολλές αλλαγές στο ρόστερ της, κάνοντας λίγες και στοχευμένες κινήσεις στο μεταγραφικό παζάρι.

Έδρα: Γήπεδο Μακεδονικού (8.100)

Παίκτης που αξίζει προσοχή: Μιγκέλ Μπιανκόνι

Καλύτερη μεταγραφή: Κώστας Προβυδάκης

Τερματοφύλακες: Κλέτον Περντρέου (24), Στέφανος Γουναρίδης (33), Κώστας Βλάχος (19)

Αμυντικοί: Κώστας Προβυδάκης (27), Οδυσσέας Λυμπεράκης (25), Απόστολος Αδαμίδης (20), Σπύρος Σαραγιώτης (28), Κώστας Τσαμούρης (19), Φεϊζή Χασάνογλου (24), Πέδρο Λούκας (21).

Μέσοι: Θανάσης Λεωνιδόπουλος (27), Σαντιάγκο Ραμίρεζ (25), Κώστας Παναγιωτούδης (29), Θανάσης Μελετίδης (24), Γιώργος Τσιλιγγίρης (22), Σαντιάγκο Μοντόγια (24), Αντρές Σαγκινέντι (32).

Επιθετικοί: Αλέξανδρος Ζαφειράκης (27), Λούκα Μπουλάτοβιτς (24), Κριστιβί Ντόια (18), Λευτέρης Γρηγοριάδης (18), Μιγκέλ Μπιανκόνι (31), Αλμπέρτο Σιμόνι (26).

Τι έκανε στο μεταγραφικό παζάρι: Ο Μακεδονικός έδωσε εισιτήριο επιστροφής στον Μιγκέλ Μπιανκόνι στην Ελλάδα, ενώ απέκτησε και τον Κώστα Προβυδάκη που πανηγύρισε το πρωτάθλημα με την Κηφισιά την περσινή σεζόν. Την ίδια στιγμή κράτησε βασικά κομμάτια του κορμού της από πέρυσι, όπως οι Γκέντσογλου, Λισγάρας και Σιατραβάνης

Οι πρώτες έξι αγωνιστικές: Ηρακλής (23/09 – εντός), Αιολικός (01/10 – εκτός), Κοζάνη (11/10 – εκτός), Αναγέννηση Καρδίτσας (15/10 – εντός), ΑΕΛ (22/10 – εκτός), ΠΑΟΚ Β’ (29/10 – εκτός).

Νίκη Βόλου
Προπονητής: Δημήτρης Ελευθερόπουλος

Ο στόχος για τη νέα χρονιά: Η Νίκη Βόλου έχει μια σταθερή καλή πορεία στην κατηγορία στο πέρασμα των χρόνων, έχοντας πάντα τη φιλοδοξία να ανεβεί στη Super League. Το ίδιο ισχύει και τη φετινή σεζόν, στην οποία συγκαταλέγεται μεταξύ των φαβορί για τη διεκδίκηση της ανόδου. Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος συνεχίζει στον πάγκο της ομάδας από πέρυσι και φιλοδοξεί να πετύχει το μεγάλο στόχο τη φετινή σεζόν.

Έδρα: Πανθεσσαλικό Στάδιο (22.700)

Ο παίκτης που αξίζει την προσοχή: Χοσέτε Μιράντα

Καλύτερη μεταγραφή: Βλαντ Μοράρ

Τερματοφύλακες: Θανάσης Γκαραβέλης (31), Νίκος Μπουργάνης (26), Μανώλης Αποστολίδης (40), Βασίλης Κραβαρίτης (21).

Αμυντικοί: Σάββας Τοπαλίδης (26), Χρήστος Γρομητσάρης (32), Απόστολος Στίκας (27), Ζοζέφ Αντουάν Ναά (21), Αντώνης Αναστασίου (27), Βαγγέλης Ανδρέου (33), Πατρίκ Μπάχανακ (26).

Μέσοι: Πασχάλης Κάσσος (32), Παύλος Κυριακίδης (32), Τσόσε Αντόνιο Μιράντα (25), Δημήτρης Λίταινας (28), Ραφαήλ Πέππας (27), Λάμπρος Πολίτης (28), Βασίλης Γαβριηλίδης (31), Παναγιώτης Παναγιωτίδης (25), Νεσάτ Μέτσε (28), Αντριάνο Σκεντεράι (23), Γεράσιμος Βουκελάτος (25).

Επιθετικοί: Βλαντ Μοράρ (30), Χρήστος Τζιώρας (35), Παναγιώτης Μπάλλας (20), Λέο Ριμπέιρο (29).

Τι έκανε στο μεταγραφικό παζάρι: Η Νίκη Βόλου ενισχύθηκε σημαντικά στην αιχμή, αποκτώντας τον Βλαντ Μοράρ και τον Λέο Ριμπέιρο, αλλά και του Νάα και Μπάχανακ για την άμυνα. Από εκεί και πέρα στο καλοκαιρινό μεταγραφικό παζάρι “έχασε” τους Μπάγιτς, Τσουκαλά και Τόνι Ροχάνο.

Οι πρώτες έξι αγωνιστικές: Αλμωπός Αριδαίας (δεν έχει οριστεί), ρεπό, Λεβαδειακός (11/10 – εντός), Κοζάνη (15/10 – εντός), Απόλλων Πόντου (22/10 – εκτός), Καμπανιακός (29/10 – εντός).

Ηρακλής
Προπονητής: Σάκης Τσιώλης

Ο στόχος της χρονιάς: Ο Ηρακλής είναι ίσως το πιο βαρύ όνομα της κατηγορίας (μαζί με την ΑΕΛ) και πάντα φιλοδοξεί να επιστρέψει στη Super League. Ωστόσο τα οικονομικά προβλήματα αποτελούν τροχοπέδη για τον Γηραιό, ο οποίος όμως έχει μια αρκετά καλή ομάδα και με τον Σάκη Τσιώλη στο τιμόνι θα κυνηγήσει το όνειρο, έστω κι αν οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος του.

Έδρα: Καυτανζόγλειο Στάδιο (27.700)

Ο παίκτης που αξίζει την προσοχή: Βασίλης Βιτλής

Η καλύτερη μεταγραφή: Ενέκο Καπίγια

Τερματοφύλακες: Μάρκος Βελλίδης (36), Στέφανος Παλαβράκης (28), Αποστόλης Μπαρμπόπουλος (22), Δημοσθένης Μακρής (21), Παναγιώτης Λύγκας (21)

Αμυντικοί: Θοδωρής Χειρίτραντας (23), Δημήτρης Σγουρής (23), Σεμπάστιαν Χρουσιέλ (26), Βασίλης Βιτλής (30), Σιμόν Γκμπενιόν (31), Χρήστος Σιούτας (21)

Μέσοι: Ματέο Τόρες (21), Κριστιάν Κούστα (26), Γιάννης Δοϊρανλής (21), Οδυσσέας Σπυρίδης (22), Ντέγια Γκάιτς (22), Νταβίντ Στοϊσέβιτς (22), Στάθης Ελευθεριάδης (21), Τιμίπερε Εμπό (21), Χριστόφορος Δασκαλάκης (20).

Επιθετικοί: Νικολάς Σίλβα (26), Ενέκο Καπίγια (28), Ευθύμης Ζησόπουλος (21), Μιχάλης Μπαλικτσής (23), Μιχάλης Τσουμάνης (21), Χρήστος Κουντουριώτης (25), Μάριος Γεωργόπουλος (24).

Τι έκανε στο μεταγραφικό παζάρι: Ο Γηραιός έχει ένα αρκετά αλλαγμένο ρόστερ σε σχέση με πέρυσι. Οι Γιουμπιτάνα, Άλεξιτς, Ματίας Τομάς και Πανάγου συνεχίζουν σε ομάδες της Super League και φυσικά δεν είναι οι μοναδικώς “απώλειες”. Αντί αυτών αποκτήθηκαν μεταξύ άλλων ο Ενέκο Καπίγια και ο Σιμόν Γκμπενιόν, αλλά και ο Ουρουγουανός μέσος Ματέο Τόρες.

Οι πρώτες έξι αγωνιστικές: Μακεδονικός (23/09 – εκτός), Αναγέννηση Καρδίτσας (01/10 – εντός), ΑΕΛ (11/10 – εκτός), ΠΑΟΚ Β’ (15/10 – εντός), Αλμωπός Αριδαίας (εκτός), Ρεπό.

Πηγή; sport24

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X