Ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε προς χρήση, η τεράστια επένδυση που αφορά στην κατασκευή συγκροτήματος κατοικιών στο γνωστό κτίριο της “Ένωσης” στο κέντρο της Πτολεμαΐδας.

Οι επενδυτές (πρόκειται για Τεχνική Εταιρεία της περιοχής) όπως είναι γνωστό μίσθωσαν το ακίνητο, και έδωσαν μεγάλο αγώνα αλλά και μεγάλα κεφάλαια ώστε να πάρει σάρκα και οστά η τεράστια επένδυση. Πρόκειται για “εκ θεμελίων” ανακαίνιση του 1ου ορόφου επιφάνειας 1.100 τετρ. μέτρων, και κατασκευή 24 πολυτελών διαμερισμάτων.

Το όνομα του συγκροτήματος: “polis plaza”. Λόγω της στρατηγικής του θέσης, δεν θα μπορούσε άλλωστε να λέγεται αλλιώς. Έχει αναφορά στην πλατεία που είναι και η καρδιά της πόλης, σημείο συγκέντρωσης ανθρώπων, στιγμών και εμπειριών για τους ενοίκους και τους επισκέπτες.

Οι εργασίες καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού ήταν πυρετώδεις ώστε να προλάβουν τη νέα σεζόν. Τα μικρά αλλά και τα μεγάλα πολυτελή διαμερίσματα έχουν ενοικιαστεί όλα, και έδωσαν μία ανάσα στο μεγάλο στεγαστικό πρόβλημα της πόλης της Πτολεμαΐδας. Γι’ αυτό το λόγο άλλωστε, αντίστοιχες επενδύσεις έχουν πάντα ισχυρό κοινωνικό πρόσημο, αφού δημιουργούν στέγη για νέες οικογένειες, νέους επιστήμονες, φοιτητές κλπ.

Η μεγάλη αυτή επένδυση έχει τεράστια σημασία για την πόλη, καθώς ανέδειξε ένα από τα πιο κομβικά κτίρια της πόλης, το οποίο ήταν ανενεργό επί δεκαετίες, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται. Το κτίριο ενισχύθηκε δομικά, και πήρε “ζωή” με τις υψηλής αισθητικής παρεμβάσεις που προστέθηκαν και δημιούργησαν ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα με την πολυτέλεια αλλά και τη λειτουργικότητα να ξαφνιάζουν ευχάριστα τους …ανυποψίαστους υποψήφιους ενοίκους.

Το κόσμημα αυτό, δεν θα είχε πάρει σάρκα και οστά, αν δεν είχε πάρει την απόφαση να το αξιοποιήσει ο ιδιοκτήτης του, η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Εορδαίας. Με την τολμηρή αυτή απόφαση της, έδωσε νέα πνοή σε ένα σημαντικό περιουσιακό της στοιχείο. Το οποίο όχι μόνο αξιοποιείται και δημιουργεί έσοδα για την Ένωση, αλλά επιπλέον αναβαθμίζει δομικά το κτίριο της, ένα κτίριο το οποίο γίνεται σύμβολο φιλοξενίας για την πόλη. Συνεπώς όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, η Ένωση με την απόφαση της παίζει ένα σημαντικό ρόλο στην αισθητική αναβάθμιση όλου του κέντρου της Πτολεμαΐδας που αποτελεί τη “βιτρίνα” της πόλης.

Οι κατοικίες του συγκροτήματος είναι πλήρως εξοπλισμένες με έπιπλα και ηλεκτρικές συσκευές, ενώ εντός του ενοικίου συμπεριλαμβάνονται όλα τα λειτουργικά κόστη, κοινόχρηστα, ηλεκτρικό ρεύμα, ύδρευση, και πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Και όλα αυτά με …προκλητικά χαμηλά ενοίκια, δεδομένης της ποιότητας κατασκευής.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X