B. Σκουλάκης: “Η Δύναμη των Συνηθειών”, Πώς δημιουργούμε θετικές συνήθειες που βελτιώνουν τη ζωή

Με ένα δυναμικό ένθετο αφιερωμένο στην προσωπική ανάπτυξη και την αυτοβελτίωση, η εκπομπή “Ζουν Ανάμεσά μας” του True Story Radio μας προσκαλεί κάθε Παρασκευή να ανακαλύψουμε νέους τρόπους να βελτιώσουμε την καθημερινότητά μας. Ο Βασίλης Σκουλάκης, HR της KEYVOTO & Διδάκτορας Ανθρώπινου Δυναμικού στο Πανεπιστήμιο Atlantic International University, μοιράζεται πολύτιμες γνώσεις στο ένθετο με τίτλο “Μην τα Ξαναλέμε”.

Στην τελευταία εκπομπή, ο κ. Σκουλάκης εξήγησε πώς οι θετικές συνήθειες μπορούν να βελτιώσουν τη ζωή μας σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο. Όπως επισημαίνει, απαιτούνται 66 μέρες για να εγκατασταθεί μια νέα συνήθεια, μια διαδικασία που σύμφωνα με τη νευροεπιστήμη χωρίζεται σε τρία στάδια: αρχική δέσμευση, σταθεροποίηση και αυτοματοποίηση.

Από το να ξυπνάμε νωρίτερα για να ενισχύσουμε την παραγωγικότητά μας μέχρι τη δημιουργία μιας ρουτίνας που διευκολύνει την καθημερινότητα, οι συνήθειες που χτίζουμε καθορίζουν την ευτυχία, την επιτυχία και την αποδοτικότητά μας. «Η συνήθεια είναι επιλογή», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Σκουλάκης, υπογραμμίζοντας ότι η αυτοπειθαρχία και η συνέπεια είναι κλειδιά για να αποκτήσουμε έλεγχο στη ζωή μας.

Με πρακτικά παραδείγματα, όπως η προετοιμασία της επόμενης μέρας από το προηγούμενο βράδυ ή η διατήρηση ενός ημερολογίου παρακολούθησης συνηθειών, ο κ. Σκουλάκης αναδεικνύει απλούς τρόπους για να πετύχουμε μικρές αλλά ουσιαστικές αλλαγές που μπορούν να έχουν μεγάλο αντίκτυπο.

Και ενώ πολλοί υποστηρίζουν ότι «δεν πρέπει να γίνουμε ρομποτάκια», ο κ. Σκουλάκης αντιπαραθέτει: Δεν μπορούμε να περιμένουμε να αλλάξουν τα πράγματα χωρίς δράση. Η ζωή μας είναι το άθροισμα των επιλογών μας.

Συμβουλευτικό Κέντρο Κοζάνης: Ενημερωτικό Σημείωμα με αφορμή  την 25η Νοεμβρίου  “Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών”

   Η 25η Νοεμβρίου αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως η ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, υπενθυμίζοντας ότι δεν αποτελεί ατομική υπόθεση, αλλά κοινωνικό

Read More »

Το κτίριο και όχι μόνο, του Κέντρου καλυτερεύσεως φυτών Καϊλαρίων 1926-1927; – Από τη στήλη του Γ. Καζαντζή στον ΠΑΛΜΟ (20/11)

Η αρχική φωτογραφία του κέντρου καλυτερεύσεως φυτών ή σποροπαραγωγικό κέντρο και διάφορες άλλες ονομασίες, ανάλογα με την πορεία εξέλιξης των γεωργικών προϊόντων. Όπως τονίσαμε και

Read More »
X