Ο Σύλλογος Ιστορικών Μελετών “Κορύβαντες” (με έδρα τη Φλώρινα), διοργανώνει το τριήμερο 3-4-5 Νοεμβρίου 2023, στην Κοινότητα Λεπτοκαρυών του Δήμου Φλώρινας και σε γνωστό ξενοδοχείο της περιοχής, την πολιτιστική εκδήλωση Τοξοβολίας Αναψυχής “ARKTOS – International 3D Archery Meeting 2023” . Συνδιοργανωτές είναι ο Δήμος Φλώρινας και η Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, ενώ έχει την υποστήριξη του Αθλητικού Συλλόγου Τοξοβολίας “Κορύβαντες” (με έδρα τη Θεσσαλονίκη), του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας (ΟΕΝΕΦ)Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας, της Διεθνούς Κοινότητας Τοξοτών “Sons of Archery” και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Παραδοσιακής Τοξοβολίας «Τraditional Archers International / ΤΑΙ».

Η εκδήλωση στο κυρίως σκέλος της περιλαμβάνει μία προσομοίωση περιπατητικής εξάσκησης τρισδιάστατης (3D) τοξοβολίας μέσα στο δάσος, ενώ θα πραγματοποιηθούν ομιλίες αρχαιολογικού-ιστορικού περιεχομένου πάνω στην ιστορία της τοξοβολίας και εργαστήρια σε νέους/νέες, από την περιοχή της Φλώρινας, με θέμα την παραδοσιακή τοξοβολία. Η εκδήλωση έχει περιορισμένο όριο συμμετοχών και θα παρευρεθούν περίπου 40 σημαίνοντες συμμετέχοντες/ουσες από το εξωτερικό (από 9 διαφορετικές χώρες) και άλλοι τόσοι περίπου Έλληνες (συνολικά 80 άτομα). Οι συμμετέχοντες/ουσες θα είναι τοξότες, φίλοι και ερευνητές της τοξοβολίας. Η εκδήλωση είναι μη κερδοσκοπική και είναι δωρεάν, χωρίς οικονομική συμμετοχή.

Η διοργάνωση είναι ευθυγραμμισμένη στην διαπίστωση ότι οι πρωτοποριακές δράσεις διοργανώσεων τοξοβολίας αναψυχής, που αναδεικνύουν τον φυσικό πλούτο των ακριτικών περιοχών της χώρας μας μπορούν να προσελκύσουν ένα σημαντικό ρεύμα ποιοτικού διεθνούς αθλητικού τουρισμού υψηλού επιπέδου και να ενισχύσουν σημαντικά τις τοπικές κοινωνίες. Παράλληλα, δύναται να αποτελέσουν ένα πολύτιμο εργαλείο για την να τονώσουν την πολιτιστική κινητικότητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να βοηθήσουν σημαντικά στην Ευρωπαϊκή κινητικότητα και δικτύωση των νέων.

Η εφαρμογή αθλητικών διοργανώσεων ήπιας ανάπτυξης, μέσα στο φυσικό περιβάλλον, μπορεί να συνδράμει στην ανάπτυξη οικολογικής ευαισθητοποίησης και να οδηγήσει σε οικολογικά ανεκτές λύσεις εναλλακτικής τουριστικής εποχικότητας.

Η εκδήλωση θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για τα πολιτιστικά δρώμενα της τοξοβολίας της χώρας μας  για το έτος 2023 και θα αναδείξει τη Φλώρινα ως κέντρο πρωτοπόρων εκδηλώσεων πολιτιστικού, αθλητικού και εναλλακτικού τουρισμού, προσελκύοντας παράλληλα τα φώτα της δημοσιότητας του ειδικού τύπου.

Δείτε εδώ την σελίδα του ARKTOS 2023: https://www.facebook.com/ArktosArchery

Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα για θέματα που αφορούν το Αμύνταιο και τη Φλώρινα

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X