Στη σύγχρονη εποχή το business coaching αναδεικνύεται ως ένα πολύτιμο εργαλείο για την επίτευξη της επιτυχίας. Στο True Story Radio με τον Αντώνη Πουγαρίδη μίλησε η Παναγιώτα Αλεξίου, οικονομολόγος και Business Owner’s Coach στη SuccessIsSimple, προκειμένου να μάθουμε περισσότερα για τη φύση αυτής της εξελισσόμενης πρακτικής.

Ανακαλύψαμε πως το business coaching δεν είναι απλά μια σειρά συμβουλών, αλλά μια διαδικασία που επιτρέπει στους επιχειρηματίες να αναπτύξουν τις δικές τους δυνάμεις και ικανότητες. Με βάση τη συνεργασία coach-επιχειρηματία, παρέχονται τα εργαλεία στον επιχειρηματία να δημιουργήσει μια στρατηγική ώστε να βελτιώσει την επικοινωνία του και τις επαγγελματικές και προσωπικές του δραστηριότητες.

Οι υπηρεσίες της SuccessIsSimple διακρίνονται σε προγράμματα coaching (ατομικά, ομαδικά) που αναφέρονται στην επικοινωνία, τη διαχείριση χρόνου και προτεραιοτήτων, τη διαχείριση κρίσεων, τη διαχείριση του προσωπικού και την αύξηση της παραγωγικότητας της ομάδας. Αυτά τα προγράμματα σχεδιάζονται βάσει των αναγκών της κάθε επιχείρησης, καθιστώντας το coaching εξατομικευμένη εμπειρία για κάθε πελάτη. Η κα Αλεξίου σημειώνει πως «η επιτυχία δεν είναι εύκολη, αλλά είναι απλή! Δημιουργείς μια διαδικασία βήμα-βήμα, ακολουθείς αυτά τα βήματα, τα επαναξιολογείς και συνεχίζεις την πορεία. Σαν διαδικασία οπότε είναι απλή, θέλει όμως οργάνωση, επιμονή και υπομονή.»

Η ίδια εξηγεί πως η αποτελεσματικότητα του business coaching αποδεικνύεται μέσα από τις μικρές αλλαγές που οδηγούν τους επιχειρηματίες σε σημαντικά αποτελέσματα, επηρεάζοντας όχι μόνο την επαγγελματική τους ζωή, αλλά και την προσωπική τους εξέλιξη.

«Κατά την περίοδο κορονοϊού που το coaching έγινε πιο γνωστό, ο κόσμος το έψαχνε στο εξωτερικό χωρίς να αναγνωρίζει ότι μέσα στην πόλη μας υπάρχει ένα εκπαιδευμένος άνθρωπος να το κάνει». Πάραυτα, η κα Αλεξίου σημειώνει πως η αγορά ανταποκρίνεται θετικά, αναζητώντας ενεργά τις υπηρεσίες του coaching, και συνιστεί να επιλέγουμε πιστοποιημένους επαγγελματίες του International Coach Federation, οι οποίοι συνδυάζουν την επιστημονική γνώση με την πρακτική εμπειρία.

Όσον αφορά την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 4 Οκτώβριου με τίτλο «10 Μυστικοί Τρόποι για να Διαχειριστείτε την επικοινωνία σας με το προσωπικό, τους συνεργάτες και τους πελάτες σας», είναι η πρώτη από μια σειρά εκδηλώσεων. Εξηγεί πως «δεν είναι απλά μια εκπαίδευση, έχει δομή workshop οπότε είναι εν μέρει συμμετοχικό». Συνέχισε λέγοντας πως «η επικοινωνία είναι το σημαντικότερο πρόβλημα σήμερα, καθώς προσπαθούμε να
πούμε πολλά πράγματα και σταματάμε να ακούμε. Οι απαντήσεις βρίσκονται πάντα μπροστά μας, απλά η πληροφορία είναι πολλή και δεν έχουμε μάθει να τη φιλτράρουμε.

Σκοπός μας λοιπόν είναι ο επιχειρηματίας να βελτιώσει την επικοινωνία του με τον τρόπο που επιθυμεί ο ίδιος για να έχει αποτελέσματα.»

Ρωτήσαμε την άποψή της για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στην περιοχή, και ανέφερε πως η ανάπτυξη του εσωτερικού τουρισμού και η ενίσχυση των τοπικών επιχειρήσεων είναι ζωτικής σημασίας για να αποτελέσουν κίνητρο για τους νέους να μείνουν και για τους επενδυτές να επενδύσουν. «Στη Γερμανία, κάθε λίμνη έχει πλατφόρμες όπου μπορούν να σταματήσουν καραβάκια που πηγαίνουν από χωριό σε χωριό γύρω στη λίμνη.

Ο κόσμος εκεί κάνει μπάνιο, ξαπλώνει στο γρασίδι και το σαββατοκύριακό του το περνάει εκεί αναπτύσσοντας έτσι μια μικροοικονομία στην περιοχή.

Επίσης, τι θάλασσα έχουν τα Τρίκαλα που δημιούργησαν ένα χριστουγεννιάτικο αξιοθέατο και έχει γίνει πλέον διεθνής προορισμός;»

Ερωτηθείσα για το αν χρειάζεται η αυτοδιοίκηση coaching, η κ. Αλεξίου απάντησε με πεποίθηση: «Το coaching είναι κάτι που αύριο θα είναι απαραίτητο όπως είναι σήμερα ο λογιστής, ή ο ψυχολόγος. Χρειάζονται επαγγελματίες να ασχολούνται με το coaching με αρχές, ηθική, και συνεχή μάθηση. Το coaching για μένα είναι ένα μελλοντικό αντικείμενο απασχόλησης. Πραγματικά θα αλλάξει τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τον εαυτό μας αλλά και τους ανθρώπους γύρω μας.»

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X