Η εκπομπή Αθλητικές Ιστορίες και ο True Story 102.8 φιλοξένησαν τον Σπύρο Κουντουρατζή Παγκόσμιο Πρωταθλητή στο πρόσφατο πρωτάθλημα Βετεράνων και τον Αλέκο Κωνσταντινίδη προπονητή στο Παλαιστικό Κέντρο Εορδαίας που έχει φέρει μεγάλες επιτυχίες στην Ελλάδα και την Πτολεμαΐδα.

Μιλήσαμε τόσο για την επιτυχία του πρώτου όσο και το Παλαιστικό Κέντρο και το τι προσφέρει στον αθλητισμό και την κοινωνία της Πτολεμαΐδας.

Αρχικά ο Σ. Κουντουρατζής για την επιτυχία του μας είπε «ήταν μια πολύ σπουδαία διοργάνωση στην οποία ήθελα να είμαι όσο ανταγωνιστικός μπορούσα. Μαζί με τον προπονητή μου (βλ. Αλέκος Κωνσταντινίδης) προπονηθήκαμε σκληρά γιατί ήθελα να είμαι όσο πιο καλά προετοιμασμένος μπορούσα σε μια πολύ δύσκολη διοργάνωση.

Είχα τη βοήθεια από όλους και πήγα έτοιμος για τους αγώνες εκεί όπου είχα μια δύσκολη κλήρωση αφού στον πρώτο αγώνα κλήθηκα να αντιμετωπίσω τον περσινό παγκόσμιο πρωταθλητή που μετά από ένα συναρπαστικό αγώνα κατάφερα να κερδίσω όπως και τον Ουκρανό μετά που ήταν ένας πολύ δυνατός αθλητής.

 

Στον τελικό με τον Σουηδό αθλητή ο οποίος στη καταγωγή είναι Αιγύπτιος με πάρα πολλές επιτυχίες έπαιξα συντηρητικά και έξυπνα και κατάφερα παίρνοντας το τελευταίο πόντο να πάρω και το χρυσό μετάλλιο.

 

Τα συναισθήματα μου ήταν υπέροχα με πάρα πολλούς φιλάθλους να μου συμπαραστέκονται και ειδικά όταν έπαιξε ο Εθνικός Ύμνος στην απονομή ένιωσα απίστευτα και όποιος δεν έχει ασχοληθεί με τον αθλητισμό δεν μπορεί να το καταλάβει».

 

Μιλώντας για τον αθλητή του ο Αλέκος Κωνσταντινίδης δήλωσε «ο Σπύρος είναι ένας καταξιωμένος αθλητής με πολλές εμπειρίες. Κάναμε μια πολύ καλή προετοιμασία και κερδίζοντας τον πρώτο αγώνα που σίγουρα ήταν καθοριστικός πήρε τη κατάλληλη ψυχολογία και έφτασε στο χρυσό μετάλλιο»

 

Στη συνέχεια της συζήτησης αναφερθήκαμε στο Παλαιστικό Κέντρο που φέτος συμπληρώνει 41 χρόνια ζωής. Ένα Παλαιστικό κέντρο που όλα αυτά τα χρόνια προσφέρει στην πόλη πάρα πολλά και έχει αναδείξει Ολυμπιονίκες, Παγκόσμιους Πρωταθλητές, και πολλά μετάλλια σε πάρα πολλές διοργανώσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

 

Μιλώντας για αυτό ο Αλέκος Κωνσταντινίδης και αφού αναφέρθηκε στην ιστορία του συνέχισε λέγοντας « Αυτή τη στιγμή το Παλαιστικό Κέντρο Εορδαίας στεγάζεται σε ένα υπέρ σύγχρονο προπονητήριο από τα καλύτερα στην Ελλάδα και όχι μόνο.

Για να γίνει αυτό χρειάστηκαν οι δικές μας προσπάθειες οι οποίες στηρίχθηκαν στις πολλές επιτυχίες που είχαμε σαν Παλαιστικό Κέντρο αν και οι προπονήσεις γίνονταν για χρόνια σε ένα ακατάλληλο χώρο στο ΔΑΚ.

Το έργο εντάχθηκε σε διάφορα προγράμματα χάρη στις προσπάθειες των τότε Νομάρχη Πασχάλη Μητλιάγκα και Δημάρχου Πτολεμαΐδας Γρηγόρη Τζιούμαρη και έγινε τελικά πράξη ένα όνειρο πολλών ετών και αφού «τρέξαμε» όλοι για να γίνει.

Από εκεί και μετά βέβαια για την συντήρηση του αρωγός και δίπλα μας είναι ο Δήμος και έτσι μπορούμε να προσφέρουμε στον Αθλητισμό της περιοχής.

Αυτή τη στιγμή αθλούνται περίπου 100 αθλητές σε 3 τμήματα.

Το μίνι με ηλικίες 4-7

Το παιδικό για παιδιά δημοτικού και γυμνασίου

Το αγωνιστικό από το γυμνάσιο και μετά.

 

Το προπονητήριο ήταν μια επιβράβευση για τον Τάσο Παπαδόπουλο και τον αείμνηστο Γιώργο Ποζίδη ενώ και η ονομασία του σε Κλειστό Προπονητήριο Πάλης «Αλέκος Κωνσταντινίδης- Γιώργος Ποζίδης» ήταν μια ακόμα ανταμοιβή για όλους εμάς.

Μέχρι εκείνη τη στιγμή οι προπονήσεις γίνονταν σε ένα ακατάλληλο χώρο αλλά με πολύ αγάπη και μεράκι καταφέραμε να φτάσουμε σε τόσες πολλές επιτυχίες».

 

Σε αυτό το σημείο ο Σ. Κουντουρατζής συμπλήρωσε «πράγματι η πάλη για πολλά χρόνια στεγαζόταν σε ένα ακατάλληλο χώρο αλλά όταν αγαπάς κάτι πολύ όπως ο Αλέκος  μπορείς να καταφέρεις πολλά.

Αν τώρα έχεις τις συνθήκες όπως έχουμε τώρα όλοι εμείς μπορείς ακόμα περισσότερα.

Το προπονητήριο μας δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από πολλά άλλα και μπορούμε να δουλέψουμε με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες».

 

Συνεχίζοντας ο Αλέκος Κωνσταντινίδης και μιλώντας για το προπονητήριο ανέφερε και τα εξής «οι εγκαταστάσεις μας αποτελούν ένα πολύ όμορφο και πάνω από όλα κατάλληλο χώρο όπου οι γονείς μπορούν να φέρουν άφοβα τα παιδιά τους να γνωρίσουν το άθλημα μας και στη συνέχεια να μας τα εμπιστευτούν άφοβα.

Αυτή τη στιγμή όπως προείπα έχουμε περίπου 100 αθλητές που γυμνάζονται αριθμός πολύ μεγάλος για ατομικό άθλημα και η προσφορά μας στα αθλητικά δρώμενα του τόπου μας είναι τεράστια.

Βασικό μας μέλημα σαν Προπονητικό Κέντρο είναι η διαμόρφωση χαρακτήρων να κάνουμε πάνω από όλα σωστούς ανθρώπους που μεγαλώνοντας και προοδεύοντας στη ζωή τους  να αισθανόμαστε και εμείς πολύ καλά και να είμαστε χαρούμενοι.

Για αυτό το λόγο αισθανόμαστε περήφανοι και εμείς σαν προπονητές αλλά και σαν σύλλογος».

 

Σε αυτό το σημείο ο Σπύρος Κουντουρατζής συμπλήρωσε «Θέλω να ευχαριστήσω στον Αλέκο αλλά και τον Τάσο για αυτά που μου έμαθαν αφού και εγώ ξεκίνησα σε μικρή ηλικία από εδώ.

Στη συνέχεια από την ηλικία των 20 χρονών μπήκα στην Ελληνική Αστυνομία και πήγα στην Αθήνα και στην ομάδα του Εθνικού. Εκεί με προπονητή τον Κώστα Αρκουδέα ένα αθλητή με πολλές διακρίσεις και αυτός και με την βοήθεια του είχα πάρα πολλές επιτυχίες σε πρωταθλήματα Ενόπλων Δυνάμεων και όχι μόνο.

Επίσης θέλω να ευχαριστήσω την Ελληνική Αστυνομία, το ΑΤ Εορδαίας για όλες τις διευκολύνσεις για να συμμετέχω στους αγώνες  και στις προπονήσεις όπως και την Ένωση Αστυνομικών Κοζάνης για την βοήθεια που μου πρόσφεραν για να πάρω μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα»

 

Μιλώντας για το άθλημα της πάλης και αν είναι επικίνδυνο και οι 2 μας τόνισαν πως στην αρχή οι γονείς είναι επιφυλακτικοί αλλά όταν φέρνουν τα παιδιά τους διαπιστώνουν πως δεν είναι καθόλου επιθετικό άθλημα και τα παιδιά μαθαίνουν το σεβασμό και την πειθαρχία.

Στην πάλη όπως μας ανάφεραν σφυρηλατούνται σωστοί χαρακτήρες και διαμορφώνουν σωστή ψυχική και σωματική δύναμη.

Φυσικά δεν θα γίνουν όλοι πρωταθλητές αλλά σκοπός είναι να περνάνε τα παιδιά ευχάριστα στις προπονήσεις τους.

 

«Η πάλη είναι παρεξηγημένη. Είναι ένα από τα ασφαλέστερα αθλήματα και το πιο σημαντικό είναι ότι διαμορφώνουμε χαρακτήρες. Προσπαθούμε να μεταλαμπαδεύσουμε τις γνώσεις μας για την πάλη αλλά και για την ζωή στα παιδιά. Λειτουργούμε δηλαδή και σαν παιδοψυχολόγοι πέραν από προπονητές και άρα πρέπει να γνωρίζουμε και πράγματα από ψυχολογία και διαμόρφωση χαρακτήρων.

Πάνω από όλα κάνουμε αθλητισμό. Αν αυτός εξελιχθεί και σε πρωταθλητισμό θα φανεί στη συνέχεια» συμπλήρωσε ο Αλέκος Κωνσταντινίδης.

 

Το παλαιστικό κέντρο λειτουργεί καθημερινά εκτός Τετάρτης  από τις 5 έως τις 9 και μπορούν όλοι να το επισκεφθούν και να γνωρίσουν το άθλημα της πάλης ανεξαρτήτου ηλικίας.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X