Χοροστατούντος του Τοποτηρητού της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γρεβενών κ.κ.Δαβίδ , ο οποίος κύρηξε και το Θείο Λόγο και με την παρουσία σύσσωμου του Ιερού Κλήρου της περιοχής, τελέστηκε χθες Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023 παραμονή της εορτής , ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός .

Σε κλίμα κατάνυξης και υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Εορδαίας πραγματοποιήθηκε και η Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος, στην οποία συμμετείχαν ο π. Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών και Βουλευτής ΠΕ Κοζάνης Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο Δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Γρηγόρης Τσιούμαρης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Πτολεμαΐδας Ισαάκ Νικολαΐδης, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, Στρατού, Αστυνομίας και Πυροσβεστικής , της Σχολής Πυροσβεστών , της Τοπικής Εφορίας και παλαιών Προσκόπων, του Ποντιακού Συλλόγου Πτολεμαΐδας ,Πολιτιστικών φορέων και πλήθος πιστών.

Σήμερα Σάββατο ανήμερα της 28 Οκτωβρίου, θα χοροστατήσει και πάλι ο Μητροπολίτης κ.κ.Δαβίδ κατά την τέλεση της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας με τη συμμετοχή του Ιερού Κλήρου της Πόλεως μας , ενώ αμέσως μετά θα ψαλεί η Δοξολογία για την Εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940. Στις 6 το απόγευμα της ίδιας ημέρας , θα τελεστούν το Ιερό Ευχέλαιο και το Κτητορικό Μνημόσυνο .

Στο Ηρώο , που βρίσκεται έξωθεν του Ιερού Ναού και αποτελεί ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ, θα τελεστεί η Επιμνημόσυνη Δέηση και θα ακολουθήσει η κατάθεση στεφάνων . Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με την καθιερωμένη παρέλαση, προ των επισήμων.

ΚΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑΣΙΧΙΔΟΥ

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X