Μέσω επιστολής με την οποία ζητά ενημέρωση για μια σειρά τρεχόντων ζητημάτων, «επικοινώνησε» με το Δήμαρχο Κοζάνης Λάζαρο Μαλούτα, ο επικεφαλής της παράταξης «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ» και νέος Δήμαρχος, Γιάννης Κοκκαλιάρης.

Ο ίδιος επέλεξε να «ενημερωθεί» από τη δημοτική αρχή με υπηρεσιακούς όρους και χωρίς να ζητήσει κάποια συνάντηση εργασίας με το Δήμαρχο Κοζάνης, ενέργεια που προκαλεί πολλά ερωτηματικά.

Η επιστολή Κοκκαλιάρη στον Λάζαρο Μαλούτα. Η επιστολή έφτασε στο γραφείο Δημάρχου στις 24 Οκτωβρίου

Η επιστολή Κοκκαλιάρη έφτασε στο γραφείο Δημάρχου στις 24 Οκτωβρίου και άμεσα διακινήθηκε για ενέργειες στις αρμόδιες υπηρεσίες, καθώς τα αιτήματα του αφορούν οικονομικά στοιχεία, τεχνικό πρόγραμμα, απορροφήσεις κονδυλίων, νομικές εκκρεμότητες, ενώ ξεχωρίζει το αίτημα για τις πιθανές αντιρρήσεις ή αρνήσεις των Προϊσταμένων της Οικονομικής Υπηρεσίας και της Ταμειακής Υπηρεσίας προς το Δήμαρχο, για αποφάσεις τις οποίες ελήφθησαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες το έγγραφο- επιστολή Κοκκαλιάρη, θα απαντηθεί υπηρεσιακώς και όπως προβλέπεται, ενώ αναπάντητο και ανεξήγητο παραμένει σε αιρετούς και υπηρεσιακούς το γεγονός πως ο νέος Δήμαρχος δε προσήλθε στο Δημαρχείο ώστε να έχει μια πλήρη ενημέρωση για σειρά θεμάτων από τους άμεσα εμπλεκόμενους.

Στα αιτήματα Κοκκαλιάρη υπάρχουν θέματα όπως ο προϋπολογισμός της επόμενης χρονιάς για Δήμο και Νομικά Πρόσωπα, το τεχνικό πρόγραμμα του 2024(θα ψηφιστούν από το νυν δημοτικό συμβούλιο), οι υφιστάμενες υποχρεώσεις, το ύψος των ληξιπρόθεσμων, τα ταμειακά διαθέσιμα έως 30/9/2023, εγκεκριμένες χρηματοδοτήσεις, ποσά που απορροφήθηκαν  κλπ.

Τις προηγούμενες ημέρες ο Λάζαρος Μαλούτας φαίνεται να ζήτησε συνάντηση με τον Γιάννη Κοκκαλιάρη, με τον τελευταίο να ταλαιπωρείται από covid και να αναρρώνει στην οικία του.

Η επιλογή να επικοινωνήσει για μια σειρά σοβαρών θεμάτων μέσω επιστολής με τον νυν Δήμαρχο, παραμένει αναπάντητο ερωτηματικό καθώς εκκρεμούσε η συνάντηση των δύο ανδρών.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X