Σε νέο διαγωνισμό για το ιστορικό «ΞΕΝΙΑ» της Κοζάνης θα προχωρήσει τις επόμενες ημέρες η Εταιρεία Τουριστικών Ακινήτων του Δημοσίου(ΕΤΑΔ) η οποία ανακοίνωσε τη συγκεκριμένη είδηση, με χθεσινή ανακοίνωσή της.

Ο νέος διαγωνισμός θα προκύψει με νέους όρους και σαφώς νέο μίσθωμα, καθώς τόσο ο πρώτος, όσο και ο δεύτερος κηρύχθηκαν άγονοι αν και υπήρξαν παρατάσεις στην προθεσμία υποβολής προσφορών.

Το ιστορικό «ΞΕΝΙΑ» παραμένει κλειστό από το 1998 και πρόκειται για μία κατασκευή η οποία ρημάζει, ενώ ουκ ολίγες φορές χρειάστηκε η επέμβαση των αρχών για να απομακρυνθούν άτομα τα οποία προκάλεσαν καταστροφές στο χώρο ή άναψαν φωτιές.

Παρόλο την εγκατάλειψη παραμένει ένα «φιλέτο» για την πόλη της Κοζάνης, με το πρώτο διαγωνισμό να προσελκύει το ενδιαφέρον αρκετών τοπικών και όχι μόνο επιχειρηματιών, χωρίς όμως κάποιος να προχωρήσει σε κάποια κίνηση.

Το πρόβλημα σύμφωνα με τις πληροφορίες δεν είναι το μίσθωμα(αρχικά 40.000 ευρώ και στη συνέχεια 36.000), αλλά τα χρήματα τα οποία θα χρειαστεί να επενδυθούν ώστε το «ΞΕΝΙΑ» να λειτουργήσει ξανά ως ένας χώρος σύγχρονης ξενοδοχειακής μονάδας, αλλά και χώρου εστίασης που θα προσελκύει τον αρκετό κόσμο.

 

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X