Το ενδιαφέρον στρέφεται πλέον στα πρόσωπα.

Οι περιφερειακές και δημοτικές εκλογές του 2023 ανήκουν πια στο παρελθόν, οι εκλεγμένοι αναλαμβάνουν την πρώτη του έτους, οπότε το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στα πρόσωπα που θα επωμιστούν την ευθύνη και θα βρεθούν σε κάποιες κομβικές και σημαντικές θέσεις στις νέες αυτοδιοικητικές αρχές.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον υπάρχει για τα πρόσωπα που θα αναλάβουν ρόλους στην Περιφερειακή αυτοδιοίκηση, που κατά κάποιο τρόπο, και στο μέτρο του δυνατού, είναι η Κυβέρνηση της Δυτικής Μακεδονίας και από τις όποιες αποφάσεις πάρει και τα σχέδια που θα εφαρμόσει θα επηρεαστούμε όλοι μας, ανεξάρτητα με το πού κατοικούμε.

Φυσικά ενδιαφέρον υπάρχει και για τους Δήμους, ειδικά εκεί όπου αλλάζει η Δημοτική αρχή, όπως συμβαίνει στην Κοζάνη.

***

Η καθιερωμένη ονοματολογία για Περιφέρεια και Δήμους έχει ξεκινήσει ήδη καθώς δεν είναι λίγοι όσες και όσοι φιλοδοξούν να αναλάβουν κάποια θέση, κάτι απόλυτα θεμιτό, και γι’ αυτό βλέπουμε να εξελίσσονται διάφορα είδη σεναρίων.

Σενάρια που προκύπτουν από τις διάφορες «διαρροές» που υπάρχουν πάντα τέτοιες μέρες, οι οποίες, υποθέτουμε εμείς πως, μπορεί και να προέρχονται από το περιβάλλον του ίδιου του επικεφαλής, ο οποίος πριν καταλήξει στις αποφάσεις του ίσως να θέλει να μετρήσει και τυχόν αντιδράσεις. Κίνηση που γίνεται πολλές φορές και αποδεικνύεται μέχρι και σωτήρια, καθώς έτσι μπορεί προλάβει δύσκολες καταστάσεις πριν καν αυτές δημιουργηθούν.

Ανάλογες «διαρροές» προκύπτουν και από τους άμεσα ενδιαφερόμενους εκλεγμένους συμβούλους, οι οποίοι θέλουν να στείλουν μήνυμα προς τον επικεφαλής, λέγοντας του στην ουσία πως «είμαι εδώ και περιμένω να αξιοποιηθώ καταλλήλως».

Έτσι, διαπιστώνουμε πως τα ονόματα που «ακούγονται» και γράφονται είναι πολλά περισσότερα από τις διαθέσιμες θέσεις ευθύνης και ιδιαίτερα αυτές που θεωρούνται οι πιο περιζήτητες.

***

Το ερώτημα πάντα σ’ αυτές τις περιπτώσεις είναι με ποια κριτήρια θα επιλέξει ο επικεφαλής για να αναθέσει τα διάφορα χαρτοφυλάκια.

Η θέση που κατέλαβε ενός εκλεγμένος πια σύμβουλος στην τελική κατάταξη της σταυροδοσίας παίζει σίγουρα ρόλο, καθώς όσοι κατετάγησαν στις πρώτες θέσεις θεωρητικά πάντα έχουν κάποιο προβάδισμα αλλά και την ελπίδα πως θα προτιμηθούν.

Ρόλο όμως παίζουν και οι γνώσεις αλλά και η εμπειρία που διαθέτουν, ή δεν διαθέτουν κάποιοι σύμβουλοι.

Όλα αυτά, αφού μπουν στο ζύγι από τον επικεφαλής θα κάνει λογικά και τις τελικές του επιλογές.

Επιλογές που όσο και αν είναι προσεκτικές και καλά μελετημένες όλο και κάποιους θα στεναχωρήσουν.

Λογικό και ανθρώπινο.

Το ζήτημα είναι αν ο επικεφαλής καταφέρει στη διάρκεια της θητείας του να έχει όσο το δυνατόν λιγότερους δυσαρεστημένους, γιατί το να μην υπάρχει κανένας μάλλον είναι αδύνατο.

 

Τη ματιάσαμε!

Τι ήταν να γράψουμε την περασμένη Παρασκευή 20 Οκτωβρίου για τη συμμετοχή της κ. Ραχήλ Μακρή στο reality παιχνίδι του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ «I am a Celebrity, get me out of here»;

Το απόγευμα της Πέμπτης 19 Οκτωβρίου γράφαμε εμείς τη στήλη και το ίδιο βράδυ η κ. Μακρή έχανε στη δοκιμασία που πήρε μέρος και αναγκάστηκε να φύγει από τον Άγιο Δομίνικο όπου διεξάγεται το παιχνίδι!

Άρα, τη ματιάσαμε!

***

Πάντως για την περίπτωση της φάνηκε να ισχύει το ουδέν κακόν αμιγές καλού.

Μετά την αποχώρηση της από το reality παιχνίδι το όνομα της εμφανίστηκε σε διάφορες δημοσιεύματα ενώ η συμμετοχή της σ’ αυτό σχολιάστηκε και σε ορισμένες πρωινές τηλεοπτικές εκπομπές, τα γνωστά πρωινάδικα.

Έστω κι έτσι, δηλαδή, παρέμεινε στην επικαιρότητα κάτι που μετρίασε κάπως τις… τύψεις που αισθανόμαστε επειδή τη ματιάσαμε.

 

Για όλα φταίει ο Μιχάλης!

Την προεκλογική περίοδο των πρόσφατων εθνικών εκλογών είχε κυκλοφορήσει μια φωτογραφία του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας της Π.Ε. Κοζάνης κ. Μιχάλη Παπαδόπουλου, η οποία τραβήχτηκε στο γραφείο του και εμφανιζόταν πλαισιωμένος από συνεργάτες του, ενώ πίσω τους υπήρχε μια εικόνα με ένα σύνθημα τοίχου που έλεγε «Για όλα φταίει ο Μιχάλης».

***

Γιατί το θυμηθήκαμε;

Προχθές, υπήρξε ένα δημοσίευμα της εφημερίδας Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, με τίτλο «Οι αντάρτες είχαν ¨πλάτες¨», στο οποίο γινόταν η εξής αναφορά: «Στη Δυτική Μακεδονία ο Μιχάλης Παπαδόπουλος και η Μαρία Αντωνίου θεωρείται ότι δεν κινήθηκαν για την εκλογή του Γιώργου Κασαπίδη…»

Συμπέρασμα; Για την εκλογική ήττα του κ. Κασαπίδη φταίει ο Μιχάλης!

Όχι 100% βέβαια, καθώς σύμφωνα με το δημοσίευμα ευθύνη έχει και η βουλευτής της Π.Ε. Καστοριάς κ. Αντωνίου!

Οπότε, η ευθύνη μοιράζεται και ο καθένας αναλαμβάνει το 50%.

***

Το αν ο κ. Παπαδόπουλος έχει κάποιο… ελαφρυντικό επειδή το είχε… ομολογήσει και το είχε αναρτήσει εγκαίρως και στον τοίχο του γραφείου του, δεν το γνωρίζουμε.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X