Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του το Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Πτολεμαΐδας και με αφορμή την “Παγκόσμια Ημέρα κατά της Οστεοπόρωσης “, διοργάνωσε επίκαιρη ομιλία με θέμα:”Οστεοπόρωση, η “σιωπηλή” νόσος” και εισηγητή τον Ορθοπεδικό Ασράφ Χαμίντ, την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023 , στον κατάμεστο χώρο του Α’ ΚΑΠΗ Πτολεμαΐδας .

Τους παρισταμένους υποδέχθηκε θερμά η Προϊσταμένη του ΚΑΠΗ Μαριάννα Κουτσουμπίδου , ενώ η Πρόεδρος του ΠΤ ΕΕΣ Πτολεμαΐδας Κούλα Πουλασιχίδου ευχαρίστησε την υπεύθυνη του ΚΑΠΗ και τον Ομιλητή για τη συνεργασία τους , καθώς και όλους τους παρισταμένους για την ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα του Ερυθρού Σταυρού Πτολεμαΐδας .



Στη συνέχεια ο κ. Χαμίντ με την άρτια επιστημονική του κατάρτιση , ανέπτυξε το θέμα της” Οστεοπόρωσης” περιγράφοντας τις αιτίες και την εξέλιξη της Νόσου, αναφέρθηκε στις μεθόδους διάγνωσης και στην αντιμετώπιση, ενώ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην πρόληψη τονίζοντας τα 3 βήματα:” Άσκηση, Ασβέστιο και Βιταμίνη D” , που αποτελούν και το μήνυμα της φετινής “Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Οστεοπόρωσης”.

Μετά την ολοκλήρωση της εισήγησής του επί του θέματος, ο κ. Χαμίντ απάντησε στα ερωτήματα , που τέθηκαν από το πολυπληθές ακροατήριό του .
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την προσφορά ειδών ατομικής υγιεινής στους παρισταμένους, από μέλη της Διοίκησης και Εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού Πτολεμαΐδας.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X