Στην επικαιρότητα βρέθηκε και πάλι το τελευταίο διάστημα η κ. Ραχήλ Μακρή,  πρώην βουλευτής της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης με τους Ανεξάρτητους Έλληνες (ΑΝ.ΕΛ.) και το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όχι για κάποια πολιτική δραστηριότητα της.

Αυτή τη φορά ο λόγος είναι η συμμετοχή της στο «I’m a celebrity, get me out of here», ένα reality παιχνίδι (όπως ονομάζεται) που γυρίζεται στον Άγιο Δομίνικο και μεταδίδεται από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ!

Για την πρώην βουλευτή που γεννήθηκε στην Πτολεμαΐδα δεν είναι η πρώτη της συμμετοχή σε τηλεοπτικό σόου καθώς όπως μας πληροφορεί η ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ    «Το 2020 συμμετείχε ως διαγωνιζόμενη στο τηλεοπτικό σόου Just the 2 Of Us, στο οποίο έλαβε μέρος μόνο στην πρώτη εκπομπή, καθώς αποχώρησε λόγω τροχαίου ατυχήματος».

***

Να υπενθυμίσουμε πως η κ. Μακρή εκλέχτηκε για πρώτη φορά βουλευτής στα μέρη μας το Μάϊο του 2012, όταν οι ΑΝ.ΕΛ. έβγαλαν έδρα στην Π.Ε. Κοζάνης, συγκεντρώνοντας 2.415 σταυρούς. Κατάφερε δε να κρατήσει την έδρα της και στις εκλογές που έγιναν αμέσως μετά, τον Ιούνιο του 2012, που διεξήχθησαν με λίστα στην οποία φυσικά κατείχε την πρώτη, και εκλόγιμη, θέση.

Στους ΑΝ.ΕΛ. έμεινε μέχρι το 2014 όταν και διεγράφη στις 7 Οκτωβρίου του 2014 και στις 16 Οκτωβρίου του 2014, εντάχθηκε στους Ανεξάρτητους Δημοκρατικούς Βουλευτές.

Στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 συνεργάστηκε με το ΣΥΡΙΖΑ και εξελέγη πάλι βουλευτής Κοζάνης, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση του ψηφοδελτίου αφού συγκέντρωσε 12.722 σταυρούς, μιας και την ψήφισε πάνω από το ένα τρίτο απ’ όσους είχαν επιλέξει το κόμμα, το οποίο πήρε συνολικά 33.078 ψήφους!

Διαφώνησε με το τρίτο μνημόνιο, αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ τον Αύγουστο του 2015 και ήταν μία από τους 25 βουλευτές που σχημάτισαν την Κ.Ο. της Λαϊκής Ενότητας

Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, ήταν υποψήφια με τη Λαϊκή Ενότητα στην περιφέρεια Αττικής χωρίς να εκλεγεί.

Τον Απρίλιο του 2016, γνωστοποίησε τη στήριξή της στο κόμμα της Ζωής ΚωνσταντοπούλουΠλεύση Ελευθερίας.

Στις 25 Μαρτίου του 2017, από το Μελιδόνι Ρεθύμνου, ανακοίνωσε την ίδρυση του κινήματος Μέτωπο Νίκης.

Στις 28 Φεβρουαρίου 2021 ανακοίνωσε τη συνεργασία του κόμματος της με το κόμμα Ελεύθεροι Άνθρωποι του Γιώργου Τράγκα, η οποία τελικά δεν ευδοκίμησε. (σ.σ. κάποια απ’ τα παραπάνω στοιχεία τα αντλήσαμε από τη ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ)

***

Σήμερα, η κ. Μακρή φαίνεται πως αφήνει (σ. σ. προς το παρόν;) τη… ζούγκλα της πολιτικής για να δοκιμαστεί στην τροπική βλάστηση του Αγίου Δομίνικου.

Ωστόσο, απ’ ό,τι διαβάζουμε σε διάφορες ενημερωτικές ιστοσελίδες εξ αιτίας του νέου της ρόλου έχει γίνει στόχος των χρηστών του twitter, συγκεντρώνοντας πολλά  αρνητικά σχόλια.

Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά καθώς πολλές φορές κατά τη διάρκεια της θητείας της ως δημόσιο πρόσωπο έχει κριθεί και επικριθεί για διάφορες πράξεις και δηλώσεις της.

***

Μπορεί όμως να αναδειχθεί σε… πρωτοπόρο, ανοίγοντας ένα νέο δρόμο, αν τα βήματα της ακολουθήσουν στο μέλλον και άλλοι πολιτικοί που έλαμψαν για ένα διάστημα αλλά από εκεί και πέρα κινούνται διαρκώς μεταξύ αλλεπάλληλων ανεπιτυχών υποψηφιοτήτων ή ατελέσφορων επιλογών, εφόσον αποφασίσουν να αναζητήσουν κι αυτοί το δικό τους… παράδεισο στον Άγιο Δομίνικο ή σε άλλο εξωτικό μέρος όπου θα γυρίζεται κάποιο reality παιχνίδι.

Έχουμε κατά νου ορισμένα ονόματα, αλλά επειδή πιστεύουμε στην ιδιωτική πρωτοβουλία και την αυτενέργεια, αντιστεκόμαστε στον πειρασμό και δεν τα γράφουμε.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X