“Μια ζωή αφιέρωσης”, είναι ο τίτλος που δόθηκε στη συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα “Απαρχή”, ο  Σεβ. Μητροπολίτης πρώην Φλωρίνης κ. Θεόκλητος.

Σε αυτή την συγκινητική σε κάποιες στιγμές συνέντευξη του, ο Σεβ. Μητροπολίτης πρώην Φλωρίνης κ. Θεόκλητος, διηγείται τη ζωή του από τα νεανικά του χρόνια, πως τελικά εγκολπώθηκε στους κύκλους της εκκλησίας, την επιρροή που είχε από τον Μητροπολίτη Φλωρίνης κ. Αυγουστίνο Καντιώτη, το έργο που αδιάκοπα προσφέρει η Μητρόπολη προς τον κόσμο της περιοχής, αλλά και μιλάει για την απόφαση του να “κλείσει τον κύκλο” της Αρχιιερωσύνης και να παραιτηθεί.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης πρώην Φλωρίνης κ. Θεόκλητος γεννήθηκε το 1932 στα Γρεβενά όπου και ολοκλήρωσε την βασική εκπαίδευσή του. Αποφοίτησε από τη Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1957. Δέκα χρόνια αργότερα εκάρη μοναχός και διάκονος μέσα στο ίδιο έτος. Τον επόμενο χρόνο χειροτονήθηκε πρεσβύτερος και του δόθηκε το οφίκιο του αρχιμανδρίτη. Για τα επόμενα τριάντα δύο χρόνια υπηρέτησε το ποίμνιο ως πρωτεσύγγελος και ιεροκήρυκας, μέχρι και την εκλογή του σε Μητροπολίτη Φλωρίνης, το 2000.

Για τα επόμενα 23 χρόνια, μέχρι και την παραίτησή του από τον μητροπολιτικό θρόνο τον περασμένο Σεπτέμβριο, υπηρέτησε το ποίμνιό της Φλώρινας, πάντοτε στεκόμενος κοντά στον κόσμο της πόλης και πράττοντας τα θεία μυστήρια. Ευχόμαστε στον Σεβασμιώτατο, έπειτα από την εθελούσια παραίτησή του από το σπουδαίο αξίωμα το οποίο τέλεσε για τόσο καιρό, έτη πολλά και ευλογημένα.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X