Δοξολογία: Η δοξολογία ανήκει στον Τριαδικό Θεό, που χαρίζει στην Ι. Μητρόπολή μας, δώρο Του, Βοηθό Επίσκοπο, τον νεοεκλεγέντα από την Ι.Σ.Ι. της Εκκλησίας της Ελλάδος, εψηφισμένο Επίσκοπο Αμφιπόλεως κ. Χριστοφόρο (Αγγελόπουλο) με καταγωγή από τα Σέρβια, Πρωτοσύγκελο μέχρι σήμερα της Μητροπόλεώς μας.

Ευχαριστία 1η: Στον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως – Νέας Ρώμης κ. Βαρθολομαίο. Αυτός άνοιξε το δρόμο για τη δημιουργία θέσεων Βοηθών Επισκόπων στις Ι. Μητροπόλεις των Νέων Χωρών, Ηπείρου, Μακεδονίας, Θράκης.

Ευχαριστία 2η: Στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλο. Χωρίς τη δική του έγνοια, διαμόρφωση πρότασης, αιτιολόγησής της και υποβολής της στους αρμοδίους (Οικουμενικό Πατριαρχείο – Ι. Σύνοδο) δεν θα υπήρχε για τη Μητρόπολή μας ούτε θέση Βοηθού Επισκόπου ούτε βέβαια Βοηθός Επίσκοπος.

Ευχαριστία 3η: Στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο Β’ και την περί αυτόν Ι.Σ.Ι. της Εκκλησίας της Ελλάδος, για την αποδοχή της πρότασης (του Σεβ. Μητροπολίτη κ. Παύλου) και την ανάδειξη στη θέση του Βοηθού Επισκόπου στην Ιερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης του εψηφισμένου Επισκόπου Αμφιπόλεως κ. Χριστοφόρου. Η εκλογή έγινε τη Δευτέρα, 9-10-2023.

Το Δελτίο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης πληροφορεί: ‘’Πρόκειται για ένα σημαντικό γεγονός στην πορεία της ιστορικής Ιεράς Μητροπόλεώς μας, το οποίο θα βοηθήσει στην καλύτερη διαποίμανσή της, με σκοπό την πνευματική ωφέλεια και εποικοδομή του φιλοχρίστου λαού της. Τελευταία φορά που η Τοπική Εκκλησία είχε Βοηθό Επίσκοπο ήταν από το 1915 έως το 1918 τον Επίσκοπο Ειρηνουπόλεως Φώτιο Μανιάτη, μετέπειτα Οικουμενικό Πατριάρχη’’.

Και αμέσως μετά εύχεται: ‘’Η Ιερά Μητρόπολις Σερβίων και Κοζάνης «ἐν ἑνὶ στόματι καὶ μιᾷ καρδίᾳ» εύχεται «ἡ Θεία Χάρις, ἡ πάντοτε τὰ ἀσθενῆ θεραπεύουσα καὶ τὰ ἐλλείποντα ἀναπληροῦσα» να χαριτώσει, ενισχύσει, φωτίσει και καθοδηγεί τον εφηφισμένο Επίσκοπο στην νέα, από υψηλότερη θέση, διακονία του, προς δόξαν Θεού και έπαινον της Τοπικής μας Εκκλησίας’’. (Δελτίο Τύπου Ι. Μητροπόλεως).

Η χειροτονία του εψηφισμένου Επισκόπου Αμφιπόλεως κ. Χριστοφόρου θα γίνει τη Δευτέρα, 30-10-2023, στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Κοζάνης.

Θεοφιλέστατε, άξιος! Έχετε την αγάπη μας. Καλώς να μας έρθετε!

π. Κωνσταντίνος Ι. Κώστας.
παπαδάσκαλος. 17-10-2023

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X