Το Τμήμα Αδειοδοτήσεων και Ρύθμισης Εμπορικών Δραστηριοτήτων του Δήμου Αμυνταίου,προχωρά στη διαδικασία βελτίωσης θέσεων για τους πωλητές που κατέχουν νόμιμη θέση στην Λαϊκή αγορά του Δήμου Αμυνταίου(Δ.Κ.Αμυνταίου,ημέρας   Δευτέρας),σύμφωνα   με   τους πίνακες κατάταξης που εκκινήθηκαν με την αρ.πρωτ.14777/12-09-2023 διαπιστωτική  πράξη  της  πενταμελούς  επιτροπής,βάσει                                          της Απόφασης Δημάρχου576/2023 ¨Συγκρότηση πενταμελούς  επιτροπής  του  άρθρου88 του Ν.5019/2023.

Όσοι    πωλητές    κατέχουν    νόμιμη     θέση    με    διαπιστωτική    πράξη    και ενδιαφέρονται να κάνουν βελτίωση θέσης,μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις    τους             στο       Τμήμα           Αδειοδοτήσεων&ρύθμισης  Εμπορικών Δραστηριοτήτων του Δήμου Αμυνταίου από τη Δευτέρα16/10/2023έως την Παρασκευή20/10/2023.

Η αίτηση χορηγείται είτε από τα γραφεία του Τμήματος Αδειοδοτήσεων και Ρύθμισης Εμπορικών Δραστηριοτήτων,είτε αναζητείται από την ιστοσελίδα του Δήμου: www.amyntaio.gr.

θα κατατεθεί είτε αυτοπροσώπως,είτε με εξουσιοδότηση επικυρωμένη από τα ΚΕΠ ή την Αστυνομία είτε μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας στην υπηρεσία πρωτοκόλλου    [email protected] ,υπογεγραμμένη και θα συνοδεύεται από τα παρακάτω:

α)Αντίγραφο αδείας με την τελευταία θεώρηση β)Φωτοαντίγραφο ταυτότητας,

γ)Δημοτική ενημερότητα από τον Δήμο Αμυνταίου,

δ)Ενημερότητα του άρθρου12του ν. 4174/2013 (Α’ 170) (φορολογική ενημερότητα)

ε)Ασφαλιστική ενημερότητα.

Επισημαίνεται  ότι:

Η άδεια πρέπει να είναι σε ισχύ
Ο υποψήφιος οφείλει να είναι ασφαλιστικά και φορολογικά και δημοτικά ενήμερος μέχρι και την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων. Οι υποψήφιοι κατατάσσονται βάση των διατάξεων της παρ. 4γ του άρθρου 66του Ν.4849/2021 «…Ακολουθεί αξιολόγηση των πωλητών από την επιτροπή,με κριτήρια ως εξής:α)παλαιότητα άδειας(αφορά στο έτος έκδοσης της άδειας):πέντε(5)μόρια,ανά έτος παλαιότητας,β)ενημερότητα του άρθρου12του ν. 4174/2013 (Α’ 170) (φορολογική ενημερότητα):τριάντα (30)μόρια.»
Μεταξύ πωλητών που αιτούνται την ίδια θέση προηγείται αυτός που είναι φορολογικά ενήμερος,σύμφωνα με το άρθρο12του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας(ν. 4987/2022,Α’ 206),κατά τον χρόνο υποβολής της  αίτησης και μεταξύ φορολογικά ενήμερων πωλητών,αυτός που απέκτησε παλαιότερα την άδεια δραστηριοποίησης στην οικεία λαϊκή αγορά.

Μεταξύ φορολογικά ενήμερων πωλητών που απέκτησαν στην ίδια ημερομηνία την άδεια δραστηριοποίησης στην οικεία λαϊκή αγορά,διενεργείται δημόσια κλήρωση από την επιτροπή

 

Η βελτίωση θέσεων θα γίνει  την  Δευτέρα23Οκτωβρίου2023 στα γραφεία του Τμήματος Βιομηχανίας και Εμπορίου της Δ/νσης Τοπικής Οικονομικής  Ανάπτυξης  στις09:00π.μ.και όλοι οι αιτούντες θα πρέπει να προσέλθουν ώστε να επιλέξουν θέση με βάση τη σειρά προτεραιότητας της τελικής κατάταξης μοριοδότησης. (συμπληρώνοντας υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα αναγράφεται η θέση της επιλογής τους).

Η διαδικασία της Βελτίωσης θέσης είναι προαιρετική.

Όποιος πωλητής δεν αιτηθεί«Βελτίωση Θέσης»θα συνεχίσει να κατέχει την υφιστάμενη θέση του.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τμήμα Βιομηχανίας και Εμπορίου του Δήμου Αμυνταίου και στο τηλ. 2386350140.

 

Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ Δ/ΝΣΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΚΙΑΝΑΣ

Κοιν.:

1.Μέλη Πενταμελούς Επιτροπής 2.Σωματεία πωλητών Λαϊκών Αγορών 3.Πωλητές Λαϊκών Αγορών

 

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X