Ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Το σπίτι του διεθνούς χορού” (International Dance House) ιδρύθηκε στις 12/10/2022  στην  Πτολεμαΐδα,

Σκοπός του συλλόγου είναι η συστηματική ανάδειξη, καλλιέργεια, εκμάθηση και διάδοση της τέχνης του χορού τόσο αυτόνομα όσο και σε συνεργασία με τις υπόλοιπες τέχνες, καθώς επίσης και η πολιτιστική/πνευματική ανάπτυξη των μελών του, η ανάπτυξη του πνεύματος της συναδέλφωσης και αλληλεγγύης μεταξύ τους, η συνδρομή του στην πνευματική και μορφωτική καλλιέργεια των κατοίκων της περιοχής καθώς και στην προβολή τόσο των κλασσικών όσο και των σύγχρονων μορφών τέχνης του χορού σε αυτή.

 

Αυτή που έχει αναλάβει να διδάξει και να μυήσει όλους εσάς στην τέχνη του χορού είναι η International champion dance teacher Πέννυ Κατωτοικίδου.

Το βιογραφικό της:

Η  Πέννυ Κατωτοικίδου ξεκίνησε να χορεύει παραδοσιακά από την ηλικία των 7.

Απ ΄το 2000 μέχρι το2009 χορεύει ερασιτεχνικά oriental και hip hop. Απ’ το 2008 μέχρι το 2010 μπαίνει και το Latin στη ζωή της ερασιτεχνικά. Μετά από διάφορες τοπικές επιδείξεις και shows αποφασίζει να γίνει professional χορεύτρια, καθηγήτρια και προπονήτρια επαγγελματικού χορού. Κερδίζει την ευκαιρία σε μια από τις καλύτερες σχολές χορού στα Βαλκάνια εν ονόματι all star dance. Επέτυχε ως καθηγήτρια χορού American Style το 2010-2011 Latin, ενώ παράλληλα ήταν προπονήτρια Oriental. 2011-2012 κάτοχος I.D.T.A. (international dance teacher association) Latin και Standard. 2012-2013 κάτοχος I.D.T.A. Freestyle & Street Dance.

Μετά την αποφοίτησή της, εργάστηκε για 3 χρόνια στην all star dance Θεσσαλονίκης με συμμετοχή σε χοροθέατρα, αγώνες ως αθλήτρια και προπονήτρια χορού.

Έχει σημειώσει πολλές Αγώνες χορού όπως:

5ος διεθνής διαγωνισμός αθλητικού χορού, Greek open 2012:

1η θέση one dance waltz

1η θέση με formation ballroom

4η θέση με All Ladies

4η θέση με oriental ομαδικό

Κύπελλο Ελλάδος από την Ε.Χ.Ο.Ε. Salonica open 2013

1η θέση one dance, waltz tango

Κύπελλο Ελλάδος από την Ε.Χ.Ο.Ε. Salonica open 2012

1η θέση one dance waltz

7η θέση με All Ladies

5η θέση oriental ομαδικό

1o πανελλήνιο πρωτάθλημα All Ladies, Μίκρα 2012

4η θέση

Salonica open 2011

7η θέση με All Ladies

4ο φεστιβάλ oriental Σταυρούπολης 2010

1η θέση oriental solo

Συμμετοχή στα Bounce Hip Hop με Rawsilk 12η θέση

Συμμετοχές ως προπονήτρια oriental:

1η θέση Κύπελλο Ελλάδος Oriental, juveniles ομαδικό

3η, 4η, 5η, 6η θέση juveniles solo

Salonika Open 3η θέση juveniles ομαδικό

7η, 8η θέση juveniles solo

1η και 2η θέση juveniles, corfu open 2012, Κέρκυρα

1η θέση youth, corfu open 2012, Κέρκυρα

2η θέση Salonica open junior 2011, Μίκρα

Salonika Open 2015

8η θέση youth solo

11η, 9η , 9η Junior solo

8η , 9η , 10η, 11η Adult solo

Αργότερα, η Penny μετά από διάφορες συμμετοχές σε σεμινάρια χορού  με τους ποιο καταξιωμένους προπονητές είναι professional dance teacher, choreographer και manager στην INTERNATIONAL DANCE HOUSE  Πτολεμαΐδας 12/9/2013.

Στη συνέχεια ασχολήθηκε με το θέατρο και ως μέλος κ ως ελεγκτική επιτροπή στον πολιτιστικό σύλλογο Βόρειο πεδίο.. Αρχικά παρακολούθησε τρία έτη, είχε συνεχείς παρουσίες ,συμμετείχε σε σειρά ασκήσεων θεατρικού παιχνιδιού και έλαβε γνώση σε θεατρικούς τομείς όπως τεχνικές θεάτρου, σώμα φωνή, αυτοσχεδιασμοί, στοιχεία υποκριτικής, σκηνοθεσίας, σκηνογραφίας, οργάνωση παράστασης2014 -2017όπου αποφοίτησε με πτυχιακή εργασία(Σαλώμη)Επιπλέον, παρακολούθησε στοιχεία θεωρίας θεάτρου, συμμετείχε σε θεατρικά δρώμενα του βορείου πεδίου, συνεργάστηκε με όλα τα μέλη και ολοκλήρωσε επιτυχώς τις δραστηριότητες του τμήματος.

Έπαιξε και χορογράφησε παραστάσεις του πολιτιστικού συλλόγου Βορείου πεδίου όπως: Ο Ελαφοβασιλίας, Μάκβεθ, Η αρπαγή της πριγκίπισσας Αιώρας, Η κόμισσα της φάμπρικας, Speedate ,Ηλέκτρα και ως guest Νύχτες με τον Τέννεσση και Τραγούδια για άντρες.

Στη συνέχεια χορογράφησε την παράσταση ο Χιονάνθρωπος κ το κορίτσι αίθουσα Θεατροδρομίου Κοζάνης.

Επίσης συμμετείχε ως χορεύτρια με το Νέο Ωδείο Κοζάνης Music Art 2015 καθώς επίσης και με τη Φιλαρμονική Κοζάνης (Αίθουσα Τέχνης).

Είναι μέλος της Φιλαρμονικής του δήμου Εορδαίας.

Ως μαθήτρια του Βαρβούτειου δημοτικού ωδείου, συνεργάστηκε ως καλλιτεχνική διευθύντρια του πολιτιστικού συλλόγου το σπίτι του διεθνούς χορού χορογράφησε  και σκηνοθέτησε την παράσταση ΚΑΡΥΟΘΡΑΥΣΤΗΣ(2019).

Παρέδωσε μαθήματα χορού στον πολιτιστικό σύλλογο ανατολικού ‘Η Ανατολή΄

χει συμμετάσχει στον πολιτιστικό σύλλογο’ο Σωτήρας’ ως μέλος, ηθοποιός, χορωδός και χορογράφος στη Χορωδιακή συνάντηση Γιορτή της μητέρας (2015, 2016, 2017 ,2018και 2023).

Έχει χορέψει στο Festival Τέχνη της Ζωής Σύγχρονος Χορός Πτολεμαΐδα,

Συναυλία 2018 <<Πάμε σαν άλλοτε>> Άργος Ορεστικό

Συνεργάστηκε με CLAYDEE LUPA, Valerie Lendore και KOMIS X.

Η λατρεία της για το χοροθέατρο δεν την άφησε πίσω , διότι η Σχολή χορού INTERNATIONAL DANCE HOUSE  μεταμορφώθηκε σε σύλλογος ( Το σπίτι του διεθνούς χορού)και ως καλλιτεχνική διευθύντρια σκηνοθέτησε 6 χοροθεατρικές διασκευές:
2017: Ο χιονάτος κ οι επτά νάνες,

2018: Η Κοκκινομπαλαρινίτσα,

2019: Τα τρία γουρουνάκια και η συμμορία των λύκων

2019: Το μηδέν μασκαρεμένο έχει μυστικό κρυμμένο(βραβευμένο παιδικό παραμύθι).

2019:Καρυοθραύστης

2023:Η Παραμυθάδα με τις νότες

Τέλος να σημειώσουμε πως Ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Το σπίτι του διεθνούς χορού” θα ήθελε να ευχαριστήσει την θερμά την Πέννυ Κατωτοικίδου για την σκηνοθεσία και τις χορογραφίες, τον Ιππικό όμιλο Πτολεμαΐδας «Η Βελιστίχη» και τον Γιάννη Δεμερτζίδη για το βίντεο.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X