Προεξάρχοντος του πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως μας Αρχιμανδρίτου Νικηφόρου Μανάδη, με τη συμμετοχή κληρικών της πόλεως μας, τελέστηκε σήμερα Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023 Πανηγυρικό Ιερατικό Συλλείτουργο και Δοξολογία για την απελευθέρωση της πόλεως μας.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Εορδαίας Αρχιμανδρίτης Αυγουστίνος Αυξωνίδης με θέμα: Έβδομη Οικουμενική Σύνοδος και ιδιοπρωσοπία του ανθρώπου. Στον εορτασμό συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιος Κασαπίδης, ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Γεώργιος Αμανατίδης, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος Κοινότητας Πτολεμαϊδας Ισαάκ Νικολαΐδης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας ενώ κυμάτισαν οι σημαίες των Εφέδρων Αξιωματικών και της Θρακικής Εστίας Εορδαίας.

Ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Τσισμαλίδης, ευχαρίστησε τον Πρωτοσύγκελλο και τους πατέρες που λειτούργησαν, τον Συνταξιούχο πρώην Εφημέριο του ναού Πρωτοπρεσβύτερο Δήμο Νικολάου που ήρθε από τη Θεσσαλονίκη για την γιορτή, ενώ αναφέρθηκε στο νεοσύστατο Κειμηλιαρχείο που βρίσκεται εντός του Ναού, με εικόνες και Ιερά Σκεύη που ήρθαν από τους Επιβάτες και άλλα μέρη.

ΚΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑΣΙΧΙΔΟΥ

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X