Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός τελέστηκε στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αγίου Στεφάνου και Οσίας Παρασκευής της Επιβατινής στην Πτολεμαΐδα.

Στην Ιερά Ακολουθία και στην Αρτοκλασία χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Ιόππης και Αριμαθαίας κ.κ. Δαμασκηνός, ο οποίος και κήρυξε τον θείο λόγο, με τη συμμετοχή του κλήρου της Μητροπόλεως μας.

Μετά το πέρας του Πανηγυρικού Εσπερινού ακολούθησε Ιερά Λιτανεία, η οποία ας σημειωθεί ότι πραγματοποιείται από 3 χρόνια.

Ο Αρχιερατικός Επίτροπος Εορδαίας Αρχιμανδρίτης Αυγουστίνος Αυξωνίδης μετέφερε τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρώην Φλωρίνης κ.κ. Θεοκλήτου ο οποίος πρόσφατα παραιτήθηκε απο τα καθήκοντα του και η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος εξέλεξε τον κ.κ. Ειρηναίο.

Στην Ιερά Ακολουθία συμμετείχαν ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης Ευστάθιος Κωνσταντινίδης, ο Βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης Μιχαήλ Παπαδόπουλος, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιος Κασαπίδης, Αντιπεριφερειάρχες, ο Δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς, ο Πρόεδρος Κοινότητας Πτολεμαϊδας Ισαάκ Νικολαΐδης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι τον Σωμάτων Ασφαλείας, τιμητικό άγημα της Σχολής Πυροσβεστών Πτολεμαΐδος, η Θρακική Εστία Εορδαίας και πλήθος πιστών.

Την άρτια οργάνωση της πανηγύρεως είχε ο Προϊστάμενος του ναού Αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Τσισμαλίδης, ο οποίος ευχαρίστησε όλον τον κόσμο για τις τιμές που αποδίδουν στην Οσία Παρασκευή

ΚΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑΣΙΧΙΔΟΥ

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X