Το Ινστιτούτο Χημικών Διεργασιών και Ενεργειακών Πόρων (ΙΔΕΠ) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) / ανοίγει τις πύλες του στο ευρύ κοινό στις 17 Οκτωβρίου από τις 10.00 μέχρι τις 14.00.

Το OPEN DAY θα δώσει την ευκαιρία σε όσους το επισκεφτούν να ξεναγηθούν στους χώρους του Ινστιτούτου, να συνομιλήσουν με το προσωπικό και να γνωρίσουν από κοντά το έργο του.

Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης, ειδικοί τεχνικοί επιστήμονες του Ινστιτούτου θα ενημερώσουν τους επισκέπτες σχετικά με τις νέες τεχνολογίες και τον εργαστηριακό εξοπλισμό που χρησιμοποιούνται σε αναλύσεις καυσίμου, τέφρας και αξιοποίησης υγρών αποβλήτων. Επιπλέον, οι επισκέπτες θα επισκεφτούν τις πιλοτικές μονάδες του εργαστηρίου, όπως η μονάδα παραγωγής βιοαερίου και η μονάδα δέσμευσης διοξειδίου του άνθρακα.

Επιπρόσθετα, θα έχουν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με νέες τεχνολογίες στον τομέα των κατασκευών, όπως η τεχνολογία της τρισδιάστατης εκτύπωσης, η χρήση μη επανδρομένων drones καθώς και στον τομέα της πληροφορικής, όπως η τεχνητή νοημοσύνη. Τέλος, θα ενημερωθούν μέσω οπτικοακουστικού υλικού σχετικά με τη δημιουργία και ανάπτυξη ενός Κόμβου Καινοτομίας Η2 και Πράσινων Ενεργειακών Τεχνολογιών στη Δυτική Μακεδονία, το οποίο αποτελεί ένα από τα σημαντικά έργα της απολιγνιτοποίησης και της ενεργειακής μετάβασης.
Οι ερευνητές και όλοι οι ειδικοί τεχνικοί επιστήμονες του ΙΔΕΠ θα είναι διαθέσιμοι για να παρέχουν πληροφορίες και να ευαισθητοποιήσουν το κοινό, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Πρόγραμμα Ανοιχτής Ημέρας στο ΕΚΕΤΑ ΙΔΕΠ

10:00 – 12:00 Επίσκεψη κοινού και σχολείων στις εργαστηριακές εγκαταστάσεις του ΕΚΕΤΑ ΙΔΕΠ
12:00 – 12:30 Παρουσίαση προγράμματος G.EM.S – Παρουσίαση Εταίρων
12:30 – 13:00 Τεχνολογίες Αιχμής
13:00 – 13:30 Η συμμετοχή των νέων για τη δημιουργία ενός πράσινου μέλλοντος
13:30 – 14:00 Το οικοσύστημα καινοτομίας και οι προοπτικές στη Δυτική Μακεδονίας

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου G.EM.S (Τόνωση της Πράσινης Απασχόλησης – Διασυνοριακή Εκπαιδευτική και Τεχνολογική Καινοτομία). Το έργο Stimulating Green Employment: Across Border Educational and Technological Innovation Hot – Spots / G.EM.S χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Interreg IPA CBC και τα εθνικά ταμεία των συνεργαζόμενων κρατών.

 

 

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X