Την κούρσα του Β’ γύρου των εκλογών στο Δήμο Κοζάνης μονοπωλεί η συζήτηση γύρω από το debate των διεκδικητών, το οποίο απ’ ότι όλα δείχνουν δεν θα διεξαχθεί, με ευθύνη του επικεφαλής της παράταξης «Μαζί Για την Κοζάνη», Γιάννη Κοκκαλιάρη.

Ο ίδιος παρότι είχε δεσμευτεί, όπως και οι υπόλοιποι υποψήφιοι Δήμαρχοι Κοζάνης, την προηγούμενη Παρασκευή στο top channel(κατά τη διάρκεια του debate του Α΄ γύρου) πως θα συμμετέχει σε διάλογο εφόσον περάσει στο Β’ γύρο, δείχνει να προβάλλει δικαιολογίες περί έλλειψης χρόνου σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν στο δελτίο του τηλεοπτικού σταθμού στον οποίο είχε πει «ναι».

Η παράταξη Μαλούτα, με χθεσινή της ανακοίνωση κάλεσε τον Γιάννη Κοκκαλιάρη να τηρήσει τη δέσμευση την οποία έδωσε την περασμένη Παρασκευή, προκειμένου οι δύο διεκδικητές να δώσουν απαντήσεις σε κρίσιμα ζητήματα για το μέλλον του Δήμου Κοζάνης και παράλληλα να έχουν την ευκαιρία οι πολίτες «να συγκρίνουν τα προγράμματα όσων συνδυασμών διαθέτουν».

Μάλιστα γίνεται λόγος και για περισσότερο χρόνο τον οποίο θα έχουν πλέον οι υποψήφιοι Δήμαρχοι, καθώς είναι πλέον δύο(2), με την ανακοίνωση να κλείνει με τη λέξη- πρόσκληση «περιμένουμε…».

Όπως όλα δείχνουν ο συνδυασμός Μαλούτα θα περιμένει μάταια, καθώς ξεκάθαρη επιλογή του Γιάννη Κοκκαλιάρη είναι να μην εμφανιστεί στο προκαθορισμένο debate, αθετώντας τη δέσμευση της προηγούμενης Παρασκευής, ενώ ο επικεφαλής της παράταξης ή ίδια η παράταξή του δεν εξέδωσε καν ανακοίνωση για το συγκεκριμένο θέμα.

Το ρόλο αυτό ανέλαβε μέσω ανάρτησής του στο facebook, ο πρώτος σε ψήφους του συνδυασμού «Μαζί Για την Κοζάνη», Γιάννης Ιωαννίδης, θυμίζοντας πως το 2019 ο Λάζαρος Μαλούτας επίσης δεν είχε βρεθεί σε debate ενώ επικαλείται το γεγονός πως έγιναν ήδη 4 συζητήσεις και «ότι είχαν να πουν το είπαν».

Κάνει εντύπωση πάντως το γεγονός ότι δεν υπήρξε επίσημη τοποθέτηση του επικεφαλής, αλλά ενός κορυφαίου στελέχους του συνδυασμού, ενώ αλγεινή εντύπωση προκάλεσε και η παρέμβαση του Νίκου Κοκκαλιάρη, πατέρα του υποψηφίου Δημάρχου Κοζάνης, ο οποίος εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στο Λάζαρο Μαλούτα μέσω facebook, χαρακτηρίζοντας τον νυν Δήμαρχο «ξερόλα» και τους υποστηρικτές του επικεφαλής της ΕΝΟΤΗΤΑΣ «αυτοκόλακες» και «ελεεινούς υπερόπτες».

 

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X