Όλα έτοιμα είναι στην Δημοτική Επιχείρηση Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας, για τη νέα χειμερινή περίοδο που θα ξεκινήσει.

Τα τεχνικά συνεργεία και το προσωπικό της ΔΕΤΗΠ είναι καθ’ όλα έτοιμο και κάνει τις απαιτούμενες εργασίες προκειμένου όλα να είναι έτοιμα για την έναρξη λειτουργίας της παροχής θερμικής ενέργειας προς τους πολίτες για το φετινό χειμώνα.

Όσο για την ημερομηνία έναρξης της λειτουργίας της τηλεθέρμανσης, αυτή θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη του καιρού, με τα αρμόδια στελέχη της ΔΕΤΗΠ να το προσδιορίζουν χρονικά πιθανώς μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Και η φετινή λειτουργία της τηλεθέρμανσης θα γίνει μέσα από την εγκατάσταση των ηλεκτρολέβητων που έχουν εγκατασταθεί, κάτι που έγινε και πέρυσι, όπως τόνισε στον “Π” ο πρόεδρος της ΔΕΤΗΠ Τ. Καρακασίδης.

Αυτό γίνεται επειδή δεν έχει δοθεί ακόμη σε εμπορική λειτουργία η Πτολεμαΐδα 5, συνεπώς η πόλη θα ζεσταθεί ακόμη μια χρονιά με τους ηλεκτρολέβητες που πέρυσι δεν δημιούργησαν κανένα πρόβλημα σε όλη τη χειμερινή σεζόν.

Επίσης, ο ίδιος τόνισε πως ολοκληρώνεται και είναι σε φάση άνω του 97% το έργο διασύνδεσης με την 5η μονάδα και ό,τι ήταν να γίνει από πλευράς της δημοτικής επιχείρησης έχει γίνει και η ΔΕΤΗΠ θα είναι έτοιμη από πλευρά της στα τέλη Οκτωβρίου για τη διασύνδεση.

 

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X