Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο οδικό δίκτυο Κοζάνης – Φλώρινας λόγω εργασιών συντήρησης

Η Διεύθυνση Αστυνομίας Κοζάνης αποφασίζει:

(α) Τη στένωση λωρίδας της οδού κατά περίπτωση ανάλογα με το είδος των επεμβάσεων και και τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά της οδού, (β) εναλλάξ κυκλοφορία  δύο (2) κατευθύνσεων, κατά περίπτωση, όπου λόγω  της θέσης εργασίας δεν εξασφαλίζεται ελάχιστο πλάτος διέλευσης οχημάτων 2,75μ ανά κατεύθυνση, όπου αυτή απαιτείται, στα κάτωθι σημεία του οδικού δικτύου αρμοδιότητάς μας:

Ε.Ο. ΚΟΖΑΝΗΣ-ΦΛΩΡΙΝΑΣ (Ε. Ο. 3), από 7ο χλμ. Κοζάνης-Φλώρινας (κυκλικός κόμβος) έως Διασταύρωση Ποντοκώμης (14ο χλμ. – όρια με Τ.Τ. Εορδαίας), στο δίκτυο που διέρχεται παραπλεύρως του αυτοκινητοδρόμου (παλαιά Ε.Ο.).
Ε.Ο 15 από Νεάπολη έως όρια με Π.Ε. Καστοριάς
Ε.Ο. 3 Κοζάνης – Φλώρινας από όρια με Π.Ε. Φλώρινας (μέσω Τ.Κ. Περδίκκα) έως Κοίλα Κοζάνης ( Διασταύρωση Ποντοκώμης – όρια Τ.Τ. Κοζάνης), εξαιρούμενης της πόλης της Πτολεμαΐδας.

Η κυκλοφορία στις οδούς δεν θα διακόπτεται, αλλά θα διεξάγεται στη μεν περίπτωση (Α) και (Γ) στο ελεύθερο τμήμα της οδού με αμφίδρομη κίνηση, για δε την περίπτωση (Β) και (Γ) εναλλάξ ανά κατεύθυνση, σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές που αναφέρονται στις Οδηγίες Μελετών Οδικών Έργων, Τεύχος 7 – Σήμανση Εκτελούμενων Έργων σε οδούς (ΟΜΟΕ-ΣΕΕΟ) (ΦΕΚ 905/ Β/ 2011, τυπικά σχέδια 2.2.1 και 2.1.3.
(i) Δεν θα εκτελούνται εργασίες σε ώρες μειωμένου φωτισμού (βραδινές ώρες) εκτός τυχόν εκτάκτων επεμβάσεων για την αποκατάσταση της οδικής ασφάλειας.

Μόνιμη υφιστάμενη σήμανση η οποία έρχεται σε σύγκρουση με αυτήν που προτείνεται θα πρέπει να απομακρυνθεί ή να καλυφθεί ώστε να αποφεύγεται η σύγκρουση των χρηστών του οδικού δικτύου κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες (ημέρα – νύχτα).
Μετά το πέρας των εργασιών τα τμήματα της οδού όπου θα υπάρχουν  παρεμβάσεις, θα παραδίδονται στην κυκλοφορία με ιδιαίτερη μνεία στην απόκρυψη στοιχείων της εργοταξιακής σήμανσης που δεν απαιτούνται  και απομάκρυνσή τους  από το οδόστρωμα  προκειμένου να μην υπάρχει σύγχυση  των χρηστών της οδού.
Μετά το πέρας των εργασιών (ολοκλήρωση του έργου) οι εργοταξιακές πινακίδες και άλλα μέσα εργοταξιακής σήμανσης δεν επιτρέπεται να παραμένουν στην περιοχή.    Η αφαίρεση της εργοταξιακής σήμανσης και ασφάλισης θα πρέπει να εκτελεστεί σε ώρες μειωμένου κυκλοφοριακού  φόρτου, επαναφέροντας την πρότερα σήμανση του οδικού δικτύου της περιοχής.
Οι εργασίες θα εκτελούνται από την ανατολή έως τη δύση του ηλίου, εκτός Σαββάτου, Κυριακής και αργιών καθώς επίσης και ημερών που υφίστανται επικίνδυνες για την ομαλή κυκλοφορία καιρικές συνθήκες (βροχόπτωση, ομίχλη κλπ.).

 

Διάρκεια κυκλοφοριακών ρυθμίσεων από την ανάρτηση της παρούσας Απόφασης στο διαδίκτυο και για χρονικό διάστημα ενός έτους.

 

Οι ρυθμιστικές και λοιπές σημάνσεις θα τοποθετηθούν, με ευθύνη και μέριμνα της επιβλέπουσας και εκτέλεσης το έργο Υπηρεσίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και σύμφωνα με τα όσα ορίζονται στις παραγράφους 3 & 4 του άρθρου 9 του Ν.2696/1999 και της υπ΄αριθ ΔΙΠΑΔ/ΟΙΚ/502 από 01-07-2003 (ΦΕΚ 946,τβ) Απόφασης του Υφυπουργού Περιβάλλοντος Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων σε συνδυασμό με την υπ’ αριθμό ΔΜΕΟ/Ο/613 (ΦΕΚ 905/2011 τβ΄) Απόφαση του Υφυπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων.

 

-Η ισχύς της απόφασης αρχίζει με την δημοσίευση της σύμφωνα με το άρθρο 109 του Ν.2696/1999 «περί κυρώσεως του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας» και την τοποθέτηση σχετικής σήμανσης.

 

Οι παραβάτες της ΑΠΟΦΑΣΗΣ αυτής διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 4, 5, 52, 103, 104 και 105 του Ν. 2696/99 «περί κυρώσεως του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας», όπως τροποποιήθηκε με το Ν. 3542/2007, αφού πρώτα  τοποθετηθεί η κατάλληλη σήμανση σύμφωνα με το σχεδιάγραμμα και ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα κατά τις υποδείξεις του Τ.Τ. Κοζάνης και Εορδαίας. Σε κάθε περίπτωση ο Ανάδοχος του έργου υποχρεούται να ενημερώνει τα Τμήματα Τροχαίας Κοζάνης και Εορδαίας δύο (2)  ημέρες πριν την έναρξη των εργασιών και συγκεκριμένα: α) για το είδος των εργασιών, β) για την ακριβή ώρα και ημερομηνία έναρξης των εργασιών, γ) την περιοχή επέμβασης, δ) τον αριθμό του σχεδίου της εργοταξιακής σήμανσης που θα εφαρμοσθεί, ε) τον χρόνο περαίωσης της συγκεκριμένης παρέμβασης.

 

 

Καστοριά: Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα για Ψηφιακά Παιχνίδια και Πολυμεσικές Εφαρμογές από το Πανεπιστήμιο Δυτ. Μακεδονίας

“Το Π.Μ.Σ. «Ανάπτυξη Ψηφιακών Παιχνιδιών και Πολυμεσικών Εφαρμογών» (Gaming and Multimedia Application Development) έχει ως αντικείμενο τη σχεδίαση και ανάπτυξη ψηφιακών παιχνιδιών για οποιαδήποτε συσκευή,

Read More »
X