Πρασοκεφτέδες, ο εύκολος μεζές, διαδεδομένος στη Δυτική Μακεδονία

Υλικά
Μερίδες: για 4-6 μερίδες, ως ορεκτικό
4 πράσα φρέσκα και τρυφερά (το λευκό και το ανοιχτό πράσινο μέρος), ψιλοκομμένα
4 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
4 γεμάτες κουτ. σούπας αλεύρι
1/2 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
1/2 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
τα φύλλα από 4-5 κλωνάρια δυόσμο, ψιλοκομμένα
120 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ελαφρύ ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα

Διαδικασία
Για τους πρασοκεφτέδες, ξεκινάμε και σε μια κατσαρόλα βάζουμε να βράσει άφθονο αλατισμένο νερό και όταν κοχλάσει, ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα πράσα.
Τα βράζουμε για 5-8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και αν θέλουμε, τα βουτάμε αμέσως σε μια λεκάνη με πολύ κρύο νερό και παγάκια, για να μη μαραθούν εντελώς και για να διατηρήσουν το χρώμα τους. Τα στραγγίζουμε καλά και τα αφήνουμε να στεγνώσουν απλωμένα σε καθαρές πετσέτες.
Τα ρίχνουμε σε μεγάλο μπολ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι μέχρι να σχηματιστεί ένας σχετικά πυκνός χυλός.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε περίπου 3 εκ. ελαιόλαδο και ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να κάψει καλά.
Ρίχνουμε στο καυτό λάδι κουταλιές από τον χυλό και τηγανίζουμε για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
Βγάζουμε τους πρασοκεφτέδες με τρυπητή κουτάλα και τους στραγγίζουμε καλά σε χαρτί κουζίνας.
Τους σερβίρουμε ζεστούς.

 

Πηγή: ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ

Η Δυτική Μακεδονία αλλάζει – Και αυτό δεν είναι υπόσχεση, είναι πραγματικότητα – Γράφει ο Μιχάλης Παπαδόπουλος

Η απολιγνιτοποίηση της Δυτικής Μακεδονίας αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που έχει κληθεί να διαχειριστεί η ελληνική περιφέρεια στη σύγχρονη ιστορία της. Για δεκαετίες,

Read More »

Λίγο κρασί, λίγη λίμνη και το πολλά υποσχόμενο οινοτουριστικό προφίλ της Δυτικής Μακεδονίας

Ένας τόπος δεν φαίνεται μόνο στο πιάτο, όπως καλά γνωρίζουν επισκέπτες και επισκέπτριες που αναζητούν αυθεντικές γευστικές εμπειρίες στους ταξιδιωτικούς τους προορισμούς. Φαίνεται και στο

Read More »
X