Τσικνοπέμπτη με ασφάλεια: Τι πρέπει να προσέξετε στο ψήσιμο

Η Τσικνοπέμπτη, η πιο “καπνιστή” μέρα του χρόνου, πλησιάζει και οι ψησταριές θα πάρουν φωτιά! Για να απολαύσουν οι καταναλωτές τα αγαπημένα τους εδέσματα χωρίς κινδύνους, ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) δημοσίευσε οδηγίες για ασφαλές ψήσιμο. Από τη σωστή απόψυξη των τροφίμων έως το ομοιόμορφο ψήσιμο του κρέατος, οι συμβουλές αυτές εξασφαλίζουν γευστικές και υγιεινές επιλογές στο γιορτινό τραπέζι.

Δείτε τις βασικές προφυλάξεις που πρέπει να λάβετε ώστε να γιορτάσετε την ημέρα χωρίς προβλήματα:

– Αποψύχουμε καλά τα κατεψυγμένα τρόφιμα πριν τα ψήσουμε

– Βεβαιωνόμαστε ότι το φαγητό είναι καλοψημένο

– Γυρίζουμε το τρόφιμο συχνά για να ψηθεί ομοιόμορφα

– Βεβαιωνόμαστε ότι το κρέας έχει ψηθεί στο εσωτερικό του

– Καμένο δεν σημαίνει καλοψημένο

– Ακόμη κι αν το κρέας είναι καμένο εξωτερικά, μπορεί να μην είναι καλά ψημένο από μέσα.

– Γι’ αυτό ψήνουμε, πάντα, ομοιόμορφα, σε σταθερή θερμοκρασία.

 

Η στήριξη εργαζομένων σε εργολάβους της ΔΕΗ στο επίκεντρο συνάντησης Αμανατίδη – Παπαδόπουλου με τη Ν. Κεραμέως

Η στήριξη των εργαζομένων σε εργολάβους προμηθευτές της ΔΕΗ στο διάστημα μετά την πιθανή διακοπή λειτουργίας των ατμοηλεκτρικών σταθμών ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του

Read More »

Κλιμάκιο της Ασφάλειας στην Καστοριά, παίρνει καταθέσεις από συναδέλφους του 39χρονου

Τρία καταγραφικά από κάμερες ασφαλείας που βρίσκονταν στη διαδρομή που θεωρείται ότι ακολούθησε ο 39χρονος Βασίλης Καλογήρου ο οποίος βρέθηκε νεκρός σε απόκρυμνη πλαγιά του

Read More »
X