Τσικνοπέμπτη με ασφάλεια: Τι πρέπει να προσέξετε στο ψήσιμο

Η Τσικνοπέμπτη, η πιο “καπνιστή” μέρα του χρόνου, πλησιάζει και οι ψησταριές θα πάρουν φωτιά! Για να απολαύσουν οι καταναλωτές τα αγαπημένα τους εδέσματα χωρίς κινδύνους, ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) δημοσίευσε οδηγίες για ασφαλές ψήσιμο. Από τη σωστή απόψυξη των τροφίμων έως το ομοιόμορφο ψήσιμο του κρέατος, οι συμβουλές αυτές εξασφαλίζουν γευστικές και υγιεινές επιλογές στο γιορτινό τραπέζι.

Δείτε τις βασικές προφυλάξεις που πρέπει να λάβετε ώστε να γιορτάσετε την ημέρα χωρίς προβλήματα:

– Αποψύχουμε καλά τα κατεψυγμένα τρόφιμα πριν τα ψήσουμε

– Βεβαιωνόμαστε ότι το φαγητό είναι καλοψημένο

– Γυρίζουμε το τρόφιμο συχνά για να ψηθεί ομοιόμορφα

– Βεβαιωνόμαστε ότι το κρέας έχει ψηθεί στο εσωτερικό του

– Καμένο δεν σημαίνει καλοψημένο

– Ακόμη κι αν το κρέας είναι καμένο εξωτερικά, μπορεί να μην είναι καλά ψημένο από μέσα.

– Γι’ αυτό ψήνουμε, πάντα, ομοιόμορφα, σε σταθερή θερμοκρασία.

 

Δ. Καμαριάδης: Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής ”Υπό το Βέρμιο” του Πασχάλη Τσολάκη το Σάββατο 10/5 στην Κοζάνη

Η εκπομπή Ραδιοεφημερίδα με την Αναστασία Κοτζακόλιου, φιλοξένησε τον Δημήτρη Καμαριάδη – Συντονιστή της Εκδήλωσης παρουσίασης  της ποιητικής Συλλογής  «ΥΠΟ ΤΟ ΒΕΡΜΙΟ» του Πασχάλη Τσολάκη.

Read More »

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για την έναρξη των αιτήσεων επιδότησης του ρεύματος στις επιχειρήσεις

Το Πανελλήνιο Σωματείο Εστιατορίων Καφετεριών Τουριστικών Επιχειρήσεων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας ενημερώνει για την έναρξη αιτήσεων επιδότησης ρεύματος σε επιχειρήσεις, αναφέροντας τα εξής: «Αγαπητοί συνάδελφοι,

Read More »
X