Μ. Παπαδόπουλος: «Υποσχεθήκαμε ότι τηλεθέρμανση θα υπάρχει στην περιοχή, όπως και έγινε»

Η εκπομπή Ζουν Ανάμεσά μας με τον Αντώνη Πουγαρίδη φιλοξένησε τον Μιχάλη Παπαδόπουλο – Πρ. Υπουργό και Βουλευτή Ν. Κοζάνης ΝΔ, ο οποίος σχολίασε την επίτευξη της συμφωνίας για τις τηλεθερμάνσεις.

Ειδικότερα, ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε πως είναι μια συμφωνία που διευθετεί τα θέματα της τηλεθέρμανσης για τα επόμενα είκοσι χρόνια, περιλαμβάνει λύσεις για τους δήμους Κοζάνης, Εορδαίας και Αμυνταίου και για τις δημοτικές επιχειρήσεις Τ/Θ.

Οι τέσσερις στόχοι της συμφωνίας, όπως σημείωσε, αφορούν: Στον διακανονισμό των υφιστάμενων υποχρεώσεων, την εξασφάλιση της βιωσιμότητας και τη συμβολαιοποίηση έναρξης έργων σχεδιασμού για τη μεταλιγνιτική περίοδο, τη στιγμή που θα προχωρήσει  η ΣΗΘΥΑ.

«Παρά τις κακές γλώσσες, υποσχεθήκαμε ότι τηλεθέρμανση θα υπάρχει με το ξεκίνημα του κακού καιρού, ώστε να μην εκτεθεί ο πολίτης σε κακές καιρικές συνθήκες, όπως και έγινε», είπε ακόμη.

Εξήρε το ρόλο του υπουργού, του περιφερειάρχη και των δημάρχων για το τεχνικό κομμάτι της συμφωνίας, αλλά και το ρόλο κάποιων βουλευτών για το πολιτικό σκέλος της συμφωνίας, προσθέτοντας πως ο ίδιος ως βουλευτής είχε καθημερινή επαφή με ιθύνοντες, εμπλεκόμενους και κυβέρνηση για το θέμα.

Ανέφερε, επίσης, ότι απομένουν πράγματα να γίνουν και επανέλαβε πως «δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μείνει ο τόπος χωρίς τηλεθέρμανση, όπως και έγινε», καταλήγοντας πως υπήρχε πολιτική βούληση της κυβέρνησης να λύσει το θέμα.

Αμύνταιο: Σκότωσαν τον «Μπλάνκο», τον σκυλάκο ηλικιωμένου που έχασε γιο και σύζυγο σε τρία χρόνια

Ένα αποτρόπαιο έγκλημα σημειώθηκε στη Φλώρινα, καθώς βρέθηκε δολοφονημένο ένα σκυλάκι που αποτελούσε τη μοναδική συντροφιά ηλικιωμένου που ήταν γνωστός στην περιοχή, καθώς σε διάστημα

Read More »

10ήμερο κλείσιμο των σφαγείων για τα αιγοπρόβατα σε όλη τη χώρα μετά το κρούσματα της ευλογιάς

Μετά από τηλεδιάσκεψη που είχε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τον υφυπουργό Χρήστο Κέλλα, τον ΓΓ Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Στρατάκο, τους

Read More »

“ΕΔΩ ΓΙΑ ΣΕΝΑ”: Ένας χώρος γεμάτος αγάπη στο Καρυοχώρι – Μεγάλη και η ανταπόκριση του κόσμου για το σπίτι στο Αμύνταιο

Συνεχίζεται η αποκατάσταση του σπιτιού στο Αμύνταιο, της οικογένειας που έχει μεγάλη ανάγκη ώστε να ζήσει σε πιο ανθρώπινες συνθήκες. Η ανταπόκριση του κόσμου είναι

Read More »

Επίκαιρη Εκδήλωση -Συζήτηση του ΚΚΕ στην Πτολεμαΐδα! (ρεπορτάζ της Κούλας Πουλασιχίδου)

Με πρωτοβουλία της Τομεακής Έπιτροπής του Ενεργειακού Κέντρου ΚΚΕ, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024 στο Αμφιθέατρο “Πέτρος Τόττης” του Εμπορικού Επιμελητηρίου Πτολεμαΐδας, Εκδήλωση- Συζήτηση

Read More »
X