Επίδομα Θέρμανσης Χειμερινής Περιόδου 2024 – 2025 – Γράφει ο Μιχάλης Ραμπίδης         

Πτολεμαΐδα  22-10-2024

Η επιδότηση για θέρμανση με ηλεκτρικό ρεύμα, (ΥΠΕΝ) θα είναι φέτος κατά 25% υψηλότερη από αυτήν για πετρέλαιο! Διευκρινίζεται ότι η επιδότηση θα δοθεί με τη μορφή της μείωσης του λογαριασμού και όχι με μετρητά.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Υπ. Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ Θ. Σκυλακάκης, το τελικό ποσό επιδότησης για την θέρμανση γενικώς, θα προκύψει από τον υπολογισμό  βάσει και του ισχύοντος από πέρσι συστήματος χωρισμού της Ελλάδας σε 12.000 σημεία και τον ορισμό του πόσο κρύο έκανε σε κάθε περιοχή.

Στην Πτολεμαΐδα με επίσημα στοιχεία, μετρήθηκε διαχρονικά και μέχρι σήμερα, η χαμηλότερη θερμοκρασία:

−27,8 °C (−18,0 °F) [15]
Πτολεμαΐδα (Μακεδονία)
27 Ιανουαρίου 1963

−25,1 °C (−13,2 °F) [29]
Φλώρινα (Μακεδονία)
18 Ιανουαρίου 2012

 

Η βεβιασμένη απολιγνιτοποίηση εκτός από την πανάκριβη Ηλεκτρική Ενέργεια (Η/Ε) στους Έλληνες, κληρονόμησε στους κατοίκους των πόλεων Κοζάνης, Πτολεμαΐδας, Αμυνταίου και πανάκριβη Θερμική Ενέργεια (Θ/Ε). Για την θέρμανση της Πτολεμαίδας χρησιμοποιούνται   ηλεκτροβόροι Ηλεκτρολέβητες, για παραγωγή Θερμικής Ενέργειας για τη λειτουργία της τηλεθέρμανσης, σε αντικατάσταση της αξιοποίησης του καυτού  ατμού των πύργων ψύξεως των ΑΗΣ που χανόταν πολλά χρόνια πριν στην ατμόσφαιρα.

Πριν λίγες ημέρες και προ των πυλών του κρύου χειμώνα, κυβέρνηση και  ΔΕΗ βάζοντας το μαχαίρι στο λαιμό των Δημοτικών Συμβουλίων Κοζάνης-Πτολεμαΐδας-Αμυνταίου και του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτ. Μακεδονίας, τους υποχρέωσε σε μια ετεροβαρή και επαίσχυντη συμφωνία, με υπέρογκες αυξήσεις, στις Δημοτικές Επιχειρήσεις για την θέρμανση των κατοίκων.

 Αύξηση 62,5%  της προερχόμενης από Η/Ε  Θερμικής Ενέργειας στην τηλεθέρμανση Πτολεμαΐδας !!!

Τι πιο λογικό και δίκαιο η επιδότηση 25% του ρεύματος να δοθεί και για την κατανάλωση της Η/Ε στους Ηλεκτρολέβητες του ΑΗΣ Καρδιάς και με την σειρά της αυτή η μείωση (25%) να μετακυλήσει από την Δ.Ε.ΤΗ.Π. στους καταναλωτές.

Εντός των ημερών θα ανακοινωθεί η σχετική ΚΥΑ και ΟΛΟΙ οι βουλευτές της Π.Ε. Κοζάνης πρέπει να δώσουν ένα αποφασιστικό ΠΑΡΩΝ για να περιλάβει η ΚΥΑ το αυτονόητο, την επιδότηση του ρεύματος και για τους κατοίκους της Πτολεμαΐδας. Περιφερειακή και Δημοτική Αρχή επιβάλλεται επίσης να επαγρυπνούν!

Εξ αιτίας κυρίως της απολιγνιτοποίησης η περιοχή μας  ΕΠΙΑΣΕ ΠΑΤΩ – ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ !!!

Γιώργος Βασιλειάδης: Κάτω από το 0 ο υδράργυρος σήμερα το πρωί στην Πτολεμαΐδα – Σημειώθηκε ο πρώτος παγετός

Τις πρώτες πρωινές ώρες σημειώθηκε στην Πτολεμαΐδα η θερμοκρασία των -0,3C, κατεβάζοντας τον υδράργυρο για πρώτη φορά υπό το 0 στην πόλη, για φέτος. Συγκεκριμένα,

Read More »
X