Αλεξάνδρα Βράκα (CITY KEP): Αυξημένη επιδότηση από το επίδομα θέρμανσης για χρήστες ρεύματος

Η εκπομπή Ζουν Ανάμεσά μας φιλοξένησε την Αλεξάνδρα Βράκα, Υπεύθυνη του City ΚΕΠ, για τα ψηφιακά νέα της εβδομάδας.

Η συζήτηση ξεκίνησε με το επίδομα θέρμανσης, καθώς αναμένεται περί τις αρχές Νοεμβρίου. Εφέτος η επιδότηση θα είναι αυξημένη για όσους θα δηλώσουν ότι θα θερμανθούν με ρεύμα και μειωμένη επιδότηση για όσους δηλώσουν ότι θα θερμανθούν με πετρέλαιο, φυσικό αέριο. Εν αναμονή του ΦΕΚ, το μέγιστο ποσό θα φτάσει 1.200 ευρώ από 1.000 ευρώ που ήταν πέρυσι.

Η πρώτη προκαταβολή θα δοθεί τον Δεκέμβρη και όσοι δηλώσουν ότι θα επιδοτηθούν με θέρμανση μέσω ρεύμα (air condition, ηλεκτρικά σώματα) θα πάρουν προκαταβολή το 60% του ποσού, με το ρεύμα να καλύπτει όλη τη σεζόν από Οκτώβρη μέχρι Μάρτιο.

Η Πτολεμαΐδα αν και καίει ηλεκτρολέβητες, στο σπίτι τους οι καταναλωτές καίνε τηλεθέρμανση, οπότε θα επιδοτηθεί μέσω τηλεθέρμανσης. Το ΦΕΚ αναμένεται ώστε να δούμε τι και πως θα επιδοτηθούν οι πολίτες.

Στο κομμάτι της εργασίας, τρέχουν αιτήσεις για 8μηνα στον ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου και 2μηνα στο ΛΚΔΜ. Τα 8μηνα στον Αγ. Δημήτριο είναι σε ειδικότητες: Ηλεκτροτεχνικών Σταθμών και Υποσταθμών, Μηχανοτεχνικών ΑΗΣ, ΥΗΣ και αεροστροβίλων ημερήσιο ή βάρδια, βοηθό χειριστή ηλεκτροκίνητων ερπιστριοφόρων μηχανημάτων με καδοτροχό, χειριστή μηχανημάτων τεχνικών έργων, χειριστή μηχανημάτων τεχνικών έργων προωθητών και φορτρηγών, και οδηγό μηχανοδηγό. Αιτήσεις γίνονται μέχρι Πέμπτη 24 Οκτωβρίου με τη διαδικασία να γίνεται ηλεκτρονικά. Στα 2μηνα οι αιτήσεις γίνονται μέχρι 25/10 για τριάντα εργάτες στο ΛΚΔΜ.

Η προκήρυξη ΑΣΕΠ για τις 1592 θέσεις για άτομα με αναπηρία αφορά όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, με τις αιτήσεις μέχρι τις 5 Νοεμβρίου, ενώ απαιτείται πιστοποιητικό μέχρι 5 Νοεμβρίου. Αφορά άτομα γεννημένα από το 2004 και μετά (ΠΕ).

Ακόμη, αναμένεται ένα voucher για την ενίσχυση άθλησης των μαθητών και αφορά μαθητές Α΄ Γυμνασίου και αφορούν οικονομικά αδύναμες οικογένειες, ώστε ο μαθητής να εγγραφεί σε ένα αθλητικό σωματείο και να κάνει το άθλημα της επιλογής του.

Επίσης, αναμένεται ΑΣΕΠ με πολλές θέσεις ΥΕ, χωρίς ιδιαίτερα προσόντα (κλητήρες, αποθηκάριοι κ.α.).

Να σημειωθεί πως άνοιξαν εκ νέου οι αιτήσεις για τα σεμινάρια κατάρτισης ανέργων οικονομικού επιμελητηρίου, με επίδομα 2.000 ευρώ.

Τέλος, αναμένεται το ειδικό εποχικό επίδομα, που δικαιούνται όσοι δεν το παίρνουν επίδομα ανεργίας.

2 συλλήψεις αλλοδαπών χθες στη Φλώρινα – Αφορούσαν κατοχή ναρκωτικών και εκκρεμή Απόφαση Δικαστηρίου

Στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων, που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο 24ωρο και αποσκοπούσαν στην πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας,  συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φλώρινας, συνολικά

Read More »

Ο σημερινός σχολιασμός της επικαιρότητας στο True Story Radio από τους Αντώνη Πουγαρίδη και Ζήση Πιτσιάβα 22/10/24

Στη σημερινή εκπομπή “ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ” ο Αντώνης Πουγαρίδης και ο Ζήσης Πιτσιάβας σχολίασαν την υπογραφή της συμφωνίας για την Τηλεθέρμανση στην Αθήνα και τις

Read More »
X