Δείτε το βίντεο του Στέφανου Κασσελάκη στην Μονάδα 5 του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας – “Ας ξέρουν οι κάτοικοι της Δυτικής Μακεδονίας ότι θα είμαστε δίπλα τους για να έχουν ενεργειακή ασφάλεια”

Ο Στέφανος Κασσελάκης μετά την επίσκεψή του στην Πτολεμαΐδα ανάρτησε ένα βίντεο στο Facebook, όπου βρίσκεται μπροστά από τη Μονάδα 5 του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας, αναφέροντας τις θέσεις του για την βίαιη απολιγνιτοποίηση.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

“Η μονάδα 5 της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα είναι μία υπερσύγχρονη μονάδα η οποία αφήνει ένα πολύ μικρό αποτύπωμα, παρά το γεγονός ότι καίει λιγνίτη για να παράγει ηλεκτρισμό.

Αυτή η μονάδα έχει πλέον γίνει η επιτομή της βίαιης απολιγνιτοποίησης. Δηλαδή μίας ψευτοπράσινης ανάπτυξης του Κ. Μητσοτάκη η οποία καθιστά όλη αυτήν την περιοχή οικονομικά ευάλωτη.
Αντί να αξιοποιήσουμε μια επένδυση σχεδόν 2 δισ. € και να μπορέσουμε να έχουμε μια ομαλή μετάβαση στις πράσινες τεχνολογίες και στις ΑΠΕ, αντί γι’ αυτό ούτε χωροταξικό χάρτη έχουμε για τις πράσινες τεχνολογίες. Και κλείνουμε αυτή τη μονάδα κάνοντας την περιοχή οικονομικά ευάλωτη. Μια περιοχή με μεγάλη ανεργία και μεγάλη φτώχεια.
Αυτός δεν είναι τρόπος να προστατεύσεις την τοπική κοινωνία σε μία φάση που χρειάζεται τη στήριξη της Πολιτείας.
Ας ξέρουν οι κάτοικοι της Κοζάνης, της Πτολεμαΐδας, της Καστοριάς, της Δυτικής Μακεδονίας ότι θα είμαστε δίπλα τους για να έχουν ενεργειακή ασφάλεια και να συμμετέχουν στις ευκαιρίες της πράσινης μετάβασης μαζί με ένα εμπεριστατωμένο πλέγμα οικονομικής δραστηριότητας στην περιοχή -που περιλαμβάνει και το πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας- για να μπορέσει αυτή η περιφέρεια να πάει μπροστά.”
Δείτε το βίντεο εδώ:

Γιώργος Βασιλειάδης: Κάτω από το 0 ο υδράργυρος σήμερα το πρωί στην Πτολεμαΐδα – Σημειώθηκε ο πρώτος παγετός

Τις πρώτες πρωινές ώρες σημειώθηκε στην Πτολεμαΐδα η θερμοκρασία των -0,3C, κατεβάζοντας τον υδράργυρο για πρώτη φορά υπό το 0 στην πόλη, για φέτος. Συγκεκριμένα,

Read More »

“10 Τρίτες μέχρι τα Χριστούγεννα ….” – Η πρώτη ανάρτηση της ΝΙΦΑΔΑΣ για τα φετινά Χριστούγεννα

Καθώς ο καιρός ψυχραίνει και μεταβαίνουμε σε χειμερινή διάθεση, έρχεται και το κλίμα των Χριστουγέννων, που στην Πτολεμαΐδα γιορτάζονται με το πρόγραμμα “Νιφάδα – Τι

Read More »
X