Η εκπομπή Ραδιοεφημερίδα με την Αναστασία Κοτζακόλιου φιλοξένησε την Έφη Μιχελάκη – Πολιτευτή του ΣΥΡΙΖΑ, συζητώντας για το κλίμα που επικρατεί στο κόμμα μετά και τις πρόσφατες εξελίξεις.

«Πέρασαν 11 μήνες από την εκλογή προέδρου και από τότε ξεκίνησε ένα κλίμα πολεμικό στον ΣΥΡΙΖΑ, ένα κλίμα που δεν είχε επίκεντρο την πολιτική αλλά το πρόσωπο και αυτό είναι λάθος, για έναν άνθρωπο που θέλει να ασχολείται και να προσφέρει. Εκείνη η εκλογική μάχη φαινόταν απαλή. Δεν πήγαμε σε συνέδριο αλλά απευθείας σε εκλογές. Το πρόβλημα στο κόμμα μας δεν ήταν το πρόσωπο και η ηγετική μορφή, αλλά οι διαδικασίες και οι δομές του», είπε με νόημα η ίδια.

Για τα πρόσωπα, σημείωσε πως ο κ. Κασσελάκης παρουσίασε ιδέες και σχέδιο, έβαλε το σύγχρονο στην πολιτική και κατάφερε να κινητοποιήσει τα μέλη, που τον εξέλεξαν με μεγάλο ποσοστό. «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι θα γυρίσει κανείς την πλάτη στην απόφαση χιλιάδων μελών, αυτό προσβάλει τη δημοκρατία», σχολίασε επίσης.

Ενόψει της Κ.Ε. του Σαββάτου, το κόμμα έχει να αντιμετωπίσει πολλά γεγονότα, προς την κατεύθυνση της εσωστρέφειας, σχολίασε επίσης. Τόνισε πως η λέξη «έκπτωτος» πρόεδρος είναι αντικαταστατική, ενώ τόνισε πως το κόμμα δεν πρέπει να μπει σε κλίμα εσωστρέφειας, καθώς το πρόσωπο πρέπει να εμπνέει και οι πολιτικές δίνουν κατευθύνσεις.

Επίσης, σημείωσε πως το κόμμα είναι σε δύσκολο μονοπάτι και ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του.

X