Σε τοποθέτηση για το θέμα της τηλεθέρμανσης προχώρησε εκτός ημερήσιας διάταξης ο δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς για τα ζητήματα της τηλεθέρμανσης Εορδαίας, μετά και τα όσα έχουν γίνει στο θέμα των χρεών.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος μεταξύ άλλων: «Άνοιξε μια κουβέντα με δύο σκέλη, από τη μια η αγωνία που υπάρχει για το μέλλον μιας επιχείρησης και το μέλλον της Τηλεθέρμανσης και επίσης μια ακατάσχετη παραφιλολογία ειδήσεων και απόψεων. Η δημοτική αρχή έχει επιλέξει ξεκάθαρες κουβέντες για τη διασφάλιση της Τ/Θ. Η Δημοτική Αρχή επέλεξε τη δουλειά και συνεχή εργασία και όχι πολύβουες και ανέξοδες φασαρίες.

Επίσης, ο κ. Πλακεντάς προσέθεσε πως ολοκληρώνεται η συζήτηση με το υπουργείο Ενέργειας και τους εμπλεκόμενους δήμους και όταν υπάρξει το τελικό κείμενο θα έρθει για επικύρωση από το Δημοτικό Συμβούλιο. Μάλιστα ο δήμαρχος εξέφρασε την ελπίδα ότι την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει το τελικό κείμενο και όπως είπε χαρακτηριστικά «θα υπάρξει απάντηση για κάθε αγωνία που υπάρχει για τη ΔΕΤΗΠ», προσθέτοντας ότι η τελευταία προετοιμάζεται για την παροχή τηλεθέρμανσης.

«Εμείς θέλουμε φτηνή τηλεθέρμανση για το λαό», είπε από την πλευρά του ο Πέτρος Ταταρίδης (ΛΑ.ΣΥ.), προσθέτοντας ότι «Η δημοτική αρχή συνέβαλε με τη σιωπή της σε αυτά που λέγονται χρέη. Εμείς λέμε ότι δεν πρέπει να αναγνωρίζονται χρέη. Μας χρωστούν δεν τους χρωστάμε. Η ΔΕΗ έχει βγάλει δισεκατομμύρια, η θέρμανση είναι ψίχουλα», προσθέτοντας ότι στις 26/9 και 7 μ.μ. θα γίνει διαδήλωση στην κεντρική πλατεία Πτολεμαΐδας για το θέμα της θέρμανσης.

X