Η εκπομπή Ζουν Ανάμεσά μας με τον Αντώνη Πουγαρίδη φιλοξένησε τον Καλλίνικο Χολέβα – Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Στρατηγικού Σχεδιασμού και Διοίκησης του Δήμου Σερβίων.

Αρχικά, κλήθηκε να μιλήσει για το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η αποκατάσταση του δημαρχείου Σερβίων, το οποίο έπαθε μεγάλη ζημιά μετά την καταστροφική φωτιά που έπληξε το δήμο. Ο κ. Χολέβας σημείωσε πως είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που απασχολεί τη δημοτική αρχή, η οποία κατάφερε να δράσει πολύ εύκολα, λαμβάνοντας δεσμεύσεις από το υπουργείο ότι θα δοθούν χρηματοδότησης, αλλά ένα λάθος που είχε γίνει πήγε πίσω ένα χρόνο την εξασφάλιση χρηματοδότησης. Αυτή ήρθε ένα χρόνο μετά από τη νέα διοίκηση του ΥΠΕΣ και τον Θ. Λιβάνιο, ενώ λύθηκε το θέμα του ιδιοκτησιακού με το οικόπεδο των προσκόπων το οποίο πλέον εξαγοράστηκε. Πλέον βρίσκονται στη φάση τροποποίησης του ρυμοτομικού ώστε να μπορέσει να καταστεί ο χώρος κατάλληλος και να κατασκευαστεί εκεί η επέκταση του δημαρχείου.

Επίσης, γίνεται προγραμματική με την ΑΝΚΟ, σαν σύμβουλος του έργου, ώστε να προχωρήσει η κατασκευή ου, με ό,τι χρήματα υπάρχουν από την αρχική χρηματοδότης του ΥΠΕΣ και τη βοήθεια της περιφέρειας, προσέθεσε.

Ερωτηθείς πότε αναμένεται να γίνει το δημαρχείο στα Σέρβια, ο κ. Χολέβας απάντησε πως αν όλα κυλήσουν ομαλά μετά από ένα χρόνο θα μιλάμε για κατασκευή.

Αν και «άστεγος» ο δήμος, κατάφερε να φιλοξενήσει τόσο τον πρωθυπουργό όσο και υπουργούς, με πιο πρόσφατη την επίσκεψη του υπουργού ψηφιακής διακυβέρνησης κ. Παπαστεργίου.

Ο κ. Χολεύας ανέφερε σχετικά πως η έλευση στελεχών της κυβέρνησης είναι πολύ σημαντική, καθώς έτσι γνωρίζουν από πρώτο χέρι για τα προβλήματα της περιοχής, όπως το δημαρχείο, και τον αντιδήμαρχο να ευχαριστεί τον βουλευτή Μ. Παπαδόπουλο για τη συμβολή του σε παρόμοιες επαφές.

Σε ό,τι αφορά τις θετικές εξελίξεις που έφερε η επίσκεψη του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ο δήμος Σερβίων θα επωφεληθεί άμεσα από τρεις δράσεις, ιδίως σε ό,τι αφορά τα εξής:

Πρώτα, για το πρόγραμμα «smart cities», ανακοινώθηκε ότι θα υπάρξει ένταξη σε ένα μήνα, ώστε να αναβαθμιστούν οι εσωτερικές υπηρεσίες του δήμου ψηφιακά. Επίσης για το πρόγραμμα που αφορά στο διαδίκτυο είναι θέμα ημερών η εγκατάσταση 21 αναμεταδοτών σήματος wifi, όπου θα δίνεται η δυνατότητα σε κοινοτικά κτήρια για δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Τέλος, στο πρόγραμμα αναβάθμισης του δικτύου Internet και τηλεφωνίας στο Δήμο, το έργο είναι συμβατοποιημενο και θα αφορά σε συνολική αναβάθμιση υποδομών στην περιοχή, ώστε να υπάρχει καλύτερη πρόσβαση στο ιντερνέτ.

X