Η Φωτεινή Μάντσου φιλοξένησε στο True Story Radio την Ελένη Χονδροματίδου – Περιφερειακή Σύμβουλο, πρόεδρο στα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης ΑμεΑ σε Κοζάνη & Άγιο Χριστόφορο.

Πιο συγκεκριμένα, την Τετάρτη 18/9 θα γίνει εκδήλωση στην οποία η Μητρόπολη Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας θα δωρίσει αθλητικό εξοπλισμό στα ΚΕΚ ΑμΕΑ. Η δράση αυτή προέκυψε σε συνέχεια επίσκεψης του Μητροπολίτη Ειρηναίου τον Μάιο στο ΚΕΚ ΑμεΑ στον Άγιο Χριστόφορο. Εκεί ο Μητροπολίτης ζήτησε από τους υπεύθυνους να του υποδείξουν τι χρειάζονται, προκειμένου η εκκλησία να βοηθήσει τα άτομα με αναπηρία.

Πρόκειται για εξοπλισμό και τα δύο κέντρα, σε Κοζάνη και Άγιο Χριστόφορο και ποιο συγκεκριμένα παρέχονται: Δύο αναδιπλούμενα τραπέζια αντισφαίρισης, τρεις μπάλες ποδοσφαίρου, είκοσι κώνοι, πέντε ράβδοι και πέντε στεφάνια γυμναστικής, καθώς και ό,τι χρειάζονται τα άτομα με αναπηρία ώστε να ενδυναμώσουν το κορμί τους.

Η Μητρόπολη, μάλιστα, με μήνυμά της προς το εργαστήρι σημειώνει ότι «θα σταθεί αρωγός στο Εργαστήρι, τους κόπους Σας και του προσωπικού του, για τη βελτίωση της υγείας και την αξιοπρεπή διαβίωση των αδελφών μας με αναπηρίες».

Να σημειωθεί πως το ειδικό εργαστήριο συμμετέχει σε πρόγραμμα κολύμβησης, με τα άτομα με αναπηρία να κάνουν χρήση της μικρής πισίνας, για ένα δίωρο την εβδομάδα. «Η χρήση της πισίνας ήταν ατελώς για τα κέντρα επαγγελματικής κατάρτισης των ατόμων με αναπηρία, προκειμένου να λάβουν τα άτομα με αναπηρία ό,τι χρειάζεται για το σώμα και την ψυχή τους».

Επίσης, η ίδια αναφέρθηκε στη διοργάνωση των “Special Olympics”, με τη συμμετοχή εφέτος του Ειδικού Εργαστηρίου Κοζάνης αλλά και της Πτολεμαΐδας, όπως επίσης και αυτά της Καστοριάς και των Γρεβενών.

Επίσης, ανέφερε πως το κέντρο στον ΆγιοΧ ριστόφορο έχει τύχει πολύ θερμής υποδοχής από τα άτομα του χωριού, μιας και κυρίες του χωριού πηγαίνουν στα παιδιά μαθαίνοντάς τα να κάνουν πίτες, κουλουράκια και κεράσματα, τα οποία θα δοθούν στον Μητροπολίτη προκειμένου να μοιραστούν ως κέρασμα στο Γηροκομείο της Φλώρινας, ως «ευχαριστώ».

Επίσης, η ίδια ανέφερε πως έχει γίνει αδελφοποίηση του ΚΕΚ ΑμΕΑ Αγ. Χριστοφόρου με το 1ο δημοτικό σχολείο Αγ. Παρασκευής, γεγονός που οδήγησε σε βράβευση του σχολείου από διεθνή οργανισμό λόγω συμπερίληψης στις δράσεις του και των παιδιών με αναπηρία. Για το λόγο αυτό θα τιμηθεί και ο κ. Δημ. Τσιομπάνος, που προσέφερε προς αυτή την κατεύθυνση.

 

X