Ιδιαίτερη βαρύτητα είχε η φετινή τέλεση του καθιερωμένου Αγιασμού από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.κ Ειρηναίου, συνεπικουρούμενου από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Αρχιμανδρίτη Νικηφόρο Μανάδη, για την έναρξη της νέας περιόδου των συσσιτίων για το 2024-2025, του Χριστιανικού Φιλανθρωπικού Σύλλογου “Καλός Σαμαρείτης” της Πτολεμαΐδας. Ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη το Σύλλογο, για το θεάρεστο έργο που επιτελεί επί πολλά χρόνια στην περιοχή, καθώς καλύπτει τις ανάγκες σε τροφή , πολλών αναξιοπαθούντων συνανθρώπων .

Με την Ελπίδα να συνεχιστεί ο θεσμός των συσσιτίων χωρίς προβλήματα και στη νέα περίοδο, ο Πρόεδρος του “Καλού Σαμαρείτη” Απόστολος Πατσινακίδης ευχαρίστησε όλους όσους στηρίζουν την πολύχρονη προσπάθεια του Συλλόγου και ιδιαίτερα τις εθελόντριες μαγείρισσες , που χωρίς αυτές δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί το μεγάλο αυτό κοινωνικό έργο. Να σημειωθεί ότι ο θεσμός των συσσιτίων συνεχίζεται επί πολλά χρόνια χάρη στην καλή συνεργασία του Προέδρου , των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των εθελοντριών , που τους χαρακτηρίζει η αγάπη για προσφορά και πάντα για τη δόξα Του Θεού. Το σίγουρο είναι ότι με τη βοήθεια των χορηγών και τη συνδρομή της Εκκλησίας, φορέων και πολιτών ο “Καλός Σαμαρείτης” προσφέρει πάνω γύρω στα 130-140 γεύματα καθημερινά σε πολίτες , που έχουν ανάγκη .

Εξάλλου το γεγονός ότι τα συσσίτια αυξάνονται κάθε χρόνο αποδεικνύει την αναγκαιότητα λειτουργίας ανάλογων κοινωνικών δομών, που θα μπορούν να προσφέρουν ανακούφιση σε απόρους ή οικονομικά ασθενέστερους πολίτες. Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος απλός και προσιτός όπως είναι , περπάτησε στην Κεντρική Οδό της Πόλης, συνομιλώντας με τους κατοίκους.

ΚΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑΣΙΧΙΔΟΥ

X