Ο Μιχάλης Παπαδόπουλος παρευρέθηκε την Κυριακή 15/9, στην Μικρασιατική Στέγη Πτολεμαΐδας όπου κατέθεσε στέφανο προς τιμήν της ημέρας μνήμης της Μικρασιατικής Καταστροφής του 1922.

Με ανάρτησή του στο Facebook τονίζει τη σημαντικότητα τέτοιων ημερών μνήμης για τις ματωμένες σελίδες της πρόσφατης ιστορίας.

Δείτε ολόκληρη την ανάρτηση:
” Στο Ετήσιο Μνημόσυνο για τα θύματα της Μικρασιατικής Καταστροφής που τελέστηκε στον Ι.Ν. Αγίων Νεομαρτύρων Πτολεμαΐδας και στην επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στον χώρο της Μικρασιατικής Στέγης.

 Η καταγραφή μιας Γενοκτονίας στην συλλογική μνήμη των Ελλήνων και η καταξίωσή της στην ιστορική μνήμη, βρίσκει την έκφρασή της στην ανακήρυξη της 14ης Σεπτεμβρίου -ημέρα που η Σμύρνη πυρπολήθηκε από τα κεμαλικά στρατεύματα- ως Ημέρα Μνήμης για μια από τις πλέον ματωμένες σελίδες της πρόσφατης ιστορίας.
 Ας μην ξεχναμε ότι οι λαοί μένουν πάντα ζωντανοί όταν διατηρούν την ιστορική τους μνήμη, όταν τιμούν τους προγόνους τους,εκείνους που σφαγιάστηκαν, που ξεριζώθηκαν, αλλά δεν λύγισαν…Εκείνους που μέσα από την προσφυγιά βρήκαν τον τρόπο να επιβιώσουν, να διηγηθούν, να μην ξεχάσουν ποτέ.”
X