Η εκπομπή Ζουν Αναμεσά μας με τον Αντώνη Πουγαρίδη φιλοξένησε την Χριστίνα Χονδρογιάννη – Δημοσιογράφος – Εκδότρια της Εφημερίδας «Η ΚΕΡΚΥΡΑ ΣΗΜΕΡΑ», μιλώντας για τον υπερκορεσμό του τουριστικού προϊόντος.

Η ίδια μίλησε για την έλλειψη υποδομών που υπάρχουν, τονίζοντας πως η Κέρκυρα όπως είναι η κατάσταση σήμερα δεν αντέχει άλλο. «Οι υποδομές είναι ίδιες τα τελευταία 40 χρόνια, ενώ ο τουρισμός συνεχώς αυξάνεται. Το νησί έχει έλλειψη κυκλοφοριακών μέτρων, με το πρόβλημα να είναι τεράστιο, όχι μόνο στο κέντρο αλλά και σε βορρά και νότο. Δρόμος 3-4 χλμ διανύεται σε δύο ώρες, ενώ ένα ακόμη πρόβλημα είναι τα σκουπίδια στην Κέρκυρα, όπως και το ζήτημα της ύδρευσης», είπε χαρακτηριστικά.

Για το νερό, είπε πως για την Κέρκυρα πρόβλημα είναι το παλαιωμένο δίκτυο και όχι η έλλειψη νερού, ενώ για το κυκλοφοριακό τόνισε πως αναγκαίο είναι ένα ΣΒΑΚ αλλά κυρίως «να σπάσουν αυγά», τονίζοντας την ανάγκη να σταματήσει παντελώς η κίνηση οχημάτων στο κέντρο της πόλης.

«Υπάρχουν λύσεις αλλά δεν ξέρω αν θα εφαρμοστούν», κατέληξε, λέγοντας πως το πρώτο καλοκαίρι της διαχείρισης του νέου δήμου δεν έγινε κάτι στο νησί.

X