Το μυαλό μας είναι στους καταναλωτές και σε τη τιμή θα πληρώνουν το ρεύμα, υποστήριξε ο Υπουργός Ενέργειας, Θόδωρος Σκυλακάκης, απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή ΠΑΣΟΚ της Π.Ε. Κοζάνης, Πάρι Κουκουλόπουλου, σχετικά με τις ΑΠΕ.

Ο Βουλευτής αναφέρθηκε στην «ανεξέλεγκτη» ανάπτυξη ΑΠΕ στη Δυτική Μακεδονία η οποία, όπως είπε, καλείται να σηκώσει το 25% της συνολικής ισχύς των ΑΠΕ όταν εκπροσωπεί το 2,5% του πληθυσμού της χώρας, χωρίς τη συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας, της αυτοδιοίκησης και των αγροτών.

Παράλληλα έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου αναφερόμενος σε πολλές πληροφορίες που ακούγονται για πώληση εγκαταστημένων έργων ΑΠΕ στη Δυτική Μακεδονία, σε ξένες εταιρείες:

«Η γη της Δυτικής Μακεδονίας, σιωπηρά και τεχνηέντως παραχωρείτε σε ξένα χέρια χωρίς να ανοίξει μύτη».

Ο Υπουργός Ενέργειας απάντησε πως το μεγάλο ενδιαφέρον των μικρομεσαίων επενδυτών υπήρχε διότι ίσχυε ως ένα σημείο η λεγόμενη «ταρίφα» η όποια εκτόξευε τις τιμές του ρεύματος για τον καταναλωτή.

«Το ερώτημα είναι τι θέλουμε να έχουμε; Επιδοτούμενη ενεργειακή δημοκρατία την οποία θα πληρώνει ο καταναλωτής ή ισόρροπη ανάπτυξη μικρών και μεγάλων; Σταματήσαμε τους διαγωνισμούς με τις ταρίφες και τις επιδοτήσεις για τα έργα αποθήκευσης ενέργειας. Να ξέρετε πως πολλοί καθυστερούν τέτοιες επενδύσεις γιατί περιμένουν επιδοτήσεις».

Στη διάρκεια της συζήτησης ο Πάρις Κουκουλόπουλος αναφέρθηκε στη μεγάλη επένδυση που περιμένει η περιοχή για το εργοστάσιο μπαταριών, λέγοντας πως «περιμένουμε στο ακουστικό μας τόσο καιρό», με τον Υπουργό να σημειώνει πως η κυβέρνηση στηρίζει τη συγκεκριμένη επένδυση.

 

 

 

X