Το πρώτο κουδούνι  και τα μεστού περιεχομένου μηνύματα των πολιτικών.

Είναι πλέον θεσμός.

Εγκαίνια, πάσης φύσεως, και αγιασμός λόγω της έναρξης της σχολικής χρονιάς δεν νοούνται χωρίς την παρουσία πολιτικών!

Μια παρουσία που δεν έχουμε καταλάβει ακόμα σε τι ακριβώς ωφελεί τα παιδιά που θα ξανακαθίσουν στα θρανία και τους εκπαιδευτικούς που θα αναλάβουν και πάλι το σημαντικό έργο της επιμόρφωσης τους. (σ. σ. ίσως να αδυνατούμε να την καταλάβουμε καθώς, ομολογούμε πως, δεν διαθέτουμε τις απαραίτητες πολιτικές γνώσεις και την κατάλληλη κατάρτιση)

***

Πάντως εκείνο που μας εντυπωσίασε και φέτος είναι πως οι περισσότεροι των πολιτικών μας σε όλη την ελληνική επικράτεια κατάφεραν να δώσουν το παρόν όχι σε έναν αλλά σε δύο τουλάχιστον αγιασμούς.

Αυτό αποδεικνύει το πόσο μεθοδευμένα και συντονισμένα κινούνται προκειμένου να εξασφαλίσουν τα πολυπόθητα φωτογραφικά στιγμιότυπα που θα αρχειοθετηθούν κι αυτά μαζί με τα άλλα σ’ ένα ξεχωριστό κεφάλαιο του άλμπουμ της λαμπρής και άκρως αποδοτικής πολιτικής τους δραστηριότητας, που φέρει τον τίτλο «Πάντα και παντού δίπλα στον πολίτη. Από το νηπιαγωγείο μέχρι το Πανεπιστήμιο»!

***

Εντυπωσιακά, το δίχως άλλο, και τα μεστού περιεχομένου μηνύματα που εξέδωσαν με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Παρόλο που μπήκαμε στον πειρασμό να διαβάσουμε κάποια εξ αυτών, τελικά το αποφύγαμε δείχνοντας δύναμη χαρακτήρα και την απαραίτητη αυτοσυγκράτηση.

Κάπως έτσι όμως, μείναμε πάλι με την σταθερή απορία.

Αυτοί τα εκδίδουν και καλά κάνουν.

Τα διαβάζει, άραγε, κανείς

***

Καλή σχολική χρονιά σε όλα τα παιδιά, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς τους.

 

Δήμος Κοζάνης: Νέα, οξύτατη, κόντρα στα… μαρμαρένια αλώνια του πολιτισμού!

Μετά τη γνωστή πλέον ανάρτηση στο προσωπικό της προφίλ στο facebook της ηθοποιού κ. Τζόυς Ευείδη για την κατάσταση στην οποία βρήκαν η ίδια και οι συνάδελφοι της τα καμαρίνια και τις τουαλέτες στο ανοιχτό θέατρο Κοζάνης όπου έδωσαν παράσταση το βράδυ της περασμένης Κυριακής, προχθές είχαμε και νέα επεισόδια.

Η Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη, τόπος να ζεις» εξέδωσε ανακοίνωση με τίτλο «Ο πολιτισμός δεν αποτελεί προτεραιότητα για την Δημοτική αρχή Κοκκαλιάρη», για ν’ απαντήσει ο συνδυασμός που βρίσκεται στη Δημοτική αρχή με δικό του κείμενο που τιτλοφορούνταν «Ανεύθυνη και ασόβαρη η αντιπολίτευση του κ. Κουζιάκη».

Χθες, και μέχρι την ώρα που γραφόταν οι γραμμές αυτές, είχαμε νέα ανακοίνωση εκ μέρους της Δημοτικής Κίνησης «Κοζάνη, τόπος να ζεις», πάνω στο ίδιο, πάνω κάτω θέμα, με τίτλο «Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί κ. Κοκκαλιάρη».

***

Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, ούτε διαθέτουμε μαντικές ικανότητες για να κάνουμε προβλέψεις, αν θα συνεχιστεί αυτή η νέα, οξύτατη, κόντρα που έχει ξεσπάσει στα… μαρμαρένια αλώνια του πολιτισμού και αν το… σχοινί τραβήξει κι άλλο.

Το ότι ο πολιτισμός μπορεί να προκαλέσει εντάσεις και οξύτατες αντιπαραθέσεις είναι γνωστό και επιβεβαιωμένο πολλές φορές μέχρι σήμερα και το έχουμε δει να συμβαίνει, συχνά, ακόμα και κατά τη διάρκεια διαφόρων συνεδρίων.

Μόνο που αυτή τη φορά η αντιπαράθεση και ο ντόρος γίνεται εκτός… συνεδρίων, αφού το ένα έχει ήδη πραγματοποιηθεί και το άλλο μέλλεται να πραγματοποιηθεί.

***

Ωστόσο, και στην περίπτωση αυτή ισχύει το γνωστό ρητό ουδέν κακόν αμιγές καλού.

Τι εννοούμε;

Με την αντιπαράθεση μεταξύ της Δημοτικής αρχής Κοζάνης και της Δημοτικής Κίνησης «Κοζάνη, τόπος να ζεις» έγινε γνωστό σε περισσότερους, καθώς μάλλον λίγοι το είχαν μάθει, πως διεξήχθη συνέδριο για τη δημιουργική γραφή στην Κοζάνη και μαθεύτηκε, επίσης, ότι πρόκειται να γίνει σύντομα και συνέδριο Βιβλιοθηκονόμων στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης.

Κι αυτό κέρδος είναι…

***

Υ.Γ. Αν δεν κάνουμε λάθος, η αφορμή γι’ αυτή την αντιπαράθεση δόθηκε από την ανάρτηση της κ. Τζόυς Ευείδη, οπότε από την εξέλιξη της ίσως προκύψει και κάτι καλό τόσο για τις εγκαταστάσεις όσο και για τις δράσεις του πολιτισμού στο Δήμο Κοζάνης.

Γι’ αυτό και αναγνωρίζοντας τη συμβολή της ηθοποιού σε όλο αυτό μήπως θα έπρεπε να τιμηθεί και ν’ ανακηρυχθεί επίτιμη δημότης Κοζάνης;

Αν δεν το κάνει ο Δήμος, ίσως θα πρέπει να αναλάβει τη σχετική πρωτοβουλία η Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη, τόπος να ζεις».

Αρκεί μέχρι τότε κάτι να έχει διορθωθεί η κατάσταση με τα καμαρίνια και τις τουαλέτες στο ανοιχτό θέατρο για να μην αναγκαστεί να κάνει και νέα ανάρτηση η συμπαθής ηθοποιός…

 

 

 

X