Την έντονη ανησυχία τους για το σταμάτημα των εργασιών στο κτήριο της «ΗΛΙΑΧΤΙΔΑΣ» εξέφρασαν με ανάρτησή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα μέλη του συλλόγου ΑμΕΑ «ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ» Δυτικής Μακεδονίας, ζητώντας ουσιαστικά απαντήσεις από επίσημα χείλη για το τι έχει συμβεί.

Όπως φαίνεται οι εργασίες έχουν σταματήσεις εδώ και κάποιες ημέρες με τον εργολάβο του έργου να μένει απλήρωτος για μήνες, σε ένα έργο που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

Για το πολύπαθο αυτό έργο δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνονται καθυστερήσεις και δυσλειτουργίες στην εκτέλεσή του, με τις αρμόδιες υπηρεσίες να προσπαθούν να βρουν άκρη στα γραφειοκρατικά ζητήματα τα οποία δεν επιτρέπουν την ροή αποπληρωμής του εργολάβου.

Υπενθυμίζεται πως φορές υλοποίησης του έργου είναι ο Δήμος Κοζάνης, με τη σύμβαση να υπογράφεται στα μέσα Ιουλίου το 2023 με προϋπολογισμό 3.715.186,59 ευρώ.

Το έργο περιλαμβάνει τη δημιουργία Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, που θα αποτελείται από πέντε μικρές μονάδες – διαμερίσματα, όπου θα διαβιούν από δύο έως και τέσσερις φιλοξενούμενοι με ανεπτυγμένο βαθμό αυτονομίας και αυτοεξυπηρέτησης, καθώς και Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία.

 

X