Ο Δήμος Κοζάνης και η Εταιρεία Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Αποκατάστασης (Ε.Ψ.Υ.Κ.Α.) οργανώνουν το 2ο Festival Ψυχικής Υγείας Κοζάνης “Let’s Get Together”, την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024, στο Πάρκο Δημοτικού Κήπου Κοζάνης. Η εκδήλωση, που θα διαρκέσει από τις 10:00 το πρωί έως τις 23:00 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο, έχει στόχο να φέρει πιο κοντά το κοινό και τη νεολαία της πόλης με τους φορείς που δραστηριοποιούνται στο χώρο της ψυχικής υγείας.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα υπάρχουν δράσεις και εκδηλώσεις που στοχεύουν στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για θέματα ψυχικής υγείας και ψυχοκοινωνικής ανάπτυξης.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

-Ενημερωτικά περίπτερα από φορείς ψυχικής υγείας.
-Ομιλίες και ψυχοεκπαιδευτικά εργαστήρια.
-Βιωματικά εργαστήρια και καλλιτεχνικές δράσεις με τη συμμετοχή του κοινού.
-Δράσεις για Όλους Η εκδήλωση αναμένεται να καθιερωθεί ως θεσμός στην πόλη της Κοζάνης, προωθώντας την αλληλεγγύη, τη συνεργασία και την υποστήριξη μέσα από την τέχνη, τον αθλητισμό και τον εθελοντισμό.

Ορισμένες από τις σημαντικές δράσεις περιλαμβάνουν:

-“ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ” και ΚΑΠΗ Κοζάνης: Με βιωματική ομάδα εμψύχωσης με τίτλο «Γερνάω; ή γυρνάω; ή γυρνάω και δεν γερνάω;», καθώς και προβολή βίντεο που παρουσιάζει τις δράσεις των δομών αυτών.
-Κέντρο Κοινότητας Δήμου Κοζάνης: Βιωματικό εργαστήριο με μαθητές Λυκείου με θέμα «Πέντε αντίδοτα για το στίγμα της ψυχικής ασθένειας».
-Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Δήμου Κοζάνης: Εργαστήριο ευαισθητοποίησης για την ισότητα των φύλων, με τίτλο «Έχει φύλο η καρδιά; Χτίζοντας υγιείς σχέσεις ανάμεσα στα φύλα».

Η εκδήλωση φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο συνάντησης πολιτών και φορέων ψυχικής υγείας, προσφέροντας παράλληλα μια ευκαιρία για ενδυνάμωση των σχέσεων μέσα από την τέχνη και την κοινωνική συνεισφορά. Σας περιμένουμε να συμμετέχετε σε αυτή την όμορφη γιορτή, προωθώντας την ευαισθητοποίηση για θέματα ψυχικής υγείας και κοινωνικής ενσωμάτωσης.

X