Σήμερα Τετάρτη 11/9, ο πεζόδρομος Βασ. Σοφίας στην Πτολεμαΐδα φιλοξενεί  την Έκθεση φωτογραφίας “Τα πρόσωπα της Γιορτής” των Χαράλαμπου Βλαχοδήμου και Φάνη Τοψαχαλίδη. Η έκθεση θα λειτουργήσει από τις 10:00 έως τις 15:00 και από τις 17:00 ως τις 21:00.

Πρόκειται για μια έκθεση του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων με Αναπηρία «ΛΑΜΠΗΔΟΝΕΣ», ως αποτέλεσμα του ετήσιου προγράμματος των «ΝΗΜΑΤΩΝ», που υλοποιήθηκε πέρυσι όλη τη χρονιά και όπως τόνισε η πρόεδρος του συλλόγου Όλγα Ντέλλα: «Αυτό σήμερα αφενός είναι αντίδοτο στη λήθη και αφετέρου εστιάζει στα πρόσωπα της γιορτής, σε άτομα με ή χωρίς αναπηρία».

Σημείωσε πως ζητούμενο ήταν να μην χαθεί κάτι από τη στιγμή των εκδηλώσεων «ΝΗΜΑΤΑ», με τους φωτογράφους να αποκαλύπτουν ό,τι έζησαν και όπου εστίασαν το βλέμμα τους, με τις στιγμές που προκύπτουν να είναι φυσικές και ανεπιτήδευτες: Από παιδιά με αναπηρία και μη, εθελοντές και μη, όλοι μαζί έγιναν μια αγκαλιά, αναφέρει με συγκίνηση.

Αρκετές λήψεις προέκυψαν απρόοπτα, όπως η στιγμή αφήγησης της Έφης Γεροκώστα, με τα παιδιά να ανεβαίνουν επάνω στη σκηνή του Πνευματικού Κέντρου. Ο Γιάννης επανέλαβε τα λόγια της αφήγησης, κάτι που έγινε σαν «θαύμα», όπως σημείωσε η κ. Ντέλλα με συγκίνηση.

Μια ακόμη ιστορία, είναι το βιβλίο που παρουσιάστηκε, το βιβλίο της Μαρίας Βλαχοδήμου, με τίτλο «Είσαι η πανσέληνός μου», που αποτελεί την καταγραφή του ποιοτικού λόγου της ίδιας, από την μητέρα της Όλγα. Το βιβλίο μοιράζεται με το κοινό, ως ανάγκη να μοιραστούν οι σκέψεις της με τον κόσμο.

Το βιβλίο θα παρουσιαστεί σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, τον Νοέμβριο και Δεκέμβριο, αντίστοιχα.

«Η παύση που έκαναν οι άνθρωποι, ανθρώπων που τρέχουν, για να δουν αυτά τα βλέμματα, είναι σήμερα μια ημέρα χαράς στον πεζόδρομο της Βασ. Σοφίας», κατέληξε.

X