Μια πολύ δύσκολη περίοδο διανύει το ΚΑΦΚΑ Αμυνταίου, με την κλινική να “ανοιγοκλείνει”. Δυστυχώς, δεν έχει γίνει τίποτα για την αναβάθμιση του και υπολειτουργεί, με τους πολιτικούς παράγοντες που κάθε τόσο το επισκέπτονται να μιλάνε για τις φιλόδοξες αναπτυξιακές παρεμβάσεις για την επέκταση και αξιοποίηση του.

 

Τη μία δεν υπάρχουν γιατροί, την άλλη δεν υπάρχουν ασθενείς, τη μία ανοίγει, την άλλη κλείνει. Τι γίνεται με αυτήν την ιστορία; Δήμος Αμυνταίου και Σταύρος Παπασωτηρίου πρέπει να ενεργοποιηθούν άμεσα, γιατί είναι ήδη αργά. Σε λίγο θα φτάσει η ώρα που θα πουν κάποιοι πρόθυμοι “τι το κρατάτε, κλείστε το”.

 

Βρισκόμαστε εν αναμονή του πορίσματος που θα εκδοθεί για να εξηγήσει το τι ακριβώς έγινε στη δεξαμενή του αντλιοστασίου της ΔΕΤΗΠ στην Πτολεμαΐδα που προκάλεσε την μεγάλη ζημιά στις 2 Αυγούστου. Μπορεί σύμφωνα με την ανακοίνωση της επιχείρησης η ζημιά να μην επηρεάσει άμεσα τη θερμική περίοδο που έρχεται, όμως σίγουρα πρόκειται για μία μεγάλη βλάβη που εκτός από ανησυχία για τη συνέχεια, θα προκαλέσει και μία σημαντική οικονομική επιβάρυνση για να επισκευαστεί τόσο στην επιχείρηση όσο και έμμεσα στους καταναλωτές.

 

Πάντως σύμφωνα με τα όσα είπε στον Flash ο πρόεδρος της επιχείρησης Δημήτρης Καρακασίδης δεν έχει διενεργηθεί κάποια ένορκη διοικητική εξέταση για το θέμα. Εννοείται ότι υπάρχουν απορίες στους δημότες για το τι ακριβώς έγινε και αν προκύπτουν ευθύνες.

 

Φτάνουν οι μέρες και κοντεύει η ημερομηνία που θα κληθεί η ΔΕΤΗΠ να ανοίξει τους διακόπτες. Η 15η Οκτωβρίου συνήθως είναι ημέρα που ανοίγει η τηλεθέρμανση για την νέα θερμαντική περίοδο, και προς το παρόν φαίνεται να μην υπάρχει κάποια συμφωνία κλεισμένη με την ΔΕΗ για την παροχή θερμικής ενέργειας. Άραγε θα βρεθεί η πολυαναμενόμενη πολιτική λύση; Η συμφωνία που αναμένουμε να υπογραφεί έως τότε θα έχει υπογραφεί; Αν όχι τι θα σημαίνει αυτό για τους καταναλωτές; Ερωτήματα που καθημερινά τίθενται στο τραπέζι από τους δημότες της Πτολεμαΐδας.

 

Το σημαντικότερο που θα πρέπει να απαντήσουμε σχετικά με τα χρέη της Τηλεθέρμανσης, είναι το αν μπορεί να αναλάβει η ΔΕΗ και οι μέτοχοι της, να επωμιστούν τμήμα από τα χρέη μιας δημοτικής επιχείρησης.

 

“Πάνω στο Πέτρινο Σχολείο της Πτολεμαΐδας”, πέσαμε προ μιας εβδομάδας περιηγούμενοι στο κοινωνικό δίκτυο TIKTOK τις προηγούμενες μέρες. Παρακολουθήσαμε βίντεο που ανέβασε κάτοικος Πτολεμαΐδας που κατοικεί πολύ κοντά στο Πέτρινο σχολείο, ο οποίος διαμαρτύρονταν για την όχληση που δημιουργείται κατά τις βραδινές ώρες όταν υπάρχουν εκδηλώσεις στον αυλόγυρο του σχολείου. Ο ίδιος είπε στο βίντεο πως λόγω της φρικτής ζέστης που είχε εκείνη τη μέρα (στο φεστιβάλ του ΚΚΕ) δεν μπορούσαν οι ένοικοι να κλείσουν τα παράθυρα και έτσι άκουγαν την έντονη μουσική μέχρι αργά το βράδυ.

 

Αμηχανία έχουν προκαλέσει τα όσα γίνονται στο ΣΥΡΙΖΑ και στα στελέχη της περιοχής. Η πλειοψηφία των στελεχών του Νομού Κοζάνης φαίνεται πώς είναι υπερασπιστές του Στέφανου Κασσελάκη και πως υπερασπίζονται τις πολιτικές του επιλογές και στο δημόσιο λόγο τους, είτε με συνεντεύξεις όπως η Έφη Μιχελάκη είτε με τοποθετήσεις στα κοινωνικά δίκτυα, όπως αρκετοί άλλοι. Από την άλλη μεριά, αίσθηση προκάλεσε το άρθρο του πρώην βουλευτή Θέμη Μουμουλίδη με τίτλο “Αγάπη μου συρρίκνωσα το κόμμα” που κριτίκαρε τις επιλογές του σημερινού προέδρου. Η νυν βουλευτής Καλλιόπη Βέττα φαίνεται να κρατά στάση αναμονής χωρίς να μπαίνει …στη μάχη.

X