Η εκπομπή Ζουν Ανάμεσά μας με τον Αντώνη Πουγαρίδη φιλοξένησε την Αλεξάνδρα Βράκα, Υπεύθυνη του City ΚΕΠ, για τα ψηφιακά νέα της εβδομάδας. Ειδικότερα, ξεκίνησε αναφερόμενη στις αιτήσεις που είναι ανοιχτές για θέσεις εργασίας.

Ανοιχτές θέσεις υπάρχουν για 8μηνα στο ΛΚΔΜ σε πολλές ειδικότητες (γεωλόγους, δασολόγους, ηλεκτρολόγους μηχανικούς, μηχανολόγους μηχανικούς, ηλεκτροσυγκολλητές, ηλεκτροτεχνίτες, μηχανοτεχνίτες αυτοκινήτων, μηχανοτεχνικούς, τεχνίτες ορυχείων, χειριστές ανυψωτικών και άλλων μηχανημάτων, χειριστές και οδηγούς. Αιτήσεις μέχρι 16/9 και ακόμη μια φορά ζητείται βιογραφικό.

Στη ΔΕΤΗΠ, υπάρχουν αιτήσεις με 8μηνα για ειδικότητες: Τεχνικούς Μηχανοτεχνικούς, τεχνικούς ηλεκτρολόγους και ηλεκτροσυγκολλητή – οξυγονοκολλητή. Αιτήσεις μέχρι 16/9.

Αιτήσεις είναι ανοιχτές και στη Σχολή Πυροσβεστικής σε Πτολεμαΐδα και Τσοτύλι, με πτυχίο μάγειρα και προϋπηρεσία.

Θέσεις άνοιξαν και στον ΔΕΔΔΗΕ σε ειδικότητες: Ηλεκτρολόγους μηχανικούς (Κοζάνη), υπάλληλος γραφείου (Κοζάνη), ηλεκτρολόγους μηχανικούς (Πτολεμαΐδα), ηλεκτροτεχνικούς δικτύων (Πτολεμαΐδα και Κοζάνη), οδηγούς – μηχανοδηγούς -χειριστές σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα, με αιτήσεις ως 16/9.

Ακόμη, θέσεις για δασκάλους καλλιτεχνικών ειδικοτήτων υπάρχουν και στο Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης.

Αρκετός κόσμος πλέον κάνει αιτήσεις για διορισμό μέσω ΑΣΕΠ, και δεν είναι λίγοι αυτοί που διορίζονται πλέον, προσθέτει η κ. Βράκα, λέγοντας πως αναζωπυρώθηκε το ενδιαφέρον του κόσμου για το δημόσιο.

Μάλιστα αναφέρθηκε στο πρόβλημα έλλειψης τεχνικού εξειδικευμένου προσωπικού.

Επίσης, αναφέρθηκε και στο κοινωνικό τιμολόγιο, καθώς οι δικαιούχοι έχουν δικαίωμα ανανέωσης με νέα αίτηση, αλλιώς αυτό κόβεται.

Για το επίδομα θέρμανσης, γύρω στις 15/10 θα αρχίσουν να βγαίνουν τα χαρακτηριστικά του προγράμματος και από τον 11ο θα γίνουν οι αιτήσεις. Για τα «Εξοικονομώ» και αν αναμένονται νέα προγράμματα, καθώς θα υλοποιηθούν το «Εξοικονομώ – Νοικιάζω», το «Σπίτι μου 2» προκειμένου να αγοράσουν σπίτι με άτοκα ή χαμηλότοκα δάνεια, το «Εξοικονομώ» για επιχειρήσεις, όπως επίσης και αναμένονται πολλά προγράμματα εργασίας μέσω ΔΥΠΑ. Η κ. Βράκα σημειώνει πως παρατηρείται το φαινόμενο νέων που αρνούνται να δουλέψουν, παρότι τα προγράμματα είναι ενεργά και καλύπτουν κανονικό μισθό και ό,τι προβλέπεται.

Επίσης, τόνισε πως υπήρξαν καθυστερήσεις στις πληρωμές σε συγκεκριμένα προγράμματα που βγήκαν για την περιοχή (απολιγνιτοποίησης και όχι μόνο).

Σε ό,τι αφορά τα προγράμματα ΔΑΜ, όσο επιχειρηματίες δεν κατορθώσουν να κάνουν τις επενδύσεις λόγω π.χ. μη εύρεσης προσωπικού κινδυνεύουν ακόμη και με απένταξη ή επιστροφή ποσού.

X