Με ένα τεράστιο παιχνίδι στο σημερινό πρόγραμμα αγώνων συνεχίζεται η δεύτερη μέρα των προκριματικών του Nations League.

Στο Παρίσι, εκεί που διεξήχθησαν οι Ολυμπιακοί αγώνες, η Γαλλία θα φιλοξενήσει την Ιταλία του Λουτσιάνο Σπαλέτι σε μία αναβίωση του τελικού του Μουντιάλ του 2006. Οι Γάλλοι απογοήτευσαν στο προηγούμενο Euro. Όχι επειδή αποκλείστηκαν από την τρομερή Ισπανία αλλά επειδή η εικόνα τους ήταν μετριότατη, παρά την πρόκριση της μέχρι την ημιτελική φάση. Τέσσερα γκολ σε 6 παιχνίδια αν μη τι άλλο είναι μία πολύ κακή επίδοση για μία επίθεση με τόσο μεγάλη πολυφωνία όπως της Γαλλίας. Μετά την ήττα πάντως από τους Ιταλούς το 2006, η Γαλλία κέρδισε 4 από τα 6 επόμενα παιχνίδια κόντρα στους «Ατζούρι».

Και η Ιταλία αποτέλεσε μία από τις απογοητεύσεις του περασμένου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Το νεανικό σύνολο του Σπαλέτι έδειξε άγουρο και πως απέχει πολύ από την ομάδα που το 2021 κατέκτησε την εν λόγω διοργάνωση. Σίγουρα, της έλειψαν οι Τζανιόλο, Μπεράρντι και Τονάλι, παρόλα αυτά παρατηρήθηκε κυρίως έλλειμμα στην προσωπικότητα. Ο Σπαλέτι παρά την αποτυχία και τον αποκλεισμό από την Ελβετία, κόντρα στα προγνωστικά στοιχήματος, παραμένει στον πάγκο της ομάδας και θέλει να χτίσει ένα ανταγωνιστικό σύνολο ενόψει του Παγκοσμίου κυπέλλου το 2026.

Σε όποια κατάσταση και αν βρίσκονται οι δύο χώρες, οι μεταξύ τους αναμετρήσεις προσφέρουν γκολ και θέαμα. Εμείς θα στηρίξουμε το ενδεχόμενο αυτό περιμένοντας ένα μεγάλο παιχνίδι στο «Parc des Princes». Επιλογή μας λοιπόν το Goal-Goal σε απόδοση 1.88 στον Stoiximan.

X