Την αισιοδοξία πως έρχεται η ώρα της οριστικής συμφωνίας για την Τηλεθέρμανση, εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Αμανατίδης, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά το ρεπορτάζ του «Π» που παρουσίασε την καλή πορεία των διαπραγματεύσεων και την «ώρα υπογραφών» η οποία πλησιάζει.

Φυσικά όλα τα θέματα δεν έχουν λυθεί, αλλά σύμφωνα με τα λεγόμενα του Περιφερειάρχη στην απάντηση που έδωσε στην περιφερειακή σύμβουλο, Νούλα Τουμπουλίδου, φωτογραφήθηκε η πρόοδος σε μια σειρά ζητημάτων.

Ο Γιώργος Αμανατίδης αναφέρθηκε στο θέμα των χρεών που δημιουργήθηκαν αλλά και σε όσα θα προκύψουν μέχρι τη λειτουργία της ΣΗΘΥΑ, για την ιδία συμμετοχή έργων(όπως η διασύνδεση της Κοζάνης), τα χρήματα που δεν πρέπει να επιστραφούν από τον αγωγό διασύνδεσης της Πτολεμαΐδας με την μονάδα 5, ενώ τόνισε ξεκάθαρα πως βρέθηκε τεχνικά τρόπος η ΔΕΤΗΠ να μην πληρώσει τίποτα.

«Πρέπει να παντρέψουμε πολλές απόψεις και διαφορετικές προσεγγίσεις αλλά κάναμε πολλά βήματα», συμπλήρωσε και επανέλαβε πως η κίνηση της ΔΕΗ για την απειλή διακοπής ρεύματος δεν ήταν σωστή:

«Ελπίζουμε πως δεν θα κοπεί το ρεύμα», είπε και έκανε λόγο για θετική διάθεση της κυβέρνησης ώστε να υπάρξει οριστική λύση στο θέμα των Τηλεθερμάνσεων.

Ο Περιφερειάρχης παραδέχτηκε πως υπάρχει μια πίεση για την υπογραφή και εμμέσως απάντησε σε όσους διαφωνούν με την εμπλοκή του σε ένα θέμα που ουσιαστικά είναι των Δήμων:

«Στα δύσκολα πρέπει να είμαστε μαζί, τώρα μας χρειάζονται μας το ζήτησαν και το κάνουμε, έχουμε τον ίδιο στόχο. Ανέλαβα να παίξω ρόλο συντονισμού, να δημιουργήσω μια συνισταμένη πρόταση και να βρούμε τρόπο να την κάνει αποδεκτή το υπουργείο και η ΔΕΗ».

Η Νούλα Τουμπουλίδου σημείωσε αμέσως μετά την απάντηση του Περιφερειάρχη πως ο ρόλος του δεν είναι απλά συντονιστικός αλλά βαθύτερος, χαιρέτισε την εμπλοκή του αλλά ζήτησε να υπάρξει αποτέλεσμα.

«Κάνουμε ενιαία προσπάθεια δεν τους νοιάζει τους συμπολίτες μας ποιος το κάνει. Δεν έχω κομματικό ρόλο, έχω το ρόλο αυτού που με ανάγκασε να είμαι υποψήφιος και έβαλα τον τόπο μου πάνω απ’ όλα».

X