Πυρά κατά των Βουλευτών της Δυτικής Μακεδονίας και του πολιτικού προσωπικού το οποίο δεν άγγιξε ποτέ την υπόθεση του υγειονομικού χάρτη για να μην έχει πολιτικό κόστος, όπως είπε, εξαπέλυσε ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Τάσος Φούντογλου, στη συνεδρίαση λογοδοσίας της περιφερειακής αρχής μετά από ερώτηση που κατατέθηκε για την κατάσταση στον τομέα της υγείας στην περιοχή.

Ο ίδιος είχε απασφαλίσει κατά πάντων με ανάρτησή του μέσα στην εβδομάδα κάνοντας λόγο για «ανευθυνουπεύθυνους» που ουσιαστικά βγάζουν απ’ έξω την ουρά τους και δείχνουν ως αρμόδια- υπεύθυνη την περιφερειακή αρχή και ζήτησε από τον Πρόεδρο, Νίκο Σαμαρά, ειδική συνεδρίαση παρουσία όλων των εμπλεκόμενων για το θέμα της υγείας.

«Ζητάτε από ποια Αντιπεριφέρεια Υγείας να απολογηθεί για την κατάσταση στο δημόσιο σύστημα υγείας. Από την Αντιπεριφέρεια που έκανε 8 χρόνια για να αγοράσει 120 απινιδωτές και να τους μοιράσει; Που έκανε μελέτη χαρτογράφησης 40.000 ευρώ και τους μοιράσαμε χθες; Αυτήν την κουλτούρα είχε», είπε μεταξύ άλλων και κατηγόρησε όσους χλευάζουν την προσπάθεια για τον υγειονομικό χάρτη:

«Όσο και να χλευάσουν τον υγειονομικό χάρτη δεν θα τα καταφέρουν. Υγειονομικός χάρτης σημαίνει κλείνουμε δομές μη αποδοτικές, φτιάχνουμε καινούργιες για να απαντήσουμε στις ανάγκες».

Ο Τάσος Φούντογλου άφησε μομφή παράλληλα στο πολιτικό προσωπικό που χρέωσε στην Περιφέρεια και το ΠΕΠ της τα 20εκ. ευρώ για την επέκταση του Μαμάτσειου και δεν διεκδίκησε κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης το οποίο χρηματοδοτεί 80 νοσοκομεία.

Επίσης αναφέρθηκε στο ζήτημα των κινήτρων για την προσέλκυση γιατρών, έκανε λόγο για την προσπάθεια της Περιφέρειας να συστήσει ένα περιφερειακό ταμείο κινήτρων μέσω του ΔΑΜ για να επιδοτηθούν κρίσιμες ειδικότητες γιατρών, ενώ ανακοίνωσε πως προχωράει η δημιουργία ενός επιδημιολογικού παρατηρητηρίου το οποίο θα πραγματοποιεί έρευνες ώστε να αναπτυχθούν προγράμματα πρόληψης, ενώ στόχος είναι οι απινιδωτές να φτάσουν τους 500 σε όλη την Περιφέρεια.

 

 

X