Σε ζήτημα έλλειψης μεθοδολογίας απέδωσε ο Περιφερειάρχης τη μη απόδοση των 485.000 ευρώ στους αλιείς της λίμνης Πολυφύτου, τα οποία εγκρίθηκαν μετά και από προσωπικές του ενέργειες ως Βουλευτή, ως αποτέλεσμα της απαγόρευσης αλιείας καραβίδας το 2021.

Μετά από ερώτηση του Γιώργου Χριστοφορίδη, ο οποίος εγκαλούσε τον Περιφερειάρχη για την αποτελεσματικότητα στο συγκεκριμένο θέμα, ο Γιώργος Αμανατίδης εξιστόρησε τις ενέργειες τις οποίες έκανε παραδεχομένος πως το πρόβλημα δεν λύθηκε.

Πάντως ο ίδιος έδειξε να ενοχλείτε από το χαρακτηρισμό της «αναποτελεσματικότητας» και εξήγησε που βρίσκετε το θέμα, τονίζοντας πως εκτροφείς γουνοφόρων ζώων και κροκοπαραγωγοί πληρώθηκαν κανονικά καθώς είχα δηλώσεις ΟΣΔΕ κάτι που δεν συμβαίνει με τους αλιείς καραβίδας.

Τα χρήματα τα οποία έχουν εγκριθεί είναι περίπου 485.000 ευρώ με τον Περιφερειάρχη να ενημερώνει πως στις 10 Σεπτεμβρίου έχει συνάντηση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για το συγκεκριμένο θέμα και αναζητείτε η βέλτιστη λύση ώστε να καταβληθούν τα χρήματα.

Στην ερώτησή του ο περιφερειακός σύμβουλος, Γιώργος Χριστοφορίδης, στην ερώτησή του σημείωνε πως θα μπορούσε η Περιφέρεια από δικά της κονδύλια να καλύψει τα 485.000 ευρώ, με τον Περιφερειάρχη να αντιδρά τονίζοντας πως τα συγκεκριμένα χρήματα αποτελούν κρατικές ενισχύσεις και κάτι τέτοιο απαγορεύεται.

X