Προς δημοσίευση στο ΦΕΚ είναι η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την παραμονή των γιατρών του ΕΣΥ. Μάλιστα, καθορίστηκαν οι προβληματικές και άγονες περιοχές κατηγορίας Α’ και Β’. Στο ΦΕΚ καθορίζονται οι περιοχές Α΄ και Β΄ Κατηγορίας, με την Πτολεμαΐδα να είναι στην Α΄ κατηγορία.

Μάλιστα, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε με ανάρτησή του στο Χ, τα κίνητρα για προσέλκυση και παραμονή γιατρών του ΕΣΥ σε προβληματικές και άγονες γραμμές, σημειώνοντας ότι η Κοινή Υπουργική Απόφαση που συνυπέγραψε με τον Κωστή Χατζηδάκη υπεγράφη και εστάλη για δημοσίευση στο ΦΕΚ. Ο κ. Γεωργιάδης εξειδίκευσε τα οικονομικά κίνητρα, ενώ στην Κοινή Υπουργική Απόφαση καθορίζονται και οι προβληματικές και άγονες γραμμές κατηγορίας Α’ και Β’΄.

Ως προβληματικές και άγονες περιοχές Α΄ κατηγορίας καθορίζονται οι εξής (σε ό,τι αφορά τη Δυτική Μακεδονία):

Γρεβενών: Γρεβενά, Δεσκάτη

Καστοριάς: Καστοριά, Άργος Ορεστικό

Κοζάνης: Κοζάνη, Τσοτύλι, Πτολεμαΐδα

Φλώρινας: Φλώρινα, Αμύνταιο

Ως προβληματικές και άγονες περιοχές Β΄ κατηγορίας καθορίζονται οι εξής (σε ό,τι αφορά τη Δυτική Μακεδονία):

Κοζάνης: Σέρβια, Σιάτιστα

Δείτε την ανάρτηση:

Σήμερα με τον @K_Hatzidakis υπογράψαμε και στείλαμε προς δημοσίευση στο ΦΕΚ, την Κοινή Υπουργική Απόφαση που αφορά στο οικονομικό κίνητρο προσέλκυσης και παραμονής ιατρών κλάδου ΕΣΥ σε προβληματικές και άγονες περιοχές.

Στους ιατρούς/οδοντιάτρους κλάδου ΕΣΥ που υπηρετούν σε… pic.twitter.com/iXaShqMrvn

— Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) September 5, 2024

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, με την ΚΥΑ,

« (α) Iατροί/οδοντιάτροι κλάδου ΕΣΥ που υπηρετούν σε υγειονομικές δομές, οι οποίες εδρεύουν σε προβληματικές και άγονες περιοχές κατηγορίας Α’, θα λαμβάνουν, επιπλέον του βασικού μισθού τους, 3.600€ μεικτά ετησίως και σε περιπτωση που ο ιατρος κατέχει μία από τις 18 ειδικότητες, 7.200€.

(β) Iατροί/οδοντιάτροι κλάδου ΕΣΥ που υπηρετούν σε υγειονομικές δομές, οι οποίες εδρεύουν σε προβληματικές και άγονες περιοχές κατηγορίας Β’, θα λαμβάνουν, επιπλέον του βασικού μισθού τους, 2.400€ μεικτά ετησίως και σε περίπτωση που ο ιατρός κατέχει μια απο τις 18 ειδικότητες 4.800€.».

X