Κόντρα στα προγνωστικά, αλλά και με μια ψυχωμένη εμφάνιση ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, ξεπέρασε το εμπόδιο της Γαλλικής ΛΑΝΣ, που ως ένα σημείο φάνταζε ανυπέρβλητο και συνεχίζει το Ευρωπα»ικό του ταξίδι,

2-0 επικράτησε της ΛΑΝΣ σε ένα αμφίρροπο παιχνίδι, με φάσεις μπροστά και στις δυο εστίες.

Μεγάλη εμφάνιση για το τριφύλλι πραγματοποίησαν ο τερματοφύλακας ΝΤΡΑΓΚΟΦΣΚΙ, με αποκορύφωμα το πέναλτι του Σοτοκά στο 15’, και οι δυο σκόρερ της ομάδας ΠΕΛΙΣΤΡΙ 62’ και ΤΕΤΕ 86΄. Μαζί τους κι ο αρχηγός Φώτης ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ που ναι μεν δε σκόραρε, αλλά ήταν πολύ συμμετοχικός και κομβικός για την ομάδα του.

Το παιχνίδι παρακολούθησαν περίπου 60.000 φίλαθλοι.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ντιέγκο Αλόνσο): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας (61’ Βαγιαννίδης), Ίνγκασον (79’ λ.τρ. Σέγκεφελντ), Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Αράο, Τσέριν (61’ Μαξίμοβιτς), Τετέ, Μπακασέτας (61’ Μαντσίνι), Πελίστρι (82’ Τζούριτσιτς), Ιωαννίδης.

ΛΑΝΣ (Γουίλιαμ Στιλ): Σαμπά, Γκραντί (87’ Ενζολά), Κουσάνοφ, Σαρ (71’ Χαϊντάρα), Φρανκόφσκι, Τόμασον, Ντιούφ, Μασάντο (71’ Τσάβες), Περέιρα ντα Κόστα (67’ Φουλζινί), Σοτοκά, Σαΐντ (67’ Λασκαρί).

Η νίκη αυτή του ΠΑΟ αποτελεί και επιτυχία για το Ελληνικό ποδόσφαιρο, αφού καταφέρνει να διατηρεί την Ελλάδα σε ψηλή βαθμολογική θέση στη βαθμολογία της UEFA.

Πλέον η χώρα μας εκπροσωπείτε από τρεις ομάδες στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις κι ευελπιστεί σε μια καλή κλήρωση, σήμερα στη Νιόν της Ελβετίας, ώστε να υπάρξει ανάλογη βαθμολογική συγκομιδή  στη συνέχεια και να βελτιώσει την θέση της.

Γιώργος ΑΡΓΥΡΙΑΔΗΣ

X