Η εκπομπή Μέρα Μεσημέρι με την Φωτεινή Μάντσου φιλοξένησε τον Δημήτρη Τσίμπλινα – Πρόεδρο του Πρότυπου Δάσους Δ. Μακεδονίας.

Το Πρότυπο Δάσος Δυτικής Μακεδονίας “WESTERN MACEDONIA MODEL FOREST” διοργανώνει το φεστιβάλ του δάσους “FORESTIVAL”, σε ένα ειδυλλιακό τοπίο στις όχθες του ποταμού Αλιάκμονα στο Μικρόκαστρο Βοϊου (χώρος Fiesta Voio). Το φεστιβάλ θα γίνει αυτό το Σαββατοκύριακο με FREE CAMPING και ελεύθερη είσοδος για όλους τους επισκέπτες.

Το πρότυπο δάσος είναι εθελοντική σύμπραξη από φορείς και άτομα, με στόχο την καλύτερη διαχείριση του περιβάλλοντος και των δασών, σημείωσε ο κ. Τσίμπλινας. Είναι το πρώτο Πρότυπο Δάσος στην Ελλάδα, ένας φορέας που ξεκίνησε από τον Καναδά και μετεξελίχθηκε.

Στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδίου του Πρότυπου Δάσους, εντάσσεται και το “FOREFESTIVAL”, οπότε και το Σάββατο 31 Αυγούστου και την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου, από τις 11 το πρωί μέχρι και αργά το βράδυ, στο χώρο του Fiesta Voio στο Μικρόκαστρο, θα γίνουν εκδηλώσεις γύρω από το δάσος. Στόχος είναι να προβληθούν οι άνθρωποι που δουλεύουν στο δάσος, να προβληθούν τα προϊόντα του δάσους και να αναδειχθούν τα οφέλη του δάσους.

Περιβάλοντικά εργαστήρια, παρουσιάσεις, έξυπνα παιχνίδια, αναρρίχηση, προσανατολισμός στο δάσος, ενημερώσεις, είναι μερικές μόνο από τις δράσεις, ενώ δεν θα λείψουν και οι δράσεις γευσιγνωσίας.

 

X